Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1069 návštěvníků)

Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

0.0
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

Potřebné ingredience

asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule

Postup přípravy

Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))

Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))

Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))

Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.

Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

oliva1 2. 9. 2012, 9:43
(Y) (clamp) (clamp)
lonik 2. 9. 2012, 8:13
(Y)
Vera N 1. 9. 2012, 18:01
(Y) (Y) (Y)
Mispulka2276 11. 8. 2012, 20:11
Nevěřila jsem a dnes mě honil čas, tak jsem vyzkoušela a fakt mňamka! (Y) Mám plyn a nerez papiňák, tak po přečetení předchozích komentářů jsem to po signálu vařila jen 4 min. a brambory byly akorátní :-) a hrnec jsem vůbec drhnout nemusela!Budu dělat častěji. Díky za recept! (F) Daniela
Česťa kuba 23. 6. 2012, 14:10
Fakt to byla slast (zajic) ale po druhé jsem přidala petrželku, libeček, cibulovou nať a ještě větší bomba :-odíky, děláme je často (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Rokynka 23. 6. 2012, 14:08
brambory vyzkoušeny , opravdu parádička , nic se nepřipálilo , budu dělat často :-))) (L) (L) (L) (flower) (flower) (flower)
Káťa V. 20. 5. 2012, 20:19
Martino,ty brambory nemaji chybu,moje děti je milujou. (L)
petruska1312 3. 3. 2012, 18:31
Opravdové "žraso", nechala jsem sice trochu déle, asi 5 minut a více se připekly, ale vůbec nevadlo, je to mňamka, určitě si ji zase brzy zopakujeme. Příště nechám 3 minutky a bude to akorát (clamp) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (L) (L) (L) (L)
Vidy 21. 2. 2012, 12:26
Delam je take a nekdy dam gril.koreni (Y) (child1)
hrusticka84 21. 2. 2012, 11:48
fáááákt ňamka (zajic) másla jsem dala určitě méně [A]přidala česneček na 5 pět minutek a (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ale na plynu věřím,že by to možná přichytlo.....
Jxsara 1. 2. 2012, 12:36
Děkuji moc za super receptík, dnes jsem dělala a dopadly báječně (Y) (Y)
pajdulinka 27. 12. 2011, 15:24
Dnes jsem dělala váš receptík a děkuji za něj (clamp) (clamp) (clamp)je to mňamka chodíme to uždibovat i studené (L) (L) (L)
cokomiska 8. 12. 2011, 13:14
Vynikající!!!! (Y) (Y) (Y) Michala Š :-)
beruškaveruška 16. 9. 2011, 12:12
děkuji za skvělý recept, příště zkusím dát mín másla, ale nic připáleného jsem neměla a to mám starý papinák po babičce
Adélka+Terezka 31. 7. 2011, 17:26
tak jsme dnes opět dělali brambory a opět dno papiňáku úplně černé, tak nevím, kde se stala zase chyba, i když jsme opět dodrželi čas, když jsme to vypli po minutě od písknutí už to bylo připečené a také dost, jinak dávám i hodně másla, aby to mělo tu správnou chuť :-| jinak výborný recept, jen to drhnutí papiňáku je pak na hodinu ,-)
petruska1312 3. 3. 2012, 18:32
@Adélka+Terezka Nevím jeslti vaříte na plynu, možná zkusit menší plamen? Mně se to taky trochu chytlo, nechala jsem 5 minut.
Bromovka 27. 12. 2011, 16:25
@Adélka+Terezka Evi, zkusím poradit s drhnutím papiňáku. Jeden nerez hrnec jsem připálila tak, že jsem si myslela, že ho asi vyhodím. Myslím bylo to zelí. Odmočila jsem vodou, co šlo a pak jsem nalila trochu octa a dala jsem zahřát na slabo na sporák, za chvilku se začalo uvolňovat ze dna skoro samo a hrnec mám dodnes. Sice to trochu smrdí (při ohřívání octa se štiplavý pach odpařuje z hrnce), ale předčilo to i drhnutí přípravkem na nerez a na trouby...
zivnacka 4. 6. 2011, 21:12
Brambory jsou naprosto vynikající (Y) (Y) (Y),moc nám všem chutnaly (clamp),je to rychlovka,určitě zase udělám.Díky (pl).Jo a ještě jsem je taky posypala pažitkou,tu milujeme :-))
Pralinkaa 20. 5. 2011, 21:31
Brambory na tento způsob znám a dělám už hodně dlouho.Musím uznat,že jsou vynikající. (jidlo) (clamp)Určitě všem dopručuju.A pokud se lehce připečou tak to je na tom to nejlepší. (Y) (Y)
tumkal 16. 4. 2011, 18:24
(Y) (Y) (Y) výborná dobrota a to přichycené je na tom to nejlepší Díky za super recept (clamp) |:o)
jirmal 4. 4. 2011, 12:39
Brambory jsou fajn, jen nejsme zvyklí na tolik tuku. Takže příště zkusím dát méně másla. Jinak děkuji za recept, příjemná změna. Verča
Appletka 5. 4. 2011, 18:54
@jirmal Určitě, jen když bude toho tuku málo, tak nevím, zda se vám to nepřichytí, když tak dejte vědět.
Vojtula 29. 3. 2011, 16:19
(clamp) (clamp) (clamp) určitě vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie