Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Univerzální tvarohové těsto-sladké i slané využití :-)

Univerzální tvarohové těsto-sladké i slané využití :-)

Potřebné ingredience

Určitě mnohé z Vás znají, pravděpodobně bude i někde tady v receptech-nehledala jsem. Těsto je naprosto jednoduché-250g hladké mouky, 250g Hery (jedna kostka) a 1 tvaroh (také 250g) lepší je v alobalu, než ve vaničce.

Postup přípravy

Zpracovat těsto, nechat aspoň hodinu-dvě v ledničce, jinak je lepivé. Těsto je velmi variabilní, hodně podobné listovému-sladká verze-šátečky, taštičky, záviny-plním buď…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný citrónový tvarohový koláč

Jemný citrónový tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 220g hladké mouky, 140g tuku (máslo, Hera) 1 žloutek Náplň: 400g tvarohu, 80g moučkového cukru, 3 vejce, šťáva i kůra z 1 většího zralého citrónu

Postup přípravy

Z uvedených přísad zpracujeme těsto-konzistencí je jako linecké a opravdu je bez cukru. Těsto necháme 1/2 hod. odpočinout v lednici, zatím si připravíme náplň: Tvaroh ušleháme s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková krémová polévka se smetanou-luxusní!!!

Pórková krémová polévka se smetanou-luxusní!!!

Potřebné ingredience

Pórek-aspoň 300g, brambory-cca 5 středních, vývar nebo bujón,smetana, sůl, pepř, pažitka, kousek másla.

Postup přípravy

Zelené části pórku odkrojit, umyté zalít vývarem (asi půllitrem) může být z kostky a povařit cca 15 minut. Bílé části pokrájet na plátky a orestovat na másle, jakmile zesklovatí,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Výborný jednoduchý houskový knedlík

Výborný jednoduchý houskový knedlík

Potřebné ingredience

Na 4 menší šišky:\r\n640g hrubé mouky\r\n2 žloutky\r\n1/2 kostky droždí (20g)\r\n1/2 litru mléka \r\nsůl \r\n160g žemlí (cca 4 rohlíky)

Postup přípravy

Do teplého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek, vmícháme do mouky se solí a žloutky, zaděláme těsto (nejlépe v DP bez práce) cca 5 minut před koncem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávovo-čokoládové muffiny-nejlepší co jsem zatím jedla :-)

Kávovo-čokoládové muffiny-nejlepší co jsem zatím jedla…

Potřebné ingredience

125g másla (Hera) 150g cukru krupice 120ml horké vody 2 čl instantní kávy 1 vanilkový cukr 20g tmavého kakaa 2 vejce 2 čl rumu 200g hladké mouky 2 čl prášku do pečiva tabulka čokolády (100g)

Postup přípravy

Jenom jsem si malinko upravila recept od Hanky ID 36558, které děkuji. Rozpuštěné máslo nebo Heru (jak jsem zastáncem másla, tak tady to je opravdu jedno, pekla jsem jak z másla,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Majonézové koláčky

Majonézové koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hladké mouky, 240 ml teplého mléka, 8 čl cukru krupice, 200 ml oleje, 3 žloutky, 100g majonézy (NEOCHUCENÉ!!!) 1/2 kostky droždí, sůl. Drobenka: 50g másla, 50g cukru moučka, 60g polohrubé mouky. Na potření 1 bílek+lžíce mléka. Přísady do náplní jsou uvedeny v receptu.

Postup přípravy

Z teplého mléka, droždí a špetky cukru udělat kvásek, ten přidat ke všem ostatním surovinám a klasickým způsobem zadělat těsto (např.v DP) nechat kynout cca 1,5-2 hod. Pak tvořit…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Veka plněná vaječnou tlačenkou

Veka plněná vaječnou tlačenkou

Potřebné ingredience

1 veka, na vaječnou tlačenku: 1 Moravanka (sterilovaný zeleninový salát) 3 vařená vejce, 100g šunky (může být i jiný salám) 1 malá majonéza (100g) kostka bujónu (nemusí být) 1 sáček želatiny na aspik (20g).

Postup přípravy

Moravanku ocedíme, nálev doplníme do 150 ml vodou, můžeme dát kostku nebo půl kostky masového bujonu, necháme projít varem, odstavíme, přidáme 250ml studené vody, vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Francouzské čokoládové řezy

Francouzské čokoládové řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 280g cukru krupice, 300g strouhaných jablek (na plátky nebo hrubé nudličky, klidně mohou být jablka zavařená jako a štrůdl, pokud jsou čerstvá, tak po nastrouhání slít šťávu) 3 vejce, 100g rozpuštěného másla, 300g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 pl kakaa, hrst nebo menší hrníček celých jader vlašských ořechů (nemlet ani nedrtit). Na krém: 10 pl vody, 4 pl kakaa, 200g cukru krupice, 4 žloutky, 1 máslo. Dále džem a čokoládu na posypání.

Postup přípravy

Těsto uděláme jednoduše-vše najednou zamícháme, šlehačem je to nejrychlejší, ale jen projet, žádný sníh, nic. Rozmažeme na vymaštěný vysypaný plech, těsto je hustší, nerozlije se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houbová pohanka s kroupami

Houbová pohanka s kroupami

Potřebné ingredience

hrníček tmavé pohanky, hrníček velkých krup, 1-2 cibule, palička česneku, půl hrníčku nebo hrst sušených hub-čerstvé jsou samozřejmě lepší, sůl, pepř, drcený kmín, sádlo, máslo nebo uzený špek.

Postup přípravy

Sušené houby na několik hodin namočíme ve vodě, poté vyždímeme, čerstvé stačí nakrájet. Kroupy uvaříme v osolené vodě, pohanku jen zalít vařící vodou a nechat cca hodinu nabobtnat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vařený jablkový dort-letní, lehký, osvěžující :-)

Vařený jablkový dort-letní, lehký, osvěžující :-)

Potřebné ingredience

Recept vkládám na přání, určitě většina z Vás zná...potřebujeme: 1 kg oloupaných jablek, 3dl vody, 2 vanilkové cukry, 2 vanilkové pudingy, šťáva z 1 citronu, velké balení (240g) piškotů, 1 smetana ke šlehání, Granko na posypání (obojí lze vynechat).

Postup přípravy

Oloupaná jablka dáme do hrnce spolu s citronovou šťávou, polovonou vody (150 ml) a vanilkovými cukry, já dávám cukry jen pokud mám jablka hodně kyselá, jinak není třeba. Rozvaříme…

Zobrazit více...

Kategorie