(recept
si oblíbilo 291 návštěvníků)
Šlehačkové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 2 PL kakaa a dovážit polohrubou moukou do 70 g, 70 g cukru moučka. Náplň: 2 Rama cremefine ke šlehání, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Dále: 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak snížíme na nejnižší otáčky a po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny 20 x 30 cm. Do jedné Ramy vmícháme kakao a cukr a ušleháme, natřeme na jeden korpus, uložený na tácu. Vyšleháme druhou Ramu s vanilkovým cukrem a natřeme na kakaovou šlehačku. Druhý díl korpusu polijeme čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé pokrájíme na 12 kostek. Po ztuhnutí čokolády poklademe kostky na šlehačku a moučník dokrojíme.
Poznámka 14.3.2017
Rama cremefine ke šlehání se už nevyrábí. Můžete použít rostlinnou šlehačku v prášku. Pokud použijete smetanu ke šlehání, je třeba ji den předem svařit s kakaem a cukrem, druhý den dobře vychlazenou vyšlehat.
Poznámka 14.3.2017
Rama cremefine ke šlehání se už nevyrábí. Můžete použít rostlinnou šlehačku v prášku. Pokud použijete smetanu ke šlehání, je třeba ji den předem svařit s kakaem a cukrem, druhý den dobře vychlazenou vyšlehat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé