Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

celina-dance 13. 12. 2007, 23:36
Ahoj Hani, dnes jsem dělala ty úžasné špičky. Nejdřív jsem nemohla sehnat nugát na váhu :-( ale pak jsem šla kolem čajovny a tam podávají ty oříšky v čokoládě a jogurtu na váhu, tak jsem se zeptala a úspěch měli |:o) |:o) |:o) |:o). Takže teď mi tuhne hmota a jsem hroooooozně moc zvědavá jak dopadnou. Pak zašlu foto (L) (hello) (hello) (hello) (hello). A přeji krásné Vánoce (stromecek) (stromecek) (darecek) (darecek)
Hanka V. 14. 12. 2007, 11:04
@celina-dance Jani určitě zašlete, dám ho také do receptu (L) (L) (L)
standy 13. 12. 2007, 20:20
Taky se Hani připojuji,zrovna jsem doplácala a je to mooooc dobroučké! (Y) (Y) (Y) Jn ještě přemýšlím,jestli to do Vánoc musím mít v ledničce, nebo jestli stačí s ostatním cukrovíčkem ve špajsce.Díky za recept (L) (L) (L)
Hanka V. 13. 12. 2007, 21:49
@standy Dášo, špajska možná bude stačit, zkuste jeden den a uvidíte :-$ Já osobně bych to ale raději měla ve větším chladu, je tam ta šlehajda (L) Lednička nebo balkon a je to 100% (Y)
ceslo 13. 12. 2007, 17:39
Tak já už chladim hmotu.Vypadá to božsky a jak to chutná ! (clamp)Doufám,že nesblížu ještě dřív než to vychladne (zajic) (clamp) (L)
Hanka V. 13. 12. 2007, 21:48
@ceslo :-D :-D :-D Holky koukám, že jsme všechny z jednoho těsta :-D :-D :-D Ale co dělat, když je to tak dobré :-D :-D :-D
Itula 13. 12. 2007, 13:53
A to vydrží do Vánoc,nebo je lepší je dělat těsně před? Díky za odpověď (hello)
Hanka V. 13. 12. 2007, 14:05
@Itula Zito, já je dělala 3 týdny zpátky a jsou pořád dobré :-p :-p :-p Jenom hrozně rychle mizí :-D :-D :-D Mám je na balkoně (clamp) (clamp) (clamp)
Hanka V. 13. 12. 2007, 13:49
(banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) MAMINKY, JESTLI MÁTE FOTKY VAŠICH HOTOVÝCH ŠPIČEK, POŠLETE MI JE, NEBO JE DEJTE MEZI VAŠ FOTKY NA MMB FOTKY A JÁ JE PŘIDÁM PŘÍMO DO RECEPTU S VAŠÍM JMÉNEM (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
kikinda 12. 12. 2007, 22:29
Hani supéééér receptík (Y) zapíchla jsem navrch mandlový lupínek a je to móc dobrý . Dnes st.dcera ochutnala a nadšená ....musela jsem je schovat a :-# kam. Díky za zpestření Iveta (C)
Hanka V. 13. 12. 2007, 13:48
@kikinda Tak to je super (clamp) Mandlové lupínky mě taky napadly, ale já to s nima chtěla posypat a přišlo mi to moc... :-$ Ale zapíchnout ho tam mě nenapdalo ;-) No jo .... Ale už to vím (Y) :-D :-D :-D V neděli budu dělat, tak vyzkouším (H)
majdulka 12. 12. 2007, 20:12
Tak já dělala špičky včera,místo nugátu jsem dala nugátovou pochoutku od Zory(taková tabulka čokolády,co byla už kdysi) a jsou super (Y) (zajic),manžel taky moc chválil.
Hanka V. 12. 12. 2007, 20:49
@majdulka Jé Stáňo to se ještě dělá???? [A] [A] [A] [A] Tu jsem ubožňovala ;-) ;-) ;-) Já myslela, že už se nevyrábí :-$ Jinak je to super nápad!!! Podle mě je to jedno, pokud je to nugátová pochoutka nebo nugátový kreém nebo přímo nugát :-p Má to stejný základ (Y) Jsem moc ráda, že se špičky povedly (L) (L) (L)
majdulka 21. 12. 2007, 14:52
@Hanka V. Hani,nugátová pochoutka fakt ještě nebo znovu existuje,koupila jsem v globusu asi za 8,- Kč ;-) (Y)
buši 12. 12. 2007, 20:04
holky a zkoušel to někdo jen z hořké čokolády?????
Hanka V. 12. 12. 2007, 20:50
@buši Jituš myslíte nugát a hořká čokoláda (i místo mléčné) nebo jenom z hořké? bez nugátu? :-$ První varianta určitě taky půjde :-p Je to jedno, jakou tam dáte, pokud máte rádi hořkou tak proč ne :) :) :) :) :) :)
buši 13. 12. 2007, 22:58
@Hanka V. ne ne , myslím 200g hořké, ne půl napůl s mléčnou. já totiž hořkou čokoládu miluji a nugát taky, tak ať to má grády :-D
kicul 12. 12. 2007, 19:08
Dobrý večer Haničko, tak jsem právě dokončila vaše úúúžasné špičky ;-) ;-) ;-) |:o) |:o) |:o) |:o) Je to moc rychlý a jednoduchý recept (Y) (Y) (Y) (Y) já jsem na špičky dala půlku mandle, mleté oříšky a vyzkoušela jsem dát kapku vaječného likéru...vypadají všechny moc krásně (Y) (Y) (Y) když to stihnu a nese@erou mi to tak dám foto ;-) ;-) ;-) ;-) Mějte se hezky a přeji Vám krásné vánoce (stromecek) (andel) (vanoce) (banky) (andel) (stromecek)
Hanka V. 12. 12. 2007, 20:47
@kicul Luci mandle jsou super nápad :-$ já je u prvního pokusu taky měla, ale manžel furt ďobal a ďobal až žádná nezbyla :-D :-D :-D Určitě vyfoťte Váš výtvor, dám fotečku přímo k receptu (clamp) (clamp) (clamp)
lendar 12. 12. 2007, 16:01
Paní Haničko,včera jsem zabrouzdala k Vašemu receptu,také se přidávám ke spokojeným labužníkům,ještě včera jsem nakoupila potřebné ingredience a dneska mám hotovo,je to naprosto skvělý (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Navíc jsem hotovou špičku posypala nasekanými oříšky.Fakt bomba!!!! Moc Vám patří odemě velké díky (F) (F) (F).Tleskám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Vám za vynikající receptík.....s pozdravem.........Milča (flower)
Hanka V. 12. 12. 2007, 17:09
@lendar :-) :-) :-) :-) :-) Ani nevíte, jak mě takové komentáře těší (L) (L) (L) (L) Ty sekané oříšky musejí vypadat suprově ;-) Já přemýšlela o mandlových lupíncích, ale ty se mi zdají moc velké :-$ Oříšky určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y)
MachyA 12. 12. 2007, 12:41
Hani, máme také hotovo, musím uznat, že do nových druhů cukroví se nerada pouštím, ale toto je extra klasa a za to sklidím nejednu pochvalu! (Y) (Y) Z poloviny budou patřit Vám (L) (L) (L) Tento recept budeme využívat myslím nejen na vánoce, ale i při mimořádných příležitostech, je to opravdu delikatesa - obzvlášť pro milovníky čokolády prostě zázrak (*) (*) (*) Máme zhruba 100 košíčků, pravda, mohlo by jich být i více, kdybychom s dětmi neužíraly už při plnění, ale kdo má odolat takové dobrotě! (zajic) Jen pro ostatní, lépe se mi plnilo, když hmota nebyla tolik ztuhlá, šli pak špatně ukončovat zdobičkou, jakmile povolila, hned se lépe oddělovalo a tvořilo to krásné špičky. Kdo ještě váháte, přimlouvám se, vyzkoušejte!! (Y) Hani moc díky, je to prostě bomba! (clamp) (clamp) (clamp) (F) Alena
Hanka V. 12. 12. 2007, 17:02
@MachyA Alenko (F) jsem moc ráda, že jste receptík vyzkoušela a hlavně, že Vám chutná :-p :-p :-p Já jsem tenhle receptík taky zkoušela letos poprvé a úplně mě to nadchlo :-) S tím užíráním to znám do puntíku :-D :-D :-D :-D :-D Já budu v neděli dělat trojitou dávku [A] Pro maminku, tchýni a babičku (H) Tak se zase užeru :-D :-D :-D S tou cukrárnou jste mě totálně dostala!!!! :-@ :-@ :-@ U nás je to opravdu běžně dostupné, ptala jsem se i v cukrárně, kde ho běžně nenabízejí, ale vyrábějí zákusky a byli ochotni mi na váhu odprodat... (Y) (Y) (Y) Ale já to znám, já se včera ptala u nás v Rossmanu, tam mi zase řekli, že se nevyrábí papírový pilník :-D :-D :-D Tak jsem šla, jeden si u nich koupila a ukázala jí, že to "opravdu existuje" :-D Důležité je, když prodejce rozumí své práci :-D :-D :-D Tak nugátovým špičkám zdar a ať vám do vánoc něco zbude :-D (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) Hanka (stromecek)
pajinka2604 12. 12. 2007, 11:19
Ahojky,tak nám to ztuhlo,pěkně se to rozšlehalo metliškami a pak jsem plnila košíčky.Je to výborné,ale nevím jestli jsem neudělala chybu.mačkala jsem to přes hadřený pytlík se zdobítkem a po chvíli se čoko propouštěla tím pytlíkem,jestli není lepší saček,ale je to výbornééé,rychlé a doporučujem (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Hanka V. 12. 12. 2007, 11:59
@pajinka2604 Pavli :-$ Já to dělala přes takovou zdobící pistoli, ta je z umělé hmoty (Y) Já zase měla problém, že jsem špatně rozpustila čokolády, zůstaly mi v té hmotě malé kousky a zacpávaly mi zdobítko :-@ :-@ :-@ Ale s tím sáčkem máte možná pravdu :-$ Tak třeba na příští vánoce (stromecek) (stromecek) (stromecek)
Jana V. 12. 12. 2007, 10:43
Prosím místo hořké čokolády může být čokoláda na vaření? Díky. :-$
Hanka V. 12. 12. 2007, 11:57
@Jana V. Jasně Jani :-D Já ji taky měla, ani mě to nenapadlo, že to vlastně není přímo hořká [A] [A] [A] Ale v tom snad ani není rozdíl :-$
I+K 11. 12. 2007, 22:50
To je jen našlehaný krém? *-)..nedalo by se to nějak skombinovat s cukrovím? *-) , obávám se, aby mě s krémem nevypískali..ne že y nebyl dobrý.. ;-)
Hanka V. 12. 12. 2007, 11:56
@I+K Ivi můžete pod to dát třeba kolečko z lineckého jako základnu a na to ten krém : (Y) (Y) (Y) A taky dovnitř můžete dát lískový oříšek, aby to křupalo [A] Dá se to využít více způsoby, jedna maminka psala že to dá mezi oplatky :-p :-p :-p
pentilka 11. 12. 2007, 22:27
Tak už mám taky odzkoušeno (radost), špičky jsou naprosto luxusní |:o) |:o) |:o). Díky moc za príííma tip na vánoční dietku :-D :-D :-D
Hanka V. 12. 12. 2007, 11:55
@pentilka :-D :-D :-D Olinko moc hezky řečeno :-D :-D :-D Ale jednou za rok [A] [A] [A] To se může ne? :-$ :-$ :-$
cikin45 11. 12. 2007, 20:52
Dobrý večer,jen se chci zeptat,je to trapné,ale tu šlehačku dáváte až do mixéru s touh vychladlou hmoutou? ;-) ;-) ;-)
MachyA 12. 12. 2007, 10:40
@cikin45 Evi ta se svaří přímo s těmi ostatními ingrediencemi! Šlehačka, čokolády, nugát, tuk, vše rozpustit a dát vychladit! (hello) (hello)
MachyA 11. 12. 2007, 18:43
Holky zdavím! Tak mám vše, kromě váženého nugátu - u nás v cukrárně na mě vytřeštily oči a nechápaly, co vůbec chci, to že už se prý nedělá!! (6) (6) (6) Jelikož jsem vše ostatní měla nakoupené, plácla jsem se přes kapsu a koupila nugát v bonboniéře (musela jsem vzít 2, jedna je 160g) . Košíčky jsem sehnala v Tescu (mají je u folií na potraviny,alobalu a pečícího papíru), je jich tam 200ks za 44,- Kč a mají rozměry 25mm x 20mm. Už se směs pěkně chladí a zítra jdeme do košíčků, tak jsem zvědavá, voní to nádherně! (*) (*) (*)
Hanka V. 12. 12. 2007, 21:33
@MachyA (6) ať žijou prodavačky (6)
pajinka2604 11. 12. 2007, 18:24
Ahojky maminy,chtěla jsem vyzkoušet něco z MMB nepečeného,tohle mě tedy zaujalo!!! |:o) |:o),tak honem do obchudku a měly vše i ten nugát,už se směs chladí v lednici,ale připadá mi to takové polotuhé spíš měkké,doufám,že to tedy ztuhne,ale i tak by se to snědlo,z hrnce lžíčkami ;-) ;-) ;-) :-) :-),zítra dám vědět,jak jsme dopadly,zatím ahojky a pečení zdar (flower)
Hanka V. 12. 12. 2007, 16:55
@pajinka2604 (F) (F)
GORBY 10. 12. 2007, 16:48
ZNÍ TO ÚŽASNĚ!!! (Y) A ASI TO NEBUDE ANI MOC KALORICKÉ, ŽE? :-D ;-) :-D
Hanka V. 10. 12. 2007, 21:45
@GORBY :-D :-D :-D Zrovna jsem dneska v jednom časopise se zdravou výživou četla, že žádné vánoční cukroví neobsahuje KiloJouly ;-) ;-) ;-) Takže je to vlastně dietní :-D :-D :-D :-D :-D
MAXXIK 10. 12. 2007, 9:53
můžu se zeptat?toto cukroví asi musí být pořád uloženo v chladu?balkon nemám,snad v ledničce?
Hanka V. 10. 12. 2007, 10:08
@MAXXIK Marcelko lednička je ideální (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie