(recept
si oblíbilo 107 návštěvníků)
Trdla jako z trhů s postupem
Potřebné ingredience
Těsto: 170 ml mléka, 600g hladke mouky, 80g cukru, špetka soli, 70g sádla (když nemáte, tak Heru), 80g másla, 4 žloutky, lžíce rumu, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Kdo by nemilovat trdla z trhů. Tyto jsou výborné, jednoduché a s těstem se moc dobře pracuje.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Těsto vyválíme pokud možno na obdélník a krájíme na cca 3 cm pruhy. Ty pak namotáme na trubičky.
Připravíme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme nahrubo mleté oříšky s cukrem moučkou. Trdla namotaná na tyčkách namáčíme nejdříve do vajíčka a pak do oříšků. Takto obalené dáváme na plech a pečeme na 180°C asi 15minut dozlatova. Ještě horké poléváme směsí rozpuštěného másla, rumu a skořicového cukru.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Těsto vyválíme pokud možno na obdélník a krájíme na cca 3 cm pruhy. Ty pak namotáme na trubičky.
Připravíme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme nahrubo mleté oříšky s cukrem moučkou. Trdla namotaná na tyčkách namáčíme nejdříve do vajíčka a pak do oříšků. Takto obalené dáváme na plech a pečeme na 180°C asi 15minut dozlatova. Ještě horké poléváme směsí rozpuštěného másla, rumu a skořicového cukru.
Zaděláme těsto
Rozválíme těsto a nakrájíme na proužky.
Motáme na trubky od širšího okraje.
Motáme šikmo.
Umotaná trdla.
Trdlo nejdřív namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme v oříškách.
Dáme na plech.
Upečené trdla potřeme rozpuštěným máslem s cukrem a alkoholem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marti W.
(upraveno)
13. 7. 2019, 21:46
kopretin.a
(upraveno)
16. 11. 2017, 14:04
vynikající...udělala jsem z půlky dávky a bylo jich 14...syn miluje trdelníky a říkal, že chutnaly opravdu jako z trhu...super recept
rapace
(upraveno)
14. 5. 2012, 18:19
Vypadá to velice dobře.Hned to jdu vyzkoušet...
mnamnulka
(upraveno)
15. 5. 2012, 21:46
@rapace
Držím palce
Ledura
(upraveno)
4. 3. 2012, 19:40
mnamnulka
(upraveno)
4. 3. 2012, 20:13
@Ledura
Díky
Hanka V.
(upraveno)
21. 1. 2012, 21:16
Radko chci se zeptat, mažete ty trubičky před namotáním třeba máslem nebo se to nemusí? Díky
mnamnulka
(upraveno)
21. 1. 2012, 22:21
@Hanka V.
U trdel nemažu. Těsto je samo o sobě tučné a jdou sundavat krásně. Trubičky mažu jen u kremrlolí. Jestli ale trubičky mazat potřebujete, tak si jen na prsty kápněte trochu oleje a rukou je trošku "pohlaďte" - to bohatě stačí.
mnamnulka
(upraveno)
7. 3. 2012, 20:28
@mnamnulka
Jen když máte trubičky úplně nové, tak je vhodné je před prvním použitím samozřejmě umýt a namazat - tak to jen na doplnění.
Hanka V.
(upraveno)
24. 1. 2012, 21:59
@mnamnulka
Oki díky moc Radko, určitě vyzkouším, moc mě to láká
dorty
(upraveno)
14. 1. 2012, 12:28
ted jsem dopekla,něco úžasného velká dobrota děkují za recept
mnamnulka
(upraveno)
14. 1. 2012, 14:43
@dorty
Díky. Vůbec není zač. Hlavně že se povedlo
mulinka2
(upraveno)
14. 1. 2012, 9:55
skvělýnápad určitě vyzkouším ......asi nejlepší jsou čerstvé, že...mám zkušenost, že ty kupované velmi rychle ztvrdnou.....dají se tyto upéct třeba den dopředu před návštěvou?
mnamnulka
(upraveno)
14. 1. 2012, 10:11
@mulinka2
Opravdu to chce čerstvé a úplně nejlepší jsou ještě teplé Den staré jsou taky ještě dobré, ale už to není ono. Tak to jsem vás moc nepotěšila, co? Popř. ještě dělám, že je upeču v den návštěvy ráno a těsně před návštěvou je na chvilku lupnu ještě do trouby a oni se zase pěkně rozpečou