Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimik 8. 9. 2008, 21:33
Heli, jsem ráda, že chutnalo. (Y) (Y) Příště ji mějte asi tak půl hodinku před koncem pečení odekrytou a přidejte teplotu. Kůrčička se Vám udělá. Mějte se
mimik 8. 9. 2008, 21:30
Marcelko, bez tuku. Určitě zkuste. Budete určo spokojená. (Y) (Y) Je božííííí. (F) (F)
Hyzule 8. 9. 2008, 16:20
:-oFakticky bez tuku?Musím to vyzkoušet. (F) (F)
Zrušený účet 8. 9. 2008, 16:17
Tak jsem ji upekla. Měla jsem ji v troubě v pohodě 5 hodin. Krásně pustila šťávu. Jen neměla kůrčičku, byla spíš dušená, ale zato šťavnatá (L)Manža si dělal srandu, prý: "chudák kača, ta kdyby věděla, že ji někdo jako ty bude drtit v troubě pět hodin, tak by utekla, než aby šla na pekáč" 8-| :-D
mimik 6. 9. 2008, 22:30
Heli, určitě se povede. Za to vstávání ta kačka fakt stojí. Mějte se a dejte vědět, jak chutnalo. (F) (F) (F)
Zrušený účet 6. 9. 2008, 20:40
Zrovínka včera jsem koupila kachničku k zítřejšímu obědu. Dělávám ji jen jednou za rok na Štěpána, ale dostala jsem na ni chuť. Sice si neumím představit, že ji vůbec nebudu podlívat a že ji budu péct jen na 120°C, ale proč to nezkusit že? *-) :-$ Jen budu mít asi problém s ranním vstáváním, aby byla kachna kolem poledne hotová ;-) V neděli totiž nevstávám dříve jak o půl osmé :-D
marcelakr 5. 9. 2008, 20:12
dnes jsem tak dělala svou první kachnu ;-) (Y) a super, manžel mi to pochválil, nepoznal rozdíl - prý jako od maminky (radost) (radost) (radost) jen jednou jsem neodolala a pod víko nahlédla a hned zase zavřela :-# a pekla jsem asi 4,5 hodiny (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Bylinka1 27. 7. 2008, 11:22
Tak jsem pekla ty kachní stehýnka a opravdu super (Y) (Y) (Y)!!!Ještě jsem to tak hodně riskla,že jsem je ráno foukla do trouby a šla jsem do práce a když jsem přišla byl oběd hotový-žádné podlívání a obracení-fakt super (Y)!!!Sice jsem měla strach ať nevyhoříme,ale dopadlo to dobře.Určitě budu opakovat (hello)
johnynka 25. 7. 2008, 21:11
zítra jdu na ní, teď jsem jí vyndala z mrazáku a zítra je u nás pouť... (radost) doufám, že se povede, ale dělám takto polévku, že jí vařím dlouho a pak nemá konkurenci, tak uvidíme, hlavně vydržet a nekoukat ;-)
mimik 25. 7. 2008, 21:05
Jani,¨ vyzkoušejte klidně i ty stehýnka. Budou stejně dobré. Ať Vám chutná. (L)
Bylinka1 24. 7. 2008, 20:21
Mám jen kačení stehna *-),ale taky to tak zkusím!Jsem zvědavá :-)
brigitac 18. 7. 2008, 19:03
nejsem zadna kucharinka a tak po precteni receptu jsem si rekla to je presne pro me , zadna starost , musite vyzkouset , bala jsem se troubu neotevrit, ale po precteni dalsich komentaru jsem vydrzela i kdyz sem mela trosku obavy, kachna je na prosto uzasna, uz to jinak neudelam, diky diky diky (Y)
mimik 10. 7. 2008, 23:41
Zuzko, jsem ráda, že jste si tak pochutnali. Děkuji (L) (L)
judunaja 9. 7. 2008, 15:13
Teď jsme jí dojedli (pl) (pl) (drink) Nenacházím příhodné slovo, protože skvělá není tak vystihující!!! Bomba (Y) (Y) (Y) Křehoučká, šťavnatá, prostě super. (clamp) (clamp) Díky moc za recept, kterého jsem ze zpočátku bála... aby se káča nepřipekla . (flower) Zuzana :-) :-)
mimik 8. 7. 2008, 22:15
Šárko, jsem ráda, že chutnalo. Já už kachnu jinak nedělám. U tohoto receptu mám vždy jisté, že masíčko bude měkkoučké a nebude vysušené. Hezké léto (L) (L) (child1) (child2)
borilka 8. 7. 2008, 14:01
Andreo,kachnu jsem upekla podle vašeho receptu a byla prostě dokonalá.Určitě jí co nejdříve budu péct znovu. (hello) (hello)
kamora 4. 4. 2008, 14:00
Nezkoušel jste někdo takhle péct tzv. čínskou kachnu ? Je prý míň tučná, tak nevím jestli by se to povedlo. Máme totiž dvě domácí v mrazáku a moc nás láká to vyzkoušet.
mimik 2. 4. 2008, 21:40
Terezko, a šťávičky se sádlem budete mít až moc. Andrea
mimik 2. 4. 2008, 19:22
Terezko, nepřipálí ani nepřichytne. Nemusíte mít obavy. Krásný večer.
mimik 2. 4. 2008, 19:18
Jani, tak to mě opravdu mrzí, že se Vám nepodařila. Je to ale divné a jste první, komu se to stalo. Nenapadá mě vůbec žádná příčina Vašeho nezdaru. Pokud jste dodržela vše, tak nechápu *-). Mějte se.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie