Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 555 návštěvníků)

MAROKÁNKY CO NEMAJÍ CHYBU -vždycky podařené .

0.0
MAROKÁNKY CO NEMAJÍ CHYBU -vždycky podařené .

Potřebné ingredience

Po letošním zkoušení nová varianta- místo šlehačky plechovka kokosového mléka a másla malý ořech - výsledek super! ¼ l šlehačky ke šlehání,4 lžíce hladké mouky,5 lžic krupicového nebo moučkového cukru,25g másla,směs rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g.

Postup přípravy

Šlehačku nebo kokosové mléko, hladkou mouku a cukr zahřívám až do zhoustnutí (bešamel) pak přidám kousek másla a zahustím směsí rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g. Hmota musí být hustá, že v ní stojí lžíce.
*na pečící papír tvořím kávovou lžičkou a mokrými prsty tenké hrbaté hromádky a peču až do hněda při 180´C – dobu si netroufám odhadnout, každý máme jinou troubu, je potřeba sledovat,aby se nespálily rozinky, ale jinak opravdu nechávám do hnědé barvy na okrajích. Z plechu z papíru lze marokánky sundat pp chvilce , protože teprve pak ztuhnou-horké jsou úplně měkké. Dělám to tak, že pečící papír s placičkami šoupnu na stul, pracovní desku, připravím si další várku a mezi tím ty prvně pečené chládnou a tuhnou. Druhý den je lehce polévám čokoládovou polevou.
Tak letos jsem dala vlašské ořechy, mandle, rozinky, nakrájené fíky a hodně sušených brusinek (koupeno v Ikea) a tahle směs se mně zdá vynikající, ty brusinky jsou kyselkavé a dávají tomu takový šmrnc :).
Zkusila jsem i místo cukru 20g medu - placičky se v tomto případě víc roztékají při pečení, tak je nutné nechat vyšší hromádku - jak ji sundám ze lžičky, do placičky se rozteče sama v troubě. Je ale potřeba nechat mezi hromádkami místo.

Polevu nechejte dokonale zaschnout, pak se mouhou seskládat i na sebe, ale musí být v chladnu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie