(recept
si oblíbilo 1075 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Grena 73
(upraveno)
23. 5. 2013, 13:53
právě jsem dopekla malé buchtičky k šodu. Těsto luxusní I našim papouchům přišli k chuti http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4388892 Opravdu zmizela rychle
Česťa kuba
(upraveno)
23. 5. 2013, 13:00
@Grena 73
Děkuji
Atuna
(upraveno)
22. 5. 2013, 16:08
Vyzkouším buchty,ty jediné se mě nedaří,snad tyto
novackova
(upraveno)
5. 5. 2013, 16:13
ty prubnu
bubloš
(upraveno)
5. 5. 2013, 15:21
Aničko, dnes jsem pekla dva pekáče a jsou úúúžasné !!! Děkuji za receptík!
Česťa kuba
(upraveno)
6. 5. 2013, 8:05
@bubloš
Super děkuji
peggybundova
(upraveno)
26. 4. 2013, 19:17
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4370010 Moc děkuji za výborný recept
Česťa kuba
(upraveno)
26. 4. 2013, 19:24
@peggybundova
Vypadají překrásně není zač, já děkuji
pitra
(upraveno)
18. 4. 2013, 15:33
Vynikající,úžásné,famózní..... ,dnes jsem upekla a do večera asi nebudou.... ,určitě je zkuste a budete mile překvapeni výsledkem.Aničko tleskám,a díky za recept.....
Česťa kuba
(upraveno)
18. 4. 2013, 20:11
@pitra
Peťo, moooc děkuji
mirkaberkys
(upraveno)
17. 4. 2013, 16:31
Tak jsem se nechala zlákat kladnými ohlasy a už jsou buchty na pekáči. Jsem zvědavá na výsledek. S těstem se pracovalo dobře, jen to druhé vyvalování už příště neee.
Česťa kuba
(upraveno)
17. 4. 2013, 17:57
@mirkaberkys
jaké druhé vyvalování? To je dobře, určitě budou super
mirkaberkys
(upraveno)
17. 4. 2013, 19:42
@Česťa kuba
No píšete v receptu vyválet a vykrajovat kolečka. Tak zbytek těsta se musí přece taky zpracovat . Jinak recept musím mooooc pochválit, už je jich polovina pryč. Ráda bych zjistila, jaké jsou druhý den, tak snad se nestihnou sníst. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4364454
Česťa kuba
(upraveno)
19. 4. 2013, 10:50
@mirkaberkys
aha já těch zbytků moc nemám moc se vám povedly druhý den i třetí jsou stále jedlé jen se musí zabalit, aby neoschly
rocado
(upraveno)
13. 4. 2013, 21:48
Dnes jsem dělala tvarohové a nutelové......jsou mňamózní, díky za recept
Česťa kuba
(upraveno)
15. 4. 2013, 14:11
@rocado
To mě moc těší, děkuji
upirizub
(upraveno)
7. 4. 2013, 14:30
Dnes jsem dělala a mužu říci jen NEJLUXUSNĚJŠÍ::::
Česťa kuba
(upraveno)
7. 4. 2013, 19:44
@upirizub
Moc děkuji
tulipanka
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:46
Česťa kuba
(upraveno)
6. 4. 2013, 18:31
@tulipanka
BKamicek
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:12
Tak tohle je závislost máme je snad jednou do týdne a jsou hned pryč. Už jsem říkala, že budu buchty od vás snad zadělávat v malý vaničce Zrovna mi kyne těsto a už se nemůžu dočkat.
Česťa kuba
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:19
@BKamicek
neodoláte, že? Já se do nich pouštím večer, aby bylo na snídani. Jak je udělám teď, tak jsou hned sežraný
littlenail
(upraveno)
26. 3. 2013, 7:54
Dělala jsem v neděli, vyšlo jich na plech 35 a kousek těsta ještě zbyl, těsto nemá chybu , dneska jsme dojídali poslední k snídani a stále skvělé , díky, budu dělat častěti, ta kombinace másla a oleje má asi něco do sebe, jsou jako peřinky ....
Česťa kuba
(upraveno)
26. 3. 2013, 9:02
@littlenail
Dani, děkuji já je dělám každý druhý víkend můj 5ti letý jich na sváču sní 5
dunka1
(upraveno)
24. 3. 2013, 10:29
nejlepší buchty - jiné už nepeču díky za recept
Česťa kuba
(upraveno)
24. 3. 2013, 13:29
@dunka1
Super moooc děkuji
jajulik
(upraveno)
22. 3. 2013, 15:01
Česťa kuba
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:35
@jajulik
Erica
(upraveno)
22. 3. 2013, 14:10
Odzkoušeno, napečeno, snědeno buchty jsou naprosto luxusní jiné už dělat nebudu. Děkuji za skvělý recept
Česťa kuba
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:35
@Erica
Není zač děkuji
toska
(upraveno)
17. 3. 2013, 18:38
Buchty jsou opravdu vynikající ... dělala jsem poprvé v životě a byly přímo luxusní ... ani se mi nechce věřit, že jsem je fakt zvládla
Česťa kuba
(upraveno)
18. 3. 2013, 12:29
@toska
Výýýýborně děkuji
kristyte
(upraveno)
14. 3. 2013, 14:26
Česťa kuba
(upraveno)
14. 3. 2013, 17:54
@kristyte
Ally McBeal
(upraveno)
14. 3. 2013, 14:08
Tak Aničko..mne jste přesvěcdčila a asi po 12ti letech zadělám TO VAŠE kynuté těsto.. jsem na sebe vazne zvedava,tak mi drzte palce
Česťa kuba
(upraveno)
14. 3. 2013, 17:55
@Ally McBeal
Držím všechny 4 potom dejte vědět určitě se povedou
bubík4
(upraveno)
13. 3. 2013, 22:29
vynikající
Česťa kuba
(upraveno)
14. 3. 2013, 7:33
@bubík4
To mě moc těší, děkuji
Boňule
(upraveno)
10. 3. 2013, 19:13
Dnes jsem dělala buchty podle Vašeho receptu a už jsou na plechu jen 3 kousky. Jsou naprosto úžasné! Díky za receptík!
Česťa kuba
(upraveno)
10. 3. 2013, 20:17
@Boňule
Jak koukám, tak všude je to stejné u nás to zmizne za pár hodin Děkuji