Zobrazit přihlášovací formulář

Potahování dortů, poradna

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
elinaty 23. 3. 2021, 13:36
DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH POPROSIT O RADU,JESTLI S TÍM NĚKDO NEMÁTE ZKUŠENOSTI....JIŽ DELŠÍ DOBU POTAHUJI DORTY MARCIPÁNOVOU HMOTOU- PRAVÝ MARCIPÁN - POMĚR 1: 3 ( MANDLOVÁ HMOTA : CUKR ) A POSLEDNÍ DOBOU SE STANE, ŽE JE DRUHÝ DEN MARCIPÁN ROZTEKLÝ NA NĚKTERÝCH MÍSTECH. DÁVÁM POD NĚJ MÁSLOVOPUNDINKOVÝ KRÉM, ALE STEJNĚ V NĚKTERÉM MÍSTĚ JAKOBY ZVLHNE, NEBO SE ZVLNÍ A VYTÉKÁ Z NĚJ ZŘEJMĚ CUKROVÁ LEPIVÁ HMOTA....NEVÍM, JESTLI TŘEBA NEMÁM V KRÉMU VÍCE PUDINGU NEŽ MÁSLA, NEBO NĚKDO MI ŘÍKAL, ŽE TO MŮŽE BÝT LEDNICÍ, ČASTO SE TO STÁVÁ NA ZADNÍ STRANĚ DORTU, KDYŽ JE PŘES NOC V LEDNICI....TAK NEVÍM. PORADÍTE? DĚKUJI, MARKÉTA. *-)
Venunka 23. 3. 2021, 14:08
@elinaty moje zkušenost je A) na obmazání dortů používám bud jen máslový nebo bílkovomaslový krém....občas se je u toho pudinkového těžko obhadnout množství pudinku co ještě marcipán snese (F) B/ je to i lednicí, mám doma dvě, v jedné je vše bez problémů, v druhé se dorty rosí, takže bud radí dát na zadní stranu lednice karton nebo proložky z vajíček a nebo dát celá dort do kartonové krabice (ještě lepší je koupit polystyrénový box, ale to je větší výdaj, takže pokud pečete jen občas, tak je to zbytečné) (F)
elinaty 23. 3. 2021, 15:12
@Venunka JEEE, TAK NA TOM PŘECE NĚCO JE.....MOC DĚKUJI, ZKUSÍM DODRŽET OBĚ DOPORUČENÍ A SNAD TO BUDE LEPŠÍ, DĚKUJI :-) :-) :-)
ladab 12. 11. 2020, 19:32
Dobrý den, prosím, čím nahradit to podmáslí, které nemám a jdu právě péct nějaký dort (chci světlý, krém maskarpone, nahoře ovoce a makronky). Chci nějaký skvělý korpus, pořád peču tmavé dorty. Tento se mi líbí, ale co s tím podmáslím??? http://www.navidlicku.com/2016/05/vanilkovy-dort-s-mascarpone-malinami.html#.X618tKvPy70
klekanda 12. 11. 2020, 23:11
@ladab PODMÁSLÍ Smíchejte jeden šálek mléka s jednou lžící octa nebo citronové šťávy a získáte náhražku do receptu místo podmáslí. Při pečení podmáslí nahradí i jogurt smíchaný s mlékem v poměru 1:1. https://www.google.com/search?client=opera&hs=VIO&ei=nLKtX9vrJ4-bjLsPs7ynoAw&q=čím+nahradit+podmáslí&oq=čím+nahradit+podmáslí&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgAMgIIADIGCAAQFhAeOgQIABBHUJMiWJMiYLRRaABwAngAgAFCiAFCkgEBMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=psy-ab
ladab 13. 11. 2020, 11:58
@klekanda Děkuji, nakonec jsem to taky vygooglila a použila jsem ten bílý jogurt s mlékem, korpus vypadá dobře, tak věřím, že se to sní (pl)
DABED 5. 10. 2020, 13:18
Pěkný den, budu dělat dort, první patro vanilkový korpus, krém z mascarpone, druhé patro rolovaný čokoládový dort s čoko ganáží a malinami. Čím byste oživili to spodní patro? Maliny už tam dávat nechci, když budou ve vrchním patře, ale chci aby to bylo zajímavější, než jen mascarpone krém *-)
Venunka 5. 10. 2020, 14:33
@DABED já dávám často kompotované mandarinky, jsou lehce nakyslé a tak se mi k tomu sladkému krému i korpusu hodí
STŘELEC 5. 10. 2020, 13:26
@DABED kousky červené čokolády ( třeba Ruby)
DABED 5. 10. 2020, 13:53
@STŘELEC přemýšlím o karamelu, jen to třeba pocákat, ale nevím, jestli se dá koupit....a nebo namíchat do mascarpone krému vaječný likér, nevíte co to udělá?
STŘELEC 5. 10. 2020, 14:26
@DABED nechala by jsem čistý a ten karamel -pocákat -je super nápad
zelenoockam 5. 10. 2020, 13:32
@STŘELEC Jde Kuba?
STŘELEC 5. 10. 2020, 14:25
@zelenoockam jde (Y), zajdeme na (C)?
zelenoockam 5. 10. 2020, 14:50
@STŘELEC Jedu o dvacet minut pozdeji.klidne muzem.douho se chystam tam do Kupkafe.pockej mne,jo?
SOYERKA 6. 9. 2020, 20:41
Dobrý večer,babička bude péct svatební dort,kulatý dvoupatrový,základna 28 cm,poradíte kolik koupit potahovací hmoty?Děkuji
ladab 27. 5. 2020, 16:58
Ahojte, používám vždy jen Smartflex Velvet (na potahování i figurky), tak si říkám, že bych zkusila i něco jiného. Aby se s tím dobře pracovalo a bylo to chutné. Budu teď tvarovat špagety, salátek, rajčátka, vajíčko... Objednávám si tento lis: https://teplickedorty.cz/cs/extruder-na-modelovaci-hmotu/2519-caketools-extruder-sroubovaci-na-modelovaci-hmotu-8596157000144.html A mají tam různé hmoty, které vůbec neznám: třeba K2, jak se s tím pracuje v porovnání s tou Smartflex? Ještě můžu srovnávat s hmotou z pěnových bonbonů, to byly mé začátky. https://teplickedorty.cz/cs/k2/1197-cukrarska-potahovaci-a-modelovaci-hmota-k2.html
Danusinka 29. 5. 2020, 18:29
Zuzikk 29. 5. 2020, 12:30
@ladab Ja praciji s K2 a micham si to pul na pul s White icingem Samotna K2 je dost mekoucka. Se Smartem delam opravdu jen vyjmecne a to pouzivam jen spis flower na kytky. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho.
ladab 27. 5. 2020, 7:52
Ahojte, budu dělat dort - jídlo špagety. A nevím, čím ty špagety vyrobit. Na youtube to pán dělá ručním lisem, ale ten já nemám. Napadl mě mlýnek na maso, ale klidně bych si koupila i ten lis. Jen chci nějaký pevný, aby vydržel. Používám Smartflex, ale dorty peču jen 3x ročně. Prosím o tip na podobný ruční lis. Kovový festovní. https://www.youtube.com/watch?v=qEH2G2yPbTI
Zuzikk 27. 5. 2020, 13:42
@ladab Pokud lis tak urcite kovovy. Tento mam uz cca 6- 7 let a naprosto nejlepsi vec. Jeste hledat pod ertruder kdyz tak. https://www.vsenadorty.cz/pomucky-na-modelaci/extruder-hlinikovy/
ladab 27. 5. 2020, 16:33
@Zuzikk děkuji! A tento přímo z odkazu má i nástavec na velikost špaget? Cena super!
Zuzikk 2. 6. 2020, 22:46
@ladab Ma hodme kolecek na vymenu a urcite tam mam spousta na "spagety" ruzne silne.
danca60 18. 1. 2020, 19:52
Prosím, chtěla bych zkusit udělat dort s potahovací hmotou z marshmallow. Kdo jste už dělali, jak se s hmotou pracuje? A hlavně jaký krém mám použít pod hmotu - musí být máslový, nebo i třeba z mascarpone, pudingový *-) děkuji
DABED 27. 4. 2019, 18:56
Koupila jsem v Dortisimu polevu farcitura leskla a potřela tím linecká srdíčka a ozdobila, ale pořád to lepí....stuhne to někdy? Potřebuji to převézt v krabici...
Zuzikk 28. 4. 2019, 11:32
@DABED Myslim ze nezaschne nikdy. Prave ti ji dela lesklou Pouzivam ji taky.
SOYERKA 15. 2. 2019, 12:44
Zdravím maminky, mám dotaz, budu dělat dort s krémem a na tom potahovací hmota, zdobený marcipanem.. Vydrží v lednici ve stejném stavu když ho chci až na neděli.. Nebo lepší udělat až zítra.. Děkuji za radu (F)
Venunka 15. 2. 2019, 12:47
@SOYERKA můžete udělat hned, vydrží (F) jen pod potahovku musíte dát máslový krém, aby vám ta potahovka netekla (ale to asi víte ) (F)
SOYERKA 15. 2. 2019, 13:31
@Venunka Dělám ten krém puding+máslo, může být? Já jsem takový ten laik/nadšenec a dělám dorty jen pro rodinu..takže místy pokus/omyl ,-)
Venunka 15. 2. 2019, 13:36
@SOYERKA no, toho pudinku musí být opravdu minimum, ten krém kolem já dělám jen máslový, je to prostě 100% jistota, že vám ten marcipán nenatáhne vodu (mléko) z toho pudinku a nepoteče vám to (F)
SOYERKA 15. 2. 2019, 13:43
@Venunka Poradíte mi prosím jak ten máslový krém udělat, moc děkuji (L)
Venunka 15. 2. 2019, 13:48
@SOYERKA je to jen máslo + moučka + trochu rumu pro chut, ale chce to šlehat balonovou metlou na nejvyšší otáčky klidně 10minut, ono to dost zbělá a nabude, i chutově to nepřipomíná tolik máslo, používám tedy jen na to pomazání.....pokud by jste chtěla jde do toho přidat třeba nutela nebo rozehřátá čokoláda (skoro studená)...možností je víc (F)
SOYERKA 15. 2. 2019, 14:04
@Venunka Moc a moc dekuju, zase jsem o něco chytřejší (L)
Venunka 15. 2. 2019, 14:33
@SOYERKA není zač, at se (^) podaří (F)
SOYERKA 15. 2. 2019, 15:36
@Venunka Děkuji, doufám že jo.. Občas to jsou nervy ,-)
DABED 11. 2. 2019, 13:25
Pěkný den, potřebovala bych poradit, kde koupit žlutou polevu (chci dělat smajlíky z kulatých sušenek) a kde bych sehnala sáček na zdobení perníčků s kovovou špičkou (potřebuji udělat tenké zdobení čokoládou) , vše nejlépe na prodejně v Hradci Králové, abych nemusela platit poštovné. Děkuji....
Venunka 12. 2. 2019, 0:03
@DABED v HK je Dortisimo (F)
DABED 15. 2. 2019, 10:24
@Venunka díky, vím....bohužel ani tam to nemají....
klekanda 11. 2. 2019, 23:47
@DABED V Hradci je prodejna Dortomanie,

Vybrali jsme pro vás

Kategorie