(recept
si oblíbilo 338 návštěvníků)
NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)
Postup přípravy
Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).
Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!
Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.
Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)
Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek
Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!
Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.
Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)
Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
4980
(upraveno)
3. 10. 2012, 15:31
ahoj dají se tyhle buchty děla taky v pekárně-myslím těsto?
PavliBP
(upraveno)
8. 10. 2012, 9:50
@4980
v receptu je to přímo psané , zadělávám v pekárně, kynout nechávám i troubě, ale to jen kvůli tomu, že nám pekárna už zlobí a špatně se zahřívá
San22
(upraveno)
3. 10. 2012, 15:13
Moc děkuji za skvělý recept těsto jsem dělala v pekárně,výborně se s ním pracuje a buchty nemaj chybu !!!Recept si ukládám do oblíbených na příští Moc díky
Markisa.z
(upraveno)
31. 8. 2012, 13:17
Recept znám z Praktické kuchařky vydanou v roce 1989. Je opravdu moc dobrý, jen místo hery se dává máslo. Jeden typ na kynutí:mísu s těstem dávám do horké vodní lázně(do umyvadla). Také to urychlí kynutí a není nutné pouštět troubu.
U Metudy
(upraveno)
4. 6. 2012, 14:16
už jsem vyzkoušela několik receptů, ale tyhle jsou luxusní, velké díky
anno
(upraveno)
17. 5. 2012, 14:53
Opravdu užasný recept.Nikdy jsem neměla tak výborné a měkoučké kynuté buchty. Dělala jsem rovnou dvojitou dávku a byl z toho pekáč povidlových ,jablečný závin a ještě makovej frgál. Všem moooc chutnalo díky.
blanch82
(upraveno)
1. 4. 2012, 14:14
Vynikající...dělala jsem poprvé v životě kynuté buchty...protože je miluju, ale co umřela babička, tak je nikdo nedělá. Dostala jsem od maminky pochvalu, že jsou jako ty od babičky. Moc děkuju za recept
PavliBP
(upraveno)
2. 4. 2012, 13:18
@blanch82
jéé, tak to jste měla dvojnásobnou radost! pochvalu a ještě krásnou vzpomínku na babičku
filipov
(upraveno)
23. 3. 2012, 16:10
Pavlínko tak moc Děkuji za úžasnej recept dnes jsem pekla v poledne pro večerní návštevu ke kávě ale nevim co jim dám ptáte se proč???PROTOŽE UŽ ŽÁDNÁ NENÍ všechny sežrali tak zítra na ně du znova.
PavliBP
(upraveno)
26. 3. 2012, 15:02
@filipov
alespoň víte, že návštěvě budou chutnat
veronininka
(upraveno)
14. 3. 2012, 16:18
Teda ty jsou luxusní Nejlepší, jaké jsem kdy jedla a dělala Díky moc, už jinej nechci
kvetina74
(upraveno)
23. 2. 2012, 17:43
Pavlo,buchty jsou opravdu úžasný,dneska sem je uložila i upekla,děti nadšený díky za super recept
PavliBP
(upraveno)
27. 2. 2012, 12:42
@kvetina74
kvetina74
(upraveno)
14. 3. 2012, 18:09
@PavliBP
MAROS12
(upraveno)
18. 2. 2012, 15:28
fuj
PavliBP
(upraveno)
27. 2. 2012, 12:43
@MAROS12
... když už - tak proč
kvetina74
(upraveno)
23. 2. 2012, 17:44
@MAROS12
???
Smolčice
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:56
Vynikající buchty a jednoduchý recept.Díííky
Anny84
(upraveno)
23. 11. 2011, 9:38
Akorát jsme ochutnaly, buchty nemají chybu Jsou opravdu vynikající Díky za suprový recept, dělala jsem v pekárně, takže i jednoduché a rychlé Anny
JITUSACEK
(upraveno)
22. 10. 2011, 19:35
díky za vynikající recept ,buchty jsem dělala poprvé a moc se povedli jeden plech už je snědeny ještě jednou díky za recept
kopretina123
(upraveno)
10. 10. 2011, 12:33
Skoro stejné těsto dělám asi třicet let, do té doby jsem se kynutého bála. Dělám z něho i vánočky, mazance, dukátové buchtičky, koláče atd. Pekárnu ještě nemám, ale pomáhám si hnětacíma hákama od šlehače nebo dělám v hnětací míse od robotu. No, jdu na to, dlouho jsem kynuté nedělala.
PavliBP
(upraveno)
10. 10. 2011, 14:38
@kopretina123
i vánočku? není to potom moc spadlé? jak ty pletence leží na sobě?
kopretina123
(upraveno)
1. 11. 2011, 12:42
@PavliBP
Je to v pohodě. Když vánočku upletu, tak ji na plechu nechám ještě kynout a pak až peču.
PavliBP
(upraveno)
1. 11. 2011, 15:13
@kopretina123
děkuji za typ - vyzkouším
sezi
(upraveno)
6. 10. 2011, 22:03
dnes jsem dělala a kamarádka mi tvrdila že je těsto tvrdé a že nevykyne, tak jsem šla dělat těsto ještě jednou a ono mi mezitím vykynulo to první tak jsem udělala tvarohové i jablečné buchty a koláčky šimlové a myslím že jsem udělala dobře že z dvojité dávky protože jsou mnam, a to jsem pdr kuchařka, začala jsem pořádně vařit a péct až s mimibazarem
PavliBP
(upraveno)
10. 10. 2011, 11:53
@sezi
jsem ráda že chutná a dvojtá dávka nakonec přišla vhod ... kynutí to chce dát čas, když není moc teplo, dělám to tak, že si trošku vyhřeju troubu, abych tam mohla chvíli nechat ruku, aby to prostě nebylo moc horké, a dávám kynout do trouby
pepssinka
(upraveno)
28. 9. 2011, 10:50
dneska skusim vyzkouset vase buchty vypadaji opravdu luxusne jen teda misto sadla nebo hery pouziju zlatou hanu pouzivam ji do vseho tak snad to bude take dobre a nebude to tuhé
lidare
(upraveno)
17. 9. 2011, 21:13
vypadají moc pěkně,brzy vyzkouším
monika_tofi
(upraveno)
17. 9. 2011, 20:28
Moc rada pecu ale na buchty jsem si jaksi netroufala ...a dnes jsem vyzkousela Vas recept a musim rict ze jsou luxusni!!!!! Diky moc za bezva recept!!!
jolyjocker
(upraveno)
19. 7. 2011, 19:29
buchty jsem udělala ,a jen se po nich zaprášilo ,takže super
PavliBP
(upraveno)
29. 7. 2011, 18:05
@jolyjocker
tak si říkám, zda bychom je neměli přejmenovat na "žravé buchty"
jolyjocker
(upraveno)
6. 8. 2011, 19:51
@PavliBP
to asi nejspíš jo
(piskle)
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:30
uz kynou -upeceno a jsou fakt vyborny