(recept
si oblíbilo 991 návštěvníků)
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!
Potřebné ingredience
500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...
Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...
Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...
Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...
Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelca
(upraveno)
3. 1. 2011, 13:13
lesnulka
(upraveno)
6. 11. 2010, 11:32
vypadá moc dobře, jdu ho vyzkoušet
manhartici
(upraveno)
5. 9. 2010, 11:35
Výborné rizoto, jiné už nedělám
Menkhar
(upraveno)
18. 8. 2010, 19:26
Úžasný recept!!! Jednoduchý a rizoto bylo moc dobré!!!
yorksir
(upraveno)
9. 7. 2010, 21:48
Vypada luxusne ,urcite vyzkousim,diky.
natynka.z
(upraveno)
9. 7. 2010, 13:58
Super recept!!! Po rizotu se jen zaprášilo. Už se u nás jinak rizoto dělat nebude.
ajaelza
(upraveno)
26. 6. 2010, 13:06
Dnes u nás bylo rizoto k obídku .Neměla jsem kuřecí ,tak jsem použila vepřové a i s ním bylo úúúžasné .Příště udělám s kuřecím.Tohle jídlo je fakt bomba
Beatrice4
(upraveno)
19. 6. 2010, 11:46
je to mňamka,jí to můj manžel a ten rýži zrovna nemusí
Hanily
(upraveno)
9. 6. 2010, 11:55
supr, málo nádobý, jednoduché a výborné, už jsem dělala 2 krát!! chválím!! a to já nechválim moc často..
misa15
(upraveno)
28. 5. 2010, 13:13
Výborné,výborné opravdu lepší rizeto jsem ješte nejedla už se u nas pořad bude dělat jenom tohle rizeto
Lucik33
(upraveno)
26. 5. 2010, 20:01
Tak přítelík zrovinka dokuchtil a můžu opravdu potvrdit, že je to luxusní záležitost !!! Už je receptík uložen mezi oblíbenými a určitě znovu uvaříme Dělali jsme s kulatozrnnou rýží a přidali houbičky a opravdu to nemá konkurenci - rychlé, jednoduché, zdravé, naprosto mňamózní
kačikus
(upraveno)
1. 5. 2010, 9:50
Je to OPRAVDU luxusní papáníčko já dělám tohle rizotko již po několikáté a vždy se na něj hrozně těším až bude hotové!
terezkan
(upraveno)
27. 2. 2010, 13:51
kotajda
(upraveno)
26. 2. 2010, 20:49
zítra se je chystám dělat k obědu tak snad si taky pošmáknem
mardzeta
(upraveno)
15. 2. 2010, 13:15
Jani zrovna jsem dodělala a konečně rizoto jak má bt moc dobré . Díky
Zrušený účet
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:19
Jani právě sem vypla troubu ,myslela sem si že se ta rýže nemůže udělat ale sem to ochutnala a týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýývado to je luxusní žrádlo
betulín
(upraveno)
8. 2. 2010, 21:44
fakt dost dobrý díky
bertica
(upraveno)
3. 2. 2010, 7:07
Je to dobrotka Len som dala vepřové maso..nabuuce určite skusim s kuracím,je makkšie. Manželovi veľmi chutilo,tak mám radosť. Dík za receptík
Pegggy
(upraveno)
1. 2. 2010, 13:46
Dobrý den, rychle uvařeno.... málo práce... málo nádobí... rýchlý a výborný
chanchule
(upraveno)
12. 1. 2010, 14:50
Opravdu výborné rizoto .Jiné už dělat nebudu