Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 338 návštěvníků)

NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

0.0
NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)

Postup přípravy

Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).

Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!

Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)

Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.

Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)

Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie