(recept
si oblíbilo 237 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření bešamelu) a vhodné i pro batolata
Potřebné ingredience
Na menší hranatou zapékací misku potřebujeme: 5 - 6 plátů lasagní, 300g cukety nastrouhané nahrubo, 100g nastrouhaného ementálu (+ na posypání povrchu), 1 bylinkovou Lučinu nebo Gervais, 1 smetanu ke šlehání, bylinky podle chuti
Postup přípravy
Ačkoliv používám lasagne "bez vaření" nechávám je pár sekund probublat ve vařící vodě, hezky jeden plát po druhém.
V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr, ementál a bylinky a vymícháme hustou hmotu. Nesolím, sýry jsou pro nás dostatečně slané.
Zapékací misku vymažu olejem a na dno dám tenkou vrstvu cuketové směsi, na ni plát lasagní a postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří cuketová hmota a vrch ještě posypeme strouhaným ementálem.
Zapékáme cca 35 minut při 180 stupních.
Lasagně jsou velmi jemné a příprava velice jednoduchá.
DOBROU CHUŤ.
V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr, ementál a bylinky a vymícháme hustou hmotu. Nesolím, sýry jsou pro nás dostatečně slané.
Zapékací misku vymažu olejem a na dno dám tenkou vrstvu cuketové směsi, na ni plát lasagní a postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří cuketová hmota a vrch ještě posypeme strouhaným ementálem.
Zapékáme cca 35 minut při 180 stupních.
Lasagně jsou velmi jemné a příprava velice jednoduchá.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé