(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))
Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hujer007
(upraveno)
5. 11. 2013, 16:17
Marťo díky za inspiraci,dnes jsem zkoušela a opravdu mńamka,budu dělávat často .
zuzicam
(upraveno)
3. 11. 2013, 16:52
mam zemiaky,mam maslo aj cibulu ale kurna nemam tlakovy hrniec a mam obrovsku chut na tieto zemiaky no asi pojdemkupit zajtra ten hrniec
zuzicam
(upraveno)
6. 1. 2014, 12:14
@zuzicam
su fakt ze dobre uz mam vsetko k tomu receptu a su fakt ze dobre
jaňulka
(upraveno)
27. 9. 2013, 20:58
Dělala jsem dnes a fakt luxus I manželovi moc chutnalo. Bylo to moje první jídlo vařené v tlakáči a celkem se povedlo.
kuci
(upraveno)
19. 7. 2013, 12:30
neuvěřitelná mňamka
trska
(upraveno)
30. 5. 2013, 15:26
Dnes jsem musela taky vyzkoušet Perfektní! Ještě jsem měla tak 25dkg mletého masa, tak jsem to tam taky šoupla a super oběd. Na pohled žádná sláva na talíři, ale fakt chuťově moc dobré .. Dělala jsem poprvé, ale určitě ne naposledy a vyzkouším různé varianty. Je to jídlo za 15minut i s přípravou. Super ..díky moc za recept..
Makup
(upraveno)
25. 5. 2013, 12:44
Dnes jsem dělala a povedly se,brambory byly výborné Martinko,děkuji za super recept,budu dělat častěji
xjitax
(upraveno)
11. 5. 2013, 12:09
vyníkající povedly se na poprvé.moc jsme si pochutnali
Appletka
(upraveno)
18. 5. 2013, 20:45
@xjitax
helaki
(upraveno)
12. 4. 2013, 21:26
evikk84
(upraveno)
6. 3. 2013, 15:32
Komu se brambory připalují,tak doporučuji podlít trošičkou vody a problém je pryč
denimas
(upraveno)
4. 3. 2013, 19:23
tak nevím, kde soudruzi udělali chybu, ale ačkoliv nemám papiňák na pískání, tak čudlík mi ani nevylítl a hlídala jsem 4 minuty a brambory vespod jsou spálené a navrch syrové......teď čekám, zda papiňák vůbec vydrbu
Kudrliinka
(upraveno)
4. 5. 2013, 14:21
@denimas
Denis, já taky nemam na pískání, ale dám to na nejvíc dokud nevyletí čudlík, a hned jak vyletí, stáhnu na nejmíň a nechám tak ty 4-5 minut. pak odstavím a nechám dojít dokud čudlík nespadne.... od té doby nedělám skoro jiné brambory...tyto miluje celá moje rodina!!!
Zuzka
(upraveno)
23. 2. 2013, 8:43
děkuji za recept,je to výborné
epalopa
(upraveno)
11. 1. 2013, 19:03
brambory som dnes skusila, su naozaj vyborne, vylepsili sme ich slaninkou ale 5 minut im nestacilo, musela som pridavat, a to som mala necele kilo, mam tlakac Tefal...
ljzozv
(upraveno)
19. 12. 2012, 19:26
Ďakujem za super recept. Pochutili sme si. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4263160
brčule123
(upraveno)
27. 11. 2012, 17:54
A to se dělá bez vody, mám strach aby mi papinák nebouchnul
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 11. 2012, 16:56
petunka 77
(upraveno)
27. 10. 2012, 22:19
hmmm-musím vyzkoušet,díky za tip
MarcelaKa
(upraveno)
3. 10. 2012, 10:57
Neodolala jsem tomuto receptu a brambůrky jsou vynikající. Moc děkuji
jankalo
(upraveno)
30. 9. 2012, 21:07
Dnes som prvý krát skúsila takto robiť zemiaky. Dobre, že som si prečítala všetky komentáre, lebo som robila viac ako 1 kg zemiačkov. Zemiakov bolo asi 1,5 - až 1,7 kg. Nechala som ich v tlakovom hrnci, najskôr 5 minút, ale neboli všetky mäkké, tak som znova natlakovala hrniec ešte na 2 minúty a boli vynikajúce. Dnes som robila iba s maslom a cibuľkou, ale nabudúce urobím s inými prísadami, napr. slaninkou, pažítkou a pod. Recept je fantastický, zemiaky sa dajú pripraviť ako príloha, ale aj ako samotné. Chutili nám veľmi. Vďaka za uverejnenie receptu. Vynikajúci, rýchly, chutný. Niet viac čo dodať.
Hanily
(upraveno)
15. 9. 2012, 13:27
rychlovka, supr když není čas vyvařovat..přidala jsem párek a grilovací koření a oběd ancvaj...díky
andy2207
(upraveno)
8. 9. 2012, 11:30
výborné ,celá rodinka si pochutnala