(recept
si oblíbilo 350 návštěvníků)
Domácí chléb

Potřebné ingredience
3 větší hrnky HLM, 1 a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.
Postup přípravy
Z ingreidencí udělat těsto. Na pomoučený vál těsto rozetřít a nechat 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 220°C. Cca na 1 min dát nahřát zapékací mísu, po vyndání vytřít máslem. Mokrýma rukama těsto přeložit a vložit do mísy, přiklopit víkem a dát na 30 minut do trouby (220°C). Po 30 minutách víko sundat a nechat ještě 15 minut dopéct odkryté - udělá se kůrka.
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!

Příprava na těsto - v rohu slunečnice.

Zpracované těsto.

Podsypaný vál.

Rozetřené těsto.

Rozetřené těsto po 30 minutách.

Zapékací mísa s víkem.

Těsto přeložené a vložené v zapékací míse.

Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

alimraj1
(upraveno)
20. 2. 2013, 16:16
dost pochybuji,že za 30 minut těsto na chléb dostatečně nakyne

nahlásit

Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:45
@alimraj1
Je to vyzkoušené a chléb je výborný.

nahlásit
zuzazuza55
(upraveno)
20. 2. 2013, 13:06
Dobrý den,já ho dělám v takovém tom klasickém smaltovaném hrnci,jak je zevnitř modrý a navrch černý-nevím ,jak se správně jmenuje,obsah je asi 3,5 - 4l .Dám tam také pečící papír a pod něj vliju asi 1dl vodyTo jsem někde vyčetla,aby se nemusel dávat hrneček s vodou do trouby

nahlásit

Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:47
@zuzazuza55
Možná, že by to také šlo ... já používám skleněnou zapékací mísu.

nahlásit

Žirafka1
(upraveno)
20. 2. 2013, 12:28





nahlásit

Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:48
@Žirafka1

nahlásit

Mispulka2276
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:46
Dobrý den, jak velká by měla být ta zapékací mísa, o jakém objemu? Aby těsto třeba nevytlačilo víko a "neuteklo" ven. Myslíte skleněnou nebo máte nějakou speciální na pečení chleba?
nahlásit

Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:51
@Mispulka2276
Dobrý den, mám klasickou skleněnou - je to sada třech - bohužel tam není napsaný objem
- dělám do té největší. Mamina to dělá do menší a víko to nevytlačí. Jen malinko nadzvedne.
Velikost je taková, že když tam dám těsto, tak nevyčuhuje
, pomohla jsem Vám? Asi moc ne. Omlouvám se, ale obal už od misek nemám





nahlásit

Mispulka2276
(upraveno)
20. 2. 2013, 12:14
@Market9
Jojo, určitě jste mi pomohla, já jen, že mám tady nějakou skleněnou formu s víkem po babičce, kterou moc nevyužívám a také nemám již obal, tak bude na chlebík
Ten Váš vypadá báječně, tak se do toho nějaký den pustím a pak dám echo
jak to dopadlo, případně fotečku. Jinak děkuji.



nahlásit

Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:49
@Mispulka2276
Dneska jsem pekla další ... a zase se povedl - nezbyl
... Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.


nahlásit