Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

KYNUTÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY PODLE RECEPTU ZLUTY

0.0
KYNUTÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY PODLE RECEPTU ZLUTY

Potřebné ingredience

1/4 litru mléka (já dala asi čtvrtinu mléka a zbytek vody), 1 celé vajíčko, 1/2 kg hrubé mouky, 1 zarovnaná kávová lžička soli, 1-1,5 kávové lžičky sušeného droždí.
Při pípnutí přidám 1 starší rohlík nakrájený na kostičky.

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme v pořadí určeném pro DP, při pípnutí přidám 1 starší rohlík nakrájený na kostičky. Po vykynutí vytvoříme 2 šišky (už s těstem moc nemanipuluju) a vložím do vařící se osolené vody (dle velikosti hrnce - já vařila každou šišku v jenom hrnic). Vařím 25 minut, v polovině času obrátím. Po vyndání lehce propíchnu vidličkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luccap 31. 1. 2012, 9:49
Danuš (L) luxusní knedlíček ^o) ^o) ^o) dala jsem 1/2 norm. droždí a dělala jsem v parním hrnci a byly 3 krásné šišulky (clamp) (clamp) (clamp) mooooooo díky za receptík (child2) |:o) (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello)
Martaz 21. 4. 2009, 1:46
(Y)super receptík knedlíček je mńamka (jidlo) (jidlo)díky Martina
Hanoušek 30. 3. 2009, 9:04
Zdravím, dělám stejný recept a jsou opravdu |:o) .....akorát nedávám ten rohlík na kostičky - protože ten od té doby co máme pekárničku nezbývá !! :-D a v krámu od té doby pečivo vůbec nekupujeme :-p
vařečka 30. 3. 2009, 14:03
@Hanoušek :-) :-) :-) Já měla asi tři. Takže jsem ho použila. Já to dělala úplně poprvé v životě. Pořád jsem se kynutýmu těstu vyhybala, ale od té doby do mám DP zkouším, co devedu (vlastně co ONA dovede :-))
Hanoušek 30. 3. 2009, 20:46
@vařečka jo jo, přesně tak u nás :-) Pomalu rok jsem se rozhodovala jestli DP koupit či ne - teď už bych neměnila!!!! (L) Knedlíky jsem vždy kupovala!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie