Vepřová plec na zelenině se žampiony
Potřebné ingredience
Vepřová plec,2 cibule,3 stroužky česneku,malý rajčatový protlak,ml.sladkou papriku,pepř,mrkev,petržel,celer, plechovku žampiónů sůl.
Postup přípravy
Na sádle osmahneme cibuli do zlatova,pak přidáme česnek na plátky a mírně osmahneme.Nakrájené maso na kostky osmahneme,aby se maso zatáhlo,opepříme přidáme ml.papriku necháme…
Česká Čína
Potřebné ingredience
Vepřové maso z kýty/ramínko/,játra/nejlépe vepřová,ale mohou být i drůbeží či hovězí/,houby/žampiony/,solamyl,chilli,sůl,pepř,glutasol,olej,zelí hlávkové,pórek,sojová omáčka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky,smícháme se solamylem,glutasolem,solí,pepřem a chilli./Vše dávám přiměřeně/.Zakápnu olejem a dám do ledničky odpočinout,můžeme si připravit i do mrazáku…
dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g vepřového masa, 40 g sádla, 200 g čerstvých hub nebo žampionů, 2 dcl zakysané smetany, 20 g másla, 30 g hladké mouky, kopr, ocet, sůl
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka,…
vepřové nudličky se zeleninou-podle Jany
Potřebné ingredience
Suroviny: vepřová kýta 400g, vepřové sádlo, 1 lžíce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, hrst mražených hub, můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby červená kapie sterilizovaná 2 lžíce bez nálevu čili paprička 1 kus pórek asi 10 cm ze zelené části paprika bílá 1 kus sůl, pepř sojová omáčka 1 lžička 2 rajčata
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně…
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami
Potřebné ingredience
4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň.
Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.
Plátky masa osolíme ,…
Vepřová plec se špenátovou omáčkou
Potřebné ingredience
500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4…
Rillettes podle Karolíny
Potřebné ingredience
prorostlý bůček ( já dělám i z plecka , kotlety) 2 kg ,bílé víno 400 ml( lze nahradit vodou) , sůl 4 lžičky ,rozmarýn 1 snítka
Postup přípravy
Vepřové nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí…
Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 lžíci sádla nebo oleje, 1 cibuli, 100 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru, 1 stroužek česnek , kousek mrkve, kousek cukety, 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou ), 1/2 červené papriky, 1 lžíci rajčatového protlaku, solamyl nebo instantní jíšku, sůl , pepř ,papriku sladkou, papriku pálivou
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při…
Kýta po italsku
Potřebné ingredience
1/2kg vepřové kýty, 2 cibule, 3 lžice oleje, 3 lžice solamylu, 3 celá vejce, 2 lžičky sladké papriky (kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou), 1 lžička kari koření, 1 lžička krystal. curku, 1 lžička soli, trochu pepře
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na nudličky a přidáme vše ostatní - dobře promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z každé…
Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 hrubší plátky krkovice, menší brambory ve slupce + koření na brambory, cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sušený zázvor, mletá paprika může být i pálivá, mletý kmín, sůl, sádlo na opečení, čerstvě mletý pepř, špetka hnědého cukru
Postup přípravy
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme…