Potahování dortů, poradna
elinaty
23. 3. 2021, 13:36
DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH POPROSIT O RADU,JESTLI S TÍM NĚKDO NEMÁTE ZKUŠENOSTI....JIŽ DELŠÍ DOBU POTAHUJI DORTY MARCIPÁNOVOU HMOTOU- PRAVÝ MARCIPÁN - POMĚR 1: 3 ( MANDLOVÁ HMOTA : CUKR ) A POSLEDNÍ DOBOU SE STANE, ŽE JE DRUHÝ DEN MARCIPÁN ROZTEKLÝ NA NĚKTERÝCH MÍSTECH. DÁVÁM POD NĚJ MÁSLOVOPUNDINKOVÝ KRÉM, ALE STEJNĚ V NĚKTERÉM MÍSTĚ JAKOBY ZVLHNE, NEBO SE ZVLNÍ A VYTÉKÁ Z NĚJ ZŘEJMĚ CUKROVÁ LEPIVÁ HMOTA....NEVÍM, JESTLI TŘEBA NEMÁM V KRÉMU VÍCE PUDINGU NEŽ MÁSLA, NEBO NĚKDO MI ŘÍKAL, ŽE TO MŮŽE BÝT LEDNICÍ, ČASTO SE TO STÁVÁ NA ZADNÍ STRANĚ DORTU, KDYŽ JE PŘES NOC V LEDNICI....TAK NEVÍM. PORADÍTE? DĚKUJI, MARKÉTA.
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
Venunka
23. 3. 2021, 14:08
@elinaty
moje zkušenost je A) na obmazání dortů používám bud jen máslový nebo bílkovomaslový krém....občas se je u toho pudinkového těžko obhadnout množství pudinku co ještě marcipán snese
B/ je to i lednicí, mám doma dvě, v jedné je vše bez problémů, v druhé se dorty rosí, takže bud radí dát na zadní stranu lednice karton nebo proložky z vajíček a nebo dát celá dort do kartonové krabice (ještě lepší je koupit polystyrénový box, ale to je větší výdaj, takže pokud pečete jen občas, tak je to zbytečné)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
elinaty
23. 3. 2021, 15:12
@Venunka
JEEE, TAK NA TOM PŘECE NĚCO JE.....MOC DĚKUJI, ZKUSÍM DODRŽET OBĚ DOPORUČENÍ A SNAD TO BUDE LEPŠÍ, DĚKUJI
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ladab
12. 11. 2020, 19:32
Dobrý den, prosím, čím nahradit to podmáslí, které nemám a jdu právě péct nějaký dort (chci světlý, krém maskarpone, nahoře ovoce a makronky). Chci nějaký skvělý korpus, pořád peču tmavé dorty. Tento se mi líbí, ale co s tím podmáslím??? http://www.navidlicku.com/2016/05/vanilkovy-dort-s-mascarpone-malinami.html#.X618tKvPy70
klekanda
12. 11. 2020, 23:11
@ladab
PODMÁSLÍ Smíchejte jeden šálek mléka s jednou lžící octa nebo citronové šťávy a získáte náhražku do receptu místo podmáslí. Při pečení podmáslí nahradí i jogurt smíchaný s mlékem v poměru 1:1. https://www.google.com/search?client=opera&hs=VIO&ei=nLKtX9vrJ4-bjLsPs7ynoAw&q=čím+nahradit+podmáslí&oq=čím+nahradit+podmáslí&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgAMgIIADIGCAAQFhAeOgQIABBHUJMiWJMiYLRRaABwAngAgAFCiAFCkgEBMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=psy-ab
ladab
13. 11. 2020, 11:58
@klekanda
Děkuji, nakonec jsem to taky vygooglila a použila jsem ten bílý jogurt s mlékem, korpus vypadá dobře, tak věřím, že se to sní
![(pl)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
DABED
5. 10. 2020, 13:18
Pěkný den, budu dělat dort, první patro vanilkový korpus, krém z mascarpone, druhé patro rolovaný čokoládový dort s čoko ganáží a malinami. Čím byste oživili to spodní patro? Maliny už tam dávat nechci, když budou ve vrchním patře, ale chci aby to bylo zajímavější, než jen mascarpone krém
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
Venunka
5. 10. 2020, 14:33
@DABED
já dávám často kompotované mandarinky, jsou lehce nakyslé a tak se mi k tomu sladkému krému i korpusu hodí
DABED
5. 10. 2020, 13:53
@STŘELEC
přemýšlím o karamelu, jen to třeba pocákat, ale nevím, jestli se dá koupit....a nebo namíchat do mascarpone krému vaječný likér, nevíte co to udělá?
zelenoockam
5. 10. 2020, 14:50
@STŘELEC
Jedu o dvacet minut pozdeji.klidne muzem.douho se chystam tam do Kupkafe.pockej mne,jo?
SOYERKA
6. 9. 2020, 20:41
Dobrý večer,babička bude péct svatební dort,kulatý dvoupatrový,základna 28 cm,poradíte kolik koupit potahovací hmoty?Děkuji
ladab
27. 5. 2020, 16:58
Ahojte, používám vždy jen Smartflex Velvet (na potahování i figurky), tak si říkám, že bych zkusila i něco jiného. Aby se s tím dobře pracovalo a bylo to chutné. Budu teď tvarovat špagety, salátek, rajčátka, vajíčko... Objednávám si tento lis: https://teplickedorty.cz/cs/extruder-na-modelovaci-hmotu/2519-caketools-extruder-sroubovaci-na-modelovaci-hmotu-8596157000144.html A mají tam různé hmoty, které vůbec neznám: třeba K2, jak se s tím pracuje v porovnání s tou Smartflex? Ještě můžu srovnávat s hmotou z pěnových bonbonů, to byly mé začátky. https://teplickedorty.cz/cs/k2/1197-cukrarska-potahovaci-a-modelovaci-hmota-k2.html
ladab
27. 5. 2020, 7:52
Ahojte, budu dělat dort - jídlo špagety. A nevím, čím ty špagety vyrobit. Na youtube to pán dělá ručním lisem, ale ten já nemám. Napadl mě mlýnek na maso, ale klidně bych si koupila i ten lis. Jen chci nějaký pevný, aby vydržel. Používám Smartflex, ale dorty peču jen 3x ročně. Prosím o tip na podobný ruční lis. Kovový festovní. https://www.youtube.com/watch?v=qEH2G2yPbTI
Zuzikk
27. 5. 2020, 13:42
@ladab
Pokud lis tak urcite kovovy. Tento mam uz cca 6- 7 let a naprosto nejlepsi vec. Jeste hledat pod ertruder kdyz tak. https://www.vsenadorty.cz/pomucky-na-modelaci/extruder-hlinikovy/
danca60
18. 1. 2020, 19:52
Prosím, chtěla bych zkusit udělat dort s potahovací hmotou z marshmallow. Kdo jste už dělali, jak se s hmotou pracuje? A hlavně jaký krém mám použít pod hmotu - musí být máslový, nebo i třeba z mascarpone, pudingový
děkuji
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
DABED
27. 4. 2019, 18:56
Koupila jsem v Dortisimu polevu farcitura leskla a potřela tím linecká srdíčka a ozdobila, ale pořád to lepí....stuhne to někdy? Potřebuji to převézt v krabici...
Zuzikk
28. 4. 2019, 11:32
@DABED
Myslim ze nezaschne nikdy. Prave ti ji dela lesklou Pouzivam ji taky.
SOYERKA
15. 2. 2019, 12:44
Zdravím maminky, mám dotaz, budu dělat dort s krémem a na tom potahovací hmota, zdobený marcipanem.. Vydrží v lednici ve stejném stavu když ho chci až na neděli.. Nebo lepší udělat až zítra.. Děkuji za radu
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Venunka
15. 2. 2019, 12:47
@SOYERKA
můžete udělat hned, vydrží
jen pod potahovku musíte dát máslový krém, aby vám ta potahovka netekla (ale to asi víte )
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
SOYERKA
15. 2. 2019, 13:31
@Venunka
Dělám ten krém puding+máslo, může být? Já jsem takový ten laik/nadšenec a dělám dorty jen pro rodinu..takže místy pokus/omyl
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
Venunka
15. 2. 2019, 13:36
@SOYERKA
no, toho pudinku musí být opravdu minimum, ten krém kolem já dělám jen máslový, je to prostě 100% jistota, že vám ten marcipán nenatáhne vodu (mléko) z toho pudinku a nepoteče vám to
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Venunka
15. 2. 2019, 13:48
@SOYERKA
je to jen máslo + moučka + trochu rumu pro chut, ale chce to šlehat balonovou metlou na nejvyšší otáčky klidně 10minut, ono to dost zbělá a nabude, i chutově to nepřipomíná tolik máslo, používám tedy jen na to pomazání.....pokud by jste chtěla jde do toho přidat třeba nutela nebo rozehřátá čokoláda (skoro studená)...možností je víc
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
DABED
11. 2. 2019, 13:25
Pěkný den, potřebovala bych poradit, kde koupit žlutou polevu (chci dělat smajlíky z kulatých sušenek) a kde bych sehnala sáček na zdobení perníčků s kovovou špičkou (potřebuji udělat tenké zdobení čokoládou) , vše nejlépe na prodejně v Hradci Králové, abych nemusela platit poštovné. Děkuji....