Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 28 návštěvníků)

Jak vařit zdravěji?

0.0
Jak vařit zdravěji?

Postup

Napíši Vám pár vychytávek, jak vařit Vaše oblíbená jídla trochu zdravěji. Vše seženete v prodejnách zdravé výživy. Postupně potreviny nahrazujte a uvidíte, že ani mlsný manžel to po čase nepozná. Jako to je u nás:)))
Omáčky, polévky zkuste zahustit Mišutkou (prodávají ve zdravé výživě). Používám do bramboračky, guláše, svíčkové,....
Čočkovou polévku nebo kaši zahustíte částečným rozemletím čočky a přidáním hrašky (já pouívám jemnou).
Na bramboráky, na různé zapékané směsi s moukou používám také hrašku nebo Mišutku.
Sos k masu zahustíme pikantní hraškou.

Buchty,koláče,.... nahraďte část cukru sušenou stévií. 1 čaj. lžička = hrnek cukru. Nahrazujte pouze část, jinak má stévie takový ocásek. Místo mouky můžete použít také Mišutku nebo hrašku vanilkovou.

Kaše můžete osladit javorovým sirupem.
A protože jsem zmrzlinová, tak aby zmrzliny nebyly takové chemické, tak dělám vlastní: 250 g tvarohu, 50 g sojového mléka a 1 lžíce javor. sirupu.

Všeobecné rady, že máte nahrazovat mouku bílou celozrnnou, používat pravé máslo, místo mléka mléko sojové už asi každý ví.

Pokud máte zase Vy nějaké vychytávky na zdravější vaření, tak budu ráda, když se o ně podělíte.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie