(recept
si oblíbilo 355 návštěvníků)
kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček
Potřebné ingredience
200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy
program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na utěrce kynout cca 20 min. Po nakynutí je dejte vařit do páry na 25 min. Běhev vaření neotvírat, jinak knedle ,,spadnou" Po uvaření ihned několikrát propíchnout špejlí.
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
3 hodiny vaření... ...hurááááááááááá hotovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jbanca
(upraveno)
11. 4. 2012, 7:00
macekzn
(upraveno)
3. 4. 2012, 10:51
Výborný knedlíky,musím tento receptík pochválit.Dělala jsem je po prvé v životě a povedli se...Všichni se doslova přežrali ,jiné už dělat nebudu.Díky za bezva mnamku
Česťa kuba
(upraveno)
11. 4. 2012, 6:40
@macekzn
Já také děkuji, jsem ráda, že šmakuje
Simule2
(upraveno)
14. 1. 2012, 12:15
Dnes jsem dělala ke gulášku a doopravdy jsou luxusní! Přesně takové máme moc rádi Děkujeme za super receptík
Česťa kuba
(upraveno)
14. 1. 2012, 12:32
@Simule2
Děkuji, to mě těší
picolka
(upraveno)
27. 12. 2011, 14:44
Dnes jsem je dělala podle Vašeho receptu a sklidila jsem pochvalu od celé rodiny..díky moc!!
Česťa kuba
(upraveno)
27. 12. 2011, 18:50
@picolka
super, to mě mooooc těší
Petra10
(upraveno)
11. 11. 2011, 22:04
dají se vařit ve vodě? Nemám pařák
Česťa kuba
(upraveno)
18. 11. 2011, 15:01
@Petra10
Ano, určitě!!! Ve vodě se vaří jen 20 min
AndreaL
(upraveno)
18. 11. 2011, 12:08
@Česťa kuba
Jako, že se vaří jen 1 minutku????...chtěla bych je zkusit , ale opravdu nemám vůůbec žádné zkušenosti
Česťa kuba
(upraveno)
18. 11. 2011, 15:02
@AndreaL
upraveno vaří se 20 min jak nad parou, tak ve vodě
navia
(upraveno)
18. 11. 2011, 12:32
@AndreaL
Já nejsem autorkou receptu, ale myslím, že to znamená míň! To znamená vařit kratší dobu.
KOFI
(upraveno)
24. 10. 2011, 15:01
ty vypadají moc pěkně- musím vyzkoušet
Česťa kuba
(upraveno)
24. 10. 2011, 16:11
@KOFI
Určitě zkuste, budete se olizovat
jajka5
(upraveno)
21. 10. 2011, 14:55
Knedle máš krásně nadýchané, když takové dělám doma, a rozkrájím je , tak vnoučata říkají, babička vařila sloní uši
Česťa kuba
(upraveno)
21. 10. 2011, 15:48
@jajka5
Děkuji moc jelikož je po vaření vytáhnu z hrnce, tak taky vypadají jako sloní uši
Atek
(upraveno)
15. 10. 2011, 6:35
Aničko,včera jsem dělala vaše knedlíky.Jsou výborné,jiné už dělat nebudu.Děkuji za recept
Česťa kuba
(upraveno)
15. 10. 2011, 13:09
@Atek
To jsem ráda, že se povedly není zač děkovat
anaba
(upraveno)
13. 10. 2011, 15:03
jsou fakt moc dobré
Česťa kuba
(upraveno)
13. 10. 2011, 16:04
@anaba
Děkuji
nika420
(upraveno)
9. 10. 2011, 17:43
Opravdu nadýchané jako obláček , včera jsem je dělala a jsou úžasné, moc děkuji za recept a podrobný postup. Přeji další
Česťa kuba
(upraveno)
9. 10. 2011, 17:52
@nika420
Jééééé, moc děkuji, jsem ráda, že se povedly a byly
jpencik
(upraveno)
9. 10. 2011, 16:34
No, nevypadaly tak krásně, jako ty vaše, ale byly mňam. Dělala jsem v míse a ne v pekárně a použila jsem zakysanou smetanu, jogurt jsem neměla. Naše šestiletá snědla 5 knedlíků. Vždycky jsem se knedle bála dělat, ale opravdu na tom nic není. Moc děkuji.
Česťa kuba
(upraveno)
9. 10. 2011, 17:35
@jpencik
Jé, tak to jsem moooc ráda, že se povedly, není zač
žingi
(upraveno)
7. 10. 2011, 9:35
provokaceeeeeeeeeeeeee ty jsou teda úžasné,já se do knedlíku teda nepouštím a dnes by se mi tak aspoň 2-3 tyto vaše hodily
Česťa kuba
(upraveno)
7. 10. 2011, 9:37
@žingi
Děkuji, ale nic to není, opravdu. Těsto se ke stolu nelepí (pokud nelepí v pekárně), takže udělám jen šišky, nakynou, uvaří se a je to... ...brnkačka Vyzkoušejte
žingi
(upraveno)
9. 10. 2011, 16:51
@Česťa kuba
nemám pekárnu
Česťa kuba
(upraveno)
9. 10. 2011, 17:34
@žingi
To nevadí, tohle těsto není přímo pro pekárnu, můžete vymíchat šlehačem s hnětacíma hákama, nebo ručně
r 1947
(upraveno)
6. 10. 2011, 16:25
Jsou krásné, díky za recept Aničko. Určitě vyzkouším.
Česťa kuba
(upraveno)
6. 10. 2011, 19:01
@r 1947
Děkuji moc určo vyzkoušejte
Vanusak
(upraveno)
6. 10. 2011, 15:43
Téda, ty jsou! Já se pořád nemůžu odvážit zkusit je z pekárny, ale asi je prubnu. V páře je vaříte na pařáčku v utěrce?
Česťa kuba
(upraveno)
6. 10. 2011, 16:48
@Vanusak
Nechám je kynout na látkové pleně a jak nakynou, tak je přenesu i s tou plínkou na napařovák. Utěrka do těsta pouští barvu
Vanusak
(upraveno)
7. 10. 2011, 9:28
@Česťa kuba
Děkuju! S tím barvením mi to povídejte... Měla jsem jednou kynuté sladké knedlíky vařené v páře s lebkama. Vzala jsem si od holky pirátský šátek, žádný jiný jsem neměla.
Česťa kuba
(upraveno)
7. 10. 2011, 9:30
@Vanusak
to nezní špatně