(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Duhový dort
Potřebné ingredience
Potřebné suroviny: 18 vajíček, 360 gr krupicového cukru , 600 gr polohrubé mouky , 3 lžičky prdopeče. Suroviny na plnící krém: 4 smetany 33%, 4 tabulky bílé čokolády a 4 ztužovače do šelhačky. Krém na potření povrchu /pod potahovku/ : 1 kokosový pudink, 250 ml mléka, 1/2 másla a cukr dle chuti. 1,3kg potahovací hmoty /já použila Roll Decor Icing/ Gelové potravinářské barvy
Postup přípravy
Korpusy jsou pečeny každá barvička zvlášt! Takže 9 korpusků ze 2 vajíček každý. Průměr 26cm.
Pekla jsem vždy ve 3 formách stejné velikosti v jedné várce, do trouby se mi tak akorát vešly. Vyšlehala jsem si těsto ze 6 vajec, 120cukru a 200gr. pol mouky s lžičkou prdopeče.
Velice se mi osvědčil postup , že se nejdřív vyšlehávají bílka s polovinou cukru , do tuhého sněhu se zašlehávají žloutka a ostatní cukr a jako poslední se přidává mouka s prdopečem. Tohle těstíčko je lehké, hebké a na dorty se mi osvědčilo jako nejlepší.
Hotové těsto jsem si rozdělila vždycky do tří misek a obarvila každé jinou dohovou barvičkou Wilton. Formy jsem na dno vyložila pečícím papírem, a pekla na 175 stupňů do "růžova " :-) kecám! Růžové už byly jako neupečené :) . Prostě až jsou , tak to poznáte :)
Šlehačku s čokoládou jsem svařila den dopředu. Nechala zatuhnout v ledničce a vyšlehala se ztužovači do tuha.
Máslo-pudinkovým krémem jsem pomazala povrch a nechala zatuhnout. Poté potahovala a zdobila.
Pekla jsem vždy ve 3 formách stejné velikosti v jedné várce, do trouby se mi tak akorát vešly. Vyšlehala jsem si těsto ze 6 vajec, 120cukru a 200gr. pol mouky s lžičkou prdopeče.
Velice se mi osvědčil postup , že se nejdřív vyšlehávají bílka s polovinou cukru , do tuhého sněhu se zašlehávají žloutka a ostatní cukr a jako poslední se přidává mouka s prdopečem. Tohle těstíčko je lehké, hebké a na dorty se mi osvědčilo jako nejlepší.
Hotové těsto jsem si rozdělila vždycky do tří misek a obarvila každé jinou dohovou barvičkou Wilton. Formy jsem na dno vyložila pečícím papírem, a pekla na 175 stupňů do "růžova " :-) kecám! Růžové už byly jako neupečené :) . Prostě až jsou , tak to poznáte :)
Šlehačku s čokoládou jsem svařila den dopředu. Nechala zatuhnout v ledničce a vyšlehala se ztužovači do tuha.
Máslo-pudinkovým krémem jsem pomazala povrch a nechala zatuhnout. Poté potahovala a zdobila.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
triprincezny
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:25
je přenádherný a myslím si osobně že barvičky jsou stejné co jsou v marcipánu,tak to nemůže být nic odpudivého..nicméňě já určitě vyzkouším,děkuji za resept
metlicka
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:14
krásnýýýýýýýý
1jana1111
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:00
na povrchu vypadá úžasně, ale ty barvy uvnitř-kdepak, nic pro mě, hlavně ta modrá a zelená, nic ve zlém, ale tohle na mé chuťové buňky působí spíše odpudivě
Česťa kuba
(upraveno)
5. 6. 2012, 22:22
@1jana1111
A co potahované dorty, tam vám ty barvy navadí Paní je místo do hmoty dala do korpusu a udělala z toho takovou náááádheru Moc se mi líbí
E.Evulenka
(upraveno)
5. 6. 2012, 19:22
@1jana1111
Proti gustu se nedá nic dělat. Tohle jsou osvědčené cukrářské gelové barvy Wilton.
triprincezny
(upraveno)
5. 6. 2012, 19:36
@E.Evulenka
Evi ještě se zeptám,kolik té gelovky se dá na jeden ten korpus děkuji
E.Evulenka
(upraveno)
6. 6. 2012, 17:32
@triprincezny
No to by jste se právě všechny divily, protože té barvy je opravdu slza . Namočila jsem špejli do gelovky a tou jsem obarvila těsto.
sburicova
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:53
@1jana1111
a vy neznáte punčák, tam jsou úplně stejné barvy, tak nevím, co je na tom odpudivé
simonka:-)
(upraveno)
5. 6. 2012, 13:02
sanassa
(upraveno)
5. 6. 2012, 12:52
nádhera Evičko...