Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1289 návštěvníků)

PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

0.0
PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

Další z úžasných receptů, které jsem našla na Dámě a vyzkoušela, nafotila a zveřejňuju. Originál je zde i s postupem motání http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920

Postup přípravy

260 ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
buď - 500g polohrubé výběrové mouky
nebo 300g polohrubé a 200g hladké
1,5 lžičky instantního droždí nebo 17,5g čerstvého droždí
5g cukru

(pro ty co nemají digitální váhu = tak 20g oleje jsou 2 vrchovaté polévkové lžíce a soli dejte 2 čajové lžičky (ne vrchovaté) jedna má 5g. S cukrem je to stejné, jen dáte čajovou lžičku jen jednu )

Mouku doporučuju dát druhou variantu tedy 300g polohrubé a 200g hladké, rohlíky jou pak mnoohem lepší :)

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program Těsto a umícháme.
Poté si těsto rozdělíme na cca 15 stejných hromádek a necháme dalších 10 minut kynout.
Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř, podívejte se na video, které je v odkaze, to Vám pomůže pro lepší představivost, pokud Vám nepomohou fotky.
Hotové rohlíky dáme na plech, potřeme vajíčkem, nebo mlékem (já potírala vajíčkem s mlékem :o))) a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí :)
Pekla jsem na 150C cca 20 minut (v originále píšou na 200 a 10-15 minut, ale na to jsem neměla odvahu, vyzkouším příště)
Necháme vychladnout a papáme :o)))))


====================================================
Rada pro ty co nemají pekárnu, zkopírováno z originálního receptu:
====================================================
Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout.


PEČENÍ ZDAR!!!!!!!!!!!!

krásné vykynuté těsto

rozdělíme na hromádky, cca 15ks

hromádku rozplácneme na placičku

vyválíme do oválku

od spodního okraje rolujeme směrem nahoru

malíčkem a ukazováčkem rolujeme, a jakoby roztahujeme rohlík do délky (snad chápete, těžko se to fotí, sebe samu jak motám :o)

rohlíky na pečícím papíru, zatím nepotřené. Vypadají divně hubeně, ale nafouknou se :o)

pomazané směsí vajíčka a mléka

jeden exemplář s mákem, hokus pokus

na první pečení to ujde a hlavně chuťově jsou fantastickééééé :)

konečný výsledek na řezu :o) Je to prostě bomba!!! K tomu máslíčko, kafíčko a nohy na stůl :o)))

od Ivetky

od Marcelky :)

od Martiny :o)

houstičky od Leničky :)

od Monči :o)

s párkem uvnitř :)

od Jitušky

plněné párkem a sypané sýrem

dnes jsem pekla další dávku :) Plněných je z tohoto těsta 10 :o)

od Radky :)

plněné párkem od Jany :)

rohlíčky paní Jitky po úpravě:
400g polohrubé mouky a 100g žitné mouky a 270ml vody

od Klárky

od Romanky

plněné čokoládovýma figurkama z Mikuláše :) A za chvíli budou plněné těma velikonočníma :))))

Od maminky "Smidlikacek" ID 36383

Od Helenky K. ID28437

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KlariSi 26. 8. 2013, 15:38
Rohlíky jsem zkoušela a měly neskutečný úspěch :) |:o) (Y)
sites 10. 6. 2013, 0:20
Dnes jsem je vyzkoušela hned z 1,5 dávky, bylo jich 17 větších a jsou moc dobré |:o)...jen po vytažení z trouby jsem se zalekla, na dotyk byly jako beton, ale jak chladly, tak změkly, na povrchu zůstaly trochu křupavé, uvnitř měkounké, uděluji jedničku s hvězdičkou !!! (hello)
luca1jahodka 5. 5. 2013, 13:48
Výýýýborné rohlíčky, fakt luxusně mňamózní (Y) |:o) (clamp)
Tery857 12. 2. 2013, 14:22
Právě jsem je vyndala z trouby a už jiné rohlíky nechci! Jsou absolutně luxusní (Y)
benjik007 20. 1. 2013, 17:07
Jsou skvělé! Včera jsem je zkusila,kam se hrabou na kupované (Y) (Y) (Y)
tomsova31 29. 1. 2013, 17:28
@benjik007 Plný souhlas, já už je peču popáté za dva týdny a pořád nemáme dost (Y) (Y)
tomsova31 18. 1. 2013, 16:02
Nejlepší rohlíky, které jsem kdy pekla. Krásně nakynuly, slabounká krustička, prostě bezkonkurenční :-) Moc díky za recept, jiné už péci nebudu (L)
belix 2. 1. 2013, 13:55
DÍKY ZA RECEPT, DNES JSEM JE UPEKLA, JSOU VÝBORNÉ (jezisek)
hanamiky 1. 11. 2012, 20:55
Dobrý večer Hani,Mám pekárnu 3 dny a zkusila jsem rohlíky,ale někde jsem udělala chybu :´( Těsto krásně nakynulo,rohlíků bylo 12,asi jsem je udělal velké a moc je smotala) po upečení jsou tvrdé :-S :-S nemohlo by to být tím,že jsem je pekla až do zhnědnutí???a oni se vysušily? Ale já se nevzdám a budu zkoušet dál. Hanka (hello)
hankapoko 29. 10. 2012, 14:03
(Y) upekla jsem a byly naprosto úžasné a hned snědené :-)
klimova 23. 10. 2012, 20:15
Právě jsem je upekla a jsou luxusní,a mě víc chutnaj studené,teplé na mě působí nedopečeně.Ale může se mi to jenom zdát.Tenhle recept si musím schovat..:::::VÝBORNÉ::::. (Y)
pamojaan 18. 10. 2012, 14:40
Dnes jsem upekla a musím upéct ještě, aby zbylo na zítra. Jsou mňamózní (F) (F) (F)
dorty 25. 9. 2012, 8:59
(clamp) díky za recept (Y) (Y) (Y) (C) (C) (hello)
jesterkalackova 21. 9. 2012, 16:16
Měla jsem taky recept na rohlíky, které byly super, ale můj syn mi je z počítače vymazal :-(.................zkusím tenhle a uvidíme.....................jo a proti tvrdé a silné kůrčičce doporučuji dát při pečení do trouby hrnek s vodou :-)
kopcik 6. 6. 2012, 20:27
naprosto vynikající. péct neumím, ale tyhle rohlíčky byly velice snadné a tak dobréééé (zajic) (zajic) do půl hodiny byly všechny snězené ,-)
Kachnifu 4. 6. 2012, 21:37
(Y) |:o) Včera jsem pekla tyto rohlíky,jsou vynikající.Na pár jsem jich dala plátek sýra..jen to motání jsem měla horší,jinak jsou měkké,ani tuhé,ani tvrdší kůrka jak někteří píšou,ale já dělala z čerstvého droždí...děkujeme (clamp)
mirkaberkys 13. 3. 2012, 21:15
Tak jsem je dnes také upekla. Bohužel je mám také s tvrdší kůrkou. Také jsem potírala vajíčkem s mlékem, dávala jsem celý sáček sušeného droždí, tak nevím.
Tina.H. 3. 3. 2012, 23:01
Ahoj maminky, tak musim sa pridat aj ja. Rohliky som vyskušala a su naozaj SUPER (Y) (Y) |:o) |:o) Lepšie než z kramu, odo dneska asi budem piect rohliki doma. (clamp) Piekla som ich už dva krat, prvy krat som ich piekla presne podla receptu a davala som instantne sušene droždi, chutovo boli velmi chutne, len sa mi trošku nevydarili boli velmi tuhe. Druhy krat som do cesta pridala aj kusok obyč. masla asi tak 10g a droždi som dala kocku ale dala som trošku viac asi tak 20g a su naozaj super (Y) |:o) Kamaradka ich robyla tiež a použila instantne sušene droždi a tak isto dala viac droždia asi tak 2,5 lžičky a taky to maslo a tiež boli krasne nakysnute a SUPER (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
molljana 19. 2. 2012, 15:05
dnes jsem pekla, pro jistotu jen z poloviční dávky, co kdyby ,-), ale jsem trdlo, i normální dávka by byla málo, jsou nepřekonatelné (flower) (Y) (clamp)
tehule77 13. 2. 2012, 13:46
nevím, co dělám blbě, ale rohlíky jsou dost takový jako těžký, hutný, ne nadejchaný jako obláček, spíš tak trochu šutr do břicha, dost tvrdá kůrka, pečeno přsně dle vás a to jedna várka rychle na 200 druhá pomalu na 160. tak nevím +o(
ukuk 12. 10. 2012, 7:23
@tehule77 po upečení hned potřete rohliky vodou se solí a povrch vám změkne a pokud je chcete mít nadýchané nedávejte polohrubou mouku ,v obchodě je dělají z hladké a nebo přidávají otruby ,a nejlíp jsou nadýchané pokud je uhněte robot nebo mužská ruka,je třeba ,aby těsto mělo spoustu vzduchu a to se projeví puchýřky na těstě pak jsou lehké jako pírko :-) |:o)
pájafen 5. 2. 2012, 12:50
Právě jsem ochutnala. Super (Y) (Y) (Y) Nemám pekárnu, takže jsem dělala růžo. Většinou s kynutými těsty dost bojuju, ale s tímhle problém nebyl. Hezky se s ním pracovalo, vůbec nelepilo. Jen je příště musím péct na vyšší teplotu. Pekla jsem na 160 hrozně dlouho, pak jsem musela zvýšit na 180 a tím dlouhým pečením mají takovou silnější křupavou krustičku. Ale vůbec to nevadí. Je to vážně mňamka. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie