(recept
si oblíbilo 312 návštěvníků)
Medové kornoutky
Potřebné ingredience
Těsto:25dkg hl.mouky,10dkg ml.cukru,10dkg medu,2 žloutky,1lžíce mléka,na špičku nože sody Krém: klasika- karamelový z vařeného salka a másla
Postup přípravy
Z vypracovaného odleželého těsta vyválíme placku,tvoříme kolečka,která upečeme a ještě teplé pomocí vařechy a čisté utěrky tvarujeme kornoutky.Máčíme v čokoládě.Pak zdobícím pytlíkem plníme krémem a sypem zdobením.U nás mooooc oblíbené.
*
*
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
21miska
(upraveno)
14. 12. 2011, 22:37
Jak kolečka stáčíte do kornoutku, snažila jsem se pomocí plnící špičky a mám z toho spíše trubičky, do kornoutku mi to praskalo. Kde dělám chybu?
Lenyela
(upraveno)
15. 12. 2011, 11:09
@21miska
Já si hodím horké kolečko do utěrky do leve ruky,přiložím tu plnící špičku a obtočím ji.Je to horké,proto ta utěrka. A těsto vyválet co nejtenčeji. Taky se mi sem tam někde udělá prasklinka. Ale to neva.
ANNITRAM
(upraveno)
14. 12. 2011, 21:26
mě už těsto odpočívá na kornoutky v lednici
Ludvaa
(upraveno)
14. 12. 2011, 21:21
Právě jsem kornoutky dopekla Chce to těsto vyválet opravdu do tenka (skoro průsvitné) a pak to jde a hlavně, né moc dlouho péct. Pak se kolečka vysuší a nejdou zamotat. Děti jásaly, že peču Švamberské uši :D :D Kornoutky jsou výborné, moc děkuji za recept Jen jsem zvědavá, jak je naplním. Na zdobení a plnění jsem antitalent
Mikešek
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:59
No ty jsou ! Asi je letos ještě udělám...
vera79
(upraveno)
14. 12. 2011, 16:30
Mě taky praskají ,kornoutek už vubec neudělám,pokouším se to jen motat na měchačku
Niina
(upraveno)
14. 12. 2011, 15:56
Dobrý den, nemát někdo zkušenost, jestli by tohle těsto šlo použít i na trubičky? Děkuji mooooockrát
Dulidu
(upraveno)
15. 12. 2011, 11:27
@Niina
Dobrý den, dělám podobné těsto právě na trubičky - postup je úplně stejný, jen to nemotám přes špičku, ale přes vařečku.
Lenyela
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:50
@Niina
Dobrý večer.Tak zkoušela jsem na trubičky a nejde to. Těsto se trochu rozlilo a z trubičky nešlo dolů. Zřejmě to je tím medem a že je těsto bez tuku.
Niina
(upraveno)
16. 12. 2011, 16:45
@Lenyela
Dobrý den, tak už jsem se taky dala do pečení kortnoutků a udělala jsem si z tvrdého papíru kornoutek a stáčím to podle něj a když se opravdu vystihne ten správný čas, tak je kornoutek super, občas malinko popraskaný a aby se mi náhodou nechtěly po položení roztočit, strčím jej do kortnoutku z minulé dávky, který už je ztvrdlý.\r\nJen mi prosím poraďte, jak kornoutky skladovat, než je naplním?\r\nDěkuji \r\nLucie
Lenyela
(upraveno)
16. 12. 2011, 17:18
@Niina
Skladuju v nějaké krabici vyložené alobalem někde na chladnějším místě.Třeba v komoře,ve sklepě,balkoně.Já je mám momentálně na skříni na chodbě. Pěkné vánoce
Niina
(upraveno)
16. 12. 2011, 20:54
@Lenyela
Moooooc děkuju Provedu Vám taky krásné Vánoce
Niina
(upraveno)
14. 12. 2011, 20:31
@Lenyela
jj děkuji mooooooooooc za názor, tak já to prubnu přes tu vařechu a uvidíme To budu asi zase jednou v roce sprosta
Renynika
(upraveno)
13. 12. 2011, 18:27
dobrý večer, teda holky mně to vůbec nejde..jak je děláte silné...mají se hodně do tenka vyválet...a těsto odležet v lednici a nebo péct hned...mně to teda praská...
Handulinka
(upraveno)
13. 12. 2011, 20:34
@Renynika
Trošku jste mě vyděsila, právě jsem si vyndala těsto z lednice, že jdu na ně
Handulinka
(upraveno)
13. 12. 2011, 22:30
@Handulinka
Tak nakonec musím říct, že super Chce to si vychytat trochu grif. Těsto jsem vyvalovala na hooodně tenko, možná 1-2 mm. Když bylo silnější, tak kornoutky praskaly. Pekla jsem na 170 st. 3 minuty po 5ti kusech. Docela to odsýpalo. Jen mám trochu spálené prsty Nechávala jsem chladnout v trezírovacích špičkách, jak už psal někdo níž .\r\nViz http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=86274 Takže díky, určitě zařazuji do oblíbených
Lenyela
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:48
@Handulinka
No máte je moc pěkné.
Barčinka V
(upraveno)
13. 12. 2011, 23:55
@Handulinka
Jsou perfektní, já je pekla 175°C 5 minut a super
Barčinka V
(upraveno)
27. 11. 2012, 15:08
@Barčinka V
Loni jsem je dělala, letos budu zase. Moooooc děkuji za recept je to úžasné cukroví. \r\n
Barčinka V
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:51
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho je pečete? Dnes budu dělat těsto a zítra je budu péct. Předem děkuji za radu
Lenyela
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:45
@Barčinka V
Ano 175-180 cca 5 min.. Do světle světle hnědé barvy. Tak at se podaří a chutná.
ninuska klik
(upraveno)
12. 12. 2011, 18:46
Kornouky mám hotové,těsto perfektní, nepraská,je to ale pěkná fuška
Lenyela
(upraveno)
12. 12. 2011, 23:14
@ninuska klik
No to je,to máte Nino pravdu,ale takové dobrotisko..... To za to stojí.
ninuska klik
(upraveno)
13. 12. 2011, 14:39
@Lenyela
Jsou tak dobrý, že to sna do vánoc ani nevydrží
udoli
(upraveno)
12. 12. 2011, 14:49
mám dotaz kdy plníte ty kournoutky, těsně před vánocema? nebo jak moc dopředu?
Lenyela
(upraveno)
12. 12. 2011, 23:09
@udoli
Kornoutky plním asi 3-4 dny před Štědrým dnem. Pak skladuji v krabici vyložené alobalem na balkoně. No letos bude sice na Vánoce teplo,tak snad to bude všechno k jídlu.
Rejža
(upraveno)
11. 12. 2011, 14:20
Tyto dělám letos třetím rokem a určitě nebudu měnit.Jsou vynikající,plním ale čokoládovým krémem.
Ivušehanková
(upraveno)
11. 12. 2011, 13:52
No tak to nemá chybu zkusím
ninuska klik
(upraveno)
11. 12. 2011, 10:44
Mohu se zaptat jak se dělá krém do kornoutků ? Děkuji
Lenyela
(upraveno)
11. 12. 2011, 13:20
@ninuska klik
Krém:2 hodiny povařit slazené mléko a vyšlehat s 250g másla.
Antony59
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:48
Já teda nevím, kde se stala chyba, ale mě to těsto nešlo vůbec spojit
poslina
(upraveno)
12. 12. 2011, 15:03
@Antony59
ahoj, též mi těsto nejde spojit dohromady... med jsem nerozehřívala.. nemůže to být tím ???nevíte někdo, jestli je recept dobře napsaný ?? díky
Barčinka V
(upraveno)
13. 12. 2011, 17:39
@poslina
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96144diskuse taky mi to nešlo tak jsem podle tohoto receptu přidala med a už mi to jde
poslina
(upraveno)
14. 12. 2011, 10:00
@Barčinka V
AHOJ, DĚKUJI.. TAK PŘESNĚ PODLE TOHOTO RECEPTU JSEM JE DĚLALA VČERA A SUPER.. MED MUSÍ BÝT ROZPUŠTĚNÝ.. TO JSEM POPRVÉ NEVĚDĚLA
jeremy
(upraveno)
14. 12. 2011, 12:59
@poslina
holky, jak rozpuštěný med, snad tekutý, ne? Nebo jsem ten tekutý měla ještě rozehřát nebo jak? Nevím, těsto je uděláno, je lepkavější,tak nevím, co s tím...
poslina
(upraveno)
18. 12. 2011, 15:02
@jeremy
asi píšu pozdě já med rozehřívala ve vodní lázni, nechala chvilku odstavit a ještě teplý zadělávala.. nic se mi nelepilo... tak nevím..
vevercak78
(upraveno)
8. 12. 2011, 20:12
backa
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:24
Máte je parádní já je taky peču,nemají chybu
poslina
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:11
MOC PĚKNÉÉÉÉÉ!! VYPADAJÍ KRÁSNĚ !! CHCI SE ZEPTAT - ZATOČENÁ KOLEČKA PAK DRŽÍ??NEROZMOTAJÍ SE?? ASI SE BLBĚ PTÁM, JEŠTĚ JSEM TOTO CUKROVÍ NEPEKLA...DÍKY.MICHAELA
manzelinda
(upraveno)
8. 12. 2011, 21:32
@poslina
Já mám tedy zkušenost, že se mi jakoby rozbalují. Musí se motat teplé a nechat zchladnout stočené. Mám takovou malou vychytávku na toto cukroví. Smotám o kovovou špičku do stříkacího pytlíku a do další špičky zastrčím a v ní nechám vychladnout. Pak mi drží a je jeden jako druhý. Třeba zkušenost pomůže. Jinak jsou opravdu výborné!!!!!
backa
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:25
@poslina
Nerozmotají se ,krásně drží s dovolením jsem odpověděla za autorku receptu
Lenyela
(upraveno)
8. 12. 2011, 16:57
@backa
Jasně,nic se neděje. .Drží,když se dělaj za tepla.
alfinecka
(upraveno)
8. 12. 2011, 14:38
TO VYPADA NADHERNE, UPLNA PARADA
czech
(upraveno)
8. 12. 2011, 13:03
Jaký průměr kolečka děláte?
Lenyela
(upraveno)
8. 12. 2011, 13:13
@czech
Dělám to pivní výškou.Má 6 cm.Ale záleží na vás čím vykrojíte a jak budou kornoutky velké=. Je fakt,že to byla celkem makačka,protože se to musí nakroutit za tepla,tak jsem dávala na plech tak 7-8 koleček. Byl to frkot.Z dávky je cca 100 kornoutků.