Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Dort pro mamku k narozeninám

0.0
Dort pro mamku k narozeninám

Potřebné ingredience

obyčejný piškotový korpus, marcipán - recepty jsou u dortu s autíčky
krém - pomazánkové máslo, šlehačka, moučkový cukr, krém druhý - 2,5 dkg másla, moučkový cukr; silná rozpustná káva, roláda - 2 vejce, 4 dkg cukru, 4 dkg hladké mouky, marmeláda, čokoláda na vaření

Postup přípravy

Upekla jsem piškotový korpus a roládu: ušlehá se sníh z bílků s cukrem, pak přidat žloutky a mouku, upeče se na papíře, pak si vál posypu hladkou moukou - malinko, překlopím na to placku, překryju mokrou utěrkou, pak odloupnout papír, smotat roládu a nechat vychladnout. Vychladlou roládu rozbalit, promazat marmeládou podle chuti a zabalit.
Na krém jsem si svařila den předem šlehačku, nechala v ledničce , druhý den jsem ušlehala pomazánkové máslo s cukrem - podle chuti a přidala ušlehanou šlehačku. Tenhle krém se nedá dát pod marcipán, takže vršek dortu jsem pomazala pak jenom utřeným máslem s cukrem. Je to jen slaboučké, tak jsem to ani nenastavovala kaší nebo pudinkem.
Takže stavění dohromady - prokrojit korpus na tři pláty, spodek pomazat krémem z pom. másla, pak prostřední polít silnou kávou, zase potřít krémem, přidat vrchní plát - ten je navrchu a po stranách, kde je marcipán, potřený krémem z normálního másla. Vršek je potažený marcipánem - našla jsem výborný tip - marcipán se krásně vyvaluje, když se dá na pár vteřin do mikrovlnky. Boky jsou zase pomazané krémem z pom. másla a posypané nastrouhanou čokoládou. Marcipánové ozdoby jsou přilepeny krémem z másla, hrneček je vycpaný roládou jako je na talířku a navrchu je kolečko z čokolády - rozehřátou čokoládu na vaření s troškou tuku a mléka nalít na fólii na šikovný talířek a nechat ztuhnout.
S tímhle krémem to byl hokus pokus a kupodivu chutnal - není to tak tučné, jako s máslovým krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciasanta 9. 2. 2008, 16:57
To je fakt vtipný nápad - smekám před vaší fantazií i vašema zlatýma ručičkama. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Radunna 9. 2. 2008, 16:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp).Kde berete nápady.Je to super! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie