(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))
Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
oliva1
(upraveno)
2. 9. 2012, 9:43
lonik
(upraveno)
2. 9. 2012, 8:13
Vera N
(upraveno)
1. 9. 2012, 18:01
Mispulka2276
(upraveno)
11. 8. 2012, 20:11
Nevěřila jsem a dnes mě honil čas, tak jsem vyzkoušela a fakt mňamka! Mám plyn a nerez papiňák, tak po přečetení předchozích komentářů jsem to po signálu vařila jen 4 min. a brambory byly akorátní a hrnec jsem vůbec drhnout nemusela!Budu dělat častěji. Díky za recept! Daniela
Česťa kuba
(upraveno)
23. 6. 2012, 14:10
Fakt to byla slast ale po druhé jsem přidala petrželku, libeček, cibulovou nať a ještě větší bomba díky, děláme je často
Rokynka
(upraveno)
23. 6. 2012, 14:08
brambory vyzkoušeny , opravdu parádička , nic se nepřipálilo , budu dělat často ))
Káťa V.
(upraveno)
20. 5. 2012, 20:19
Martino,ty brambory nemaji chybu,moje děti je milujou.
petruska1312
(upraveno)
3. 3. 2012, 18:31
Opravdové "žraso", nechala jsem sice trochu déle, asi 5 minut a více se připekly, ale vůbec nevadlo, je to mňamka, určitě si ji zase brzy zopakujeme. Příště nechám 3 minutky a bude to akorát
Vidy
(upraveno)
21. 2. 2012, 12:26
Delam je take a nekdy dam gril.koreni
hrusticka84
(upraveno)
21. 2. 2012, 11:48
fáááákt ňamka másla jsem dala určitě méně přidala česneček na 5 pět minutek a ale na plynu věřím,že by to možná přichytlo.....
Jxsara
(upraveno)
1. 2. 2012, 12:36
Děkuji moc za super receptík, dnes jsem dělala a dopadly báječně
pajdulinka
(upraveno)
27. 12. 2011, 15:24
Dnes jsem dělala váš receptík a děkuji za něj je to mňamka chodíme to uždibovat i studené
cokomiska
(upraveno)
8. 12. 2011, 13:14
Vynikající!!!! Michala Š
beruškaveruška
(upraveno)
16. 9. 2011, 12:12
děkuji za skvělý recept, příště zkusím dát mín másla, ale nic připáleného jsem neměla a to mám starý papinák po babičce
Adélka+Terezka
(upraveno)
31. 7. 2011, 17:26
tak jsme dnes opět dělali brambory a opět dno papiňáku úplně černé, tak nevím, kde se stala zase chyba, i když jsme opět dodrželi čas, když jsme to vypli po minutě od písknutí už to bylo připečené a také dost, jinak dávám i hodně másla, aby to mělo tu správnou chuť jinak výborný recept, jen to drhnutí papiňáku je pak na hodinu
petruska1312
(upraveno)
3. 3. 2012, 18:32
@Adélka+Terezka
Nevím jeslti vaříte na plynu, možná zkusit menší plamen? Mně se to taky trochu chytlo, nechala jsem 5 minut.
Bromovka
(upraveno)
27. 12. 2011, 16:25
@Adélka+Terezka
Evi, zkusím poradit s drhnutím papiňáku. Jeden nerez hrnec jsem připálila tak, že jsem si myslela, že ho asi vyhodím. Myslím bylo to zelí. Odmočila jsem vodou, co šlo a pak jsem nalila trochu octa a dala jsem zahřát na slabo na sporák, za chvilku se začalo uvolňovat ze dna skoro samo a hrnec mám dodnes. Sice to trochu smrdí (při ohřívání octa se štiplavý pach odpařuje z hrnce), ale předčilo to i drhnutí přípravkem na nerez a na trouby...
zivnacka
(upraveno)
4. 6. 2011, 21:12
Brambory jsou naprosto vynikající ,moc nám všem chutnaly ,je to rychlovka,určitě zase udělám.Díky .Jo a ještě jsem je taky posypala pažitkou,tu milujeme )
Pralinkaa
(upraveno)
20. 5. 2011, 21:31
Brambory na tento způsob znám a dělám už hodně dlouho.Musím uznat,že jsou vynikající. Určitě všem dopručuju.A pokud se lehce připečou tak to je na tom to nejlepší.
tumkal
(upraveno)
16. 4. 2011, 18:24
výborná dobrota a to přichycené je na tom to nejlepší Díky za super recept
jirmal
(upraveno)
4. 4. 2011, 12:39
Brambory jsou fajn, jen nejsme zvyklí na tolik tuku. Takže příště zkusím dát méně másla. Jinak děkuji za recept, příjemná změna. Verča
Appletka
(upraveno)
5. 4. 2011, 18:54
@jirmal
Určitě, jen když bude toho tuku málo, tak nevím, zda se vám to nepřichytí, když tak dejte vědět.
Vojtula
(upraveno)
29. 3. 2011, 16:19
určitě vyzkouším