(recept
si oblíbilo 338 návštěvníků)
NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)
Postup přípravy
Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).
Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!
Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.
Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)
Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek
Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!
Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.
Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)
Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
4. 7. 2011, 16:16
Taky jsem se hrozně bála kynutých buchet, ale rodina nedala a otravovala tak dlouho, až mě donutila... Takže jsem vyzkoušela tento recept a opravdu super! Díky moc za inspiraci. Ty nevyužité 2 bílky z těsta jsem vyšlehala a přidala ke tvarohové náplni a mňamka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3651808
PavliBP
(upraveno)
7. 7. 2011, 15:09
@Vanusak
super nápad s bílky , já vždy dávala do tvarohu jen žloutek a trochu vanil.pudinku. Dělám občas z části těsta i pár koláčů, takže bílky pak potírám ty koláče, ale i tak vše nespotřebuju. Takhle už alespoň vím, jak je využít
maripilly
(upraveno)
2. 7. 2011, 11:23
Tak už se pečou v troubě a vypadají úžasně s těstem se pracovalo moc dobře , děkuji moc moc za recept ,už vidím jak budou hned pryč
PavliBP
(upraveno)
7. 7. 2011, 15:07
@maripilly
my jsme jen dva a peču dva pekáče a ještě pár makových koláčů a vydrží nám to tak dva dny , já sladké můžu, takže pro mě je to třeba i večeře
macekzn
(upraveno)
1. 7. 2011, 19:06
Pavli,tak ten název receptu fakt sedí.Včera jsem Váše buchty upekla a celej plech byl za chvílku pryč.Dneska jsem je musela dělat znova...a výsledek???Plech je prázdný )))Moc výborný buchty,jiný už dělat nebudu
PavliBP
(upraveno)
7. 7. 2011, 15:06
@macekzn
jé, tak to jsem ráda, že tak moc chutnají. Já kdysi recept našla na netu a kdybych mohla, tak paní pošlu puget , jsou opravdu úžasné. Dělám z těsta i koláče a též jsou žravé
Fidorka07
(upraveno)
20. 3. 2011, 10:36
Dolfka
(upraveno)
5. 3. 2011, 12:52
Bajamaty
(upraveno)
5. 3. 2011, 10:29
Vypadají dobře,určitě vyzkouším.Když peču buchty,tak většinou jsou už druhý den takové tvrdé.Tyhle taky,nebo jsou po potření sádlem stále měkké?Já potírám mlíkem nebo mlíkem s rumem.
PavliBP
(upraveno)
8. 3. 2011, 11:39
@Bajamaty
já je před pečením potírala herou, a byly i druhý den měkké. Nedávno jsem zkoušela potírat sádlem a byly znatelně tužší (i do těsta jsem dala sádlo), takže příště jen herou. A také bych řekla, že je lepší, nechat je na pekáči vykynout a teprve těsně před dáním do trouby potřít tukem.
draga
(upraveno)
5. 3. 2011, 10:04
jdu je zkusit
Šwabík
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:23
Super recept. S těstem se náramně dobře pracovalo. A co je hlavní, všem moc chutnaly.
PavliBP
(upraveno)
17. 2. 2011, 11:02
@Šwabík
To jsem moc ráda Já byla také překvapená jak moc dobré jsou. Od přítele jsem dostala obr pochvalu, že prý jsou lepší jak kupované , protože ty kupované jsou vždy takové nadýchané. Měla jsem jich dva pekáče a za dva dny byly fuč