Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 89 návštěvníků)

Pražské plněné koláče

0.0
Pražské plněné koláče

Potřebné ingredience

Na těsto :300g hlad.mouky,200g poloh.mouky,4 pol.lžíce mouč.cukru,150 ml vlaž.mléka,1 vejce,1 kelímek 250g zakysané smetany,4 dkg kvasnic,1 pol.lžíce oleje,1/2 káv.lžičky soli. Drobenka :10 dkg pol.mouky 1 vanilkový cukr,8 dkg mouč.cukru a Heru. Náplň:1 tvaroh ve vaničce,1 pudink Olé, a 1 šlehačka v prášku,1 vanilkový cukr a moučk.cukr jak kdo chce sladké.

Postup přípravy

Těsto můžeme zpracovat i v pekárně je to daleko jednoduší.Do mísy nasypeme mouku uděláme dolík do něj dáme cukr a rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít zakryté.Potom přidáme sůl,kysanou smetanu lžíci oleje a vajíčko.S těstem po vykynutí se moc dobře pracuje.
Na plech si dáme pečící papír a děláme větší bochánky,zakulatíme,ale na plechu hodně sploštíme,nabudou pečením.Potřeme žloutkem ,jeden stačí a posypeme bohatě drobenkou.Pečeme v předehřáté troubě.
Po vychladnutí bochánků rozkrojíme a plníme .Do středu dáme ještě lžičku jahodového džemu.
Vyšleháme si pudink podle návodu,přišleháme tvaroh ve vaničce.Ušleháme jednu šlehačku v prášku a do ní jemně vmíchám tvarohovou náplň.Pokud budete vařit klasický pudink do náplně ,tak z 300 ml mléka.

Zpracované těsto a ingredience na náplň.

zakulatíme bochánek a na plechu sploštíme.

Potřené vajíčkem a posypané drobenkou.

Upečeno.

xx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie