Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 80 návštěvníků)

Rybízový koláč - jiný a zajímavý!!

0.0
Rybízový koláč - jiný a zajímavý!!

Potřebné ingredience

20dkg másla35dkg hladké mouky150g cukru5žloutkůzpracovat jako linecké těstoNavrch:5 bílků 25dkg moučk. cukrurybíz

Postup přípravy

Těsto dát upéct do trouby na 200°C a rychle ušlehat 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmíchat rybíz. Potřít nedopečené těsto sněhaem, ztlumit troubu na 150°C a péct 15-20 minut.

Dobrou chuť
Já rybízové bublaniny apod vůbec nemusím, tohle je jediná buchta ve které mi rybíz vůbec nevadí, naopak, je výborná!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bára D. 28. 10. 2007, 17:47
Tak jsem zkusila s ostružinami, ale je to moc peckovatý a navoněný *-), ale jinak dobrý, i když na rybíz to teda nemá (L)
Bára D. 18. 10. 2007, 13:10
Taky dělám a hned se po ní zapráší (dest) (Y). Letos jsem jí dělala naposledy, už mi došel rybíz i z mražáku :-S :-@.
denny.kal 26. 7. 2007, 13:25
Ahoj, taky jsem dostali rybíz a hledali jak na něj, protože ho moc nemusíme *-) tenhle recept mě zaujal nejvíc, tak jsme ho zkusili a vida, moc se povedl, těsto v poho na celý plech, buchta se nerozpadala, tak jak u někdo uvádí, ale nádherně se dá krájet, jen po 20min. se mi zdál sníh "moc živý" nechala jsem to sušit v troubě o něco málo dýl, ale opravdu prima recept jen doporučuji díky (clamp) Andrea
Věrka a Anetka 28. 7. 2007, 21:01
@denny.kal Tak to mám radost, že se koláč povedl, taky nemám s těstem nikdy problém, ten sníh je potřeba opravdu omrknout, každému peče jinak trouba, mně to vychází přibližně na těch 20min, ale už čas nesleduju, počkám až sníh zezlátne a je to :-)
Věrka a Anetka 12. 7. 2007, 13:02
Jsem moc ráda, že koláč chutná ;-) S těstem jsem nikdy problém neměla a dávám ho na velký pekáč. Možná bylo moc upečené před tím než se na něj dal sníh s rybízem - nemůže to být tím??
Brambořice 10. 7. 2007, 14:51
Dnes jsem dělala, jen jsem měla trochu problém s těstem, bylo dost křehké, ale nakonec ok, jedli jsme to lžičkou a moc nám to chutnalo (Y) (Y) (Y) Super receptík (L)
xara 8. 7. 2007, 21:11
Výýýýbornýýýýý!!!!! (clamp) Já teda taky moc rybíz nemusím, ale když už jsem ho dostala, tak jsem hledala recept jak ho využít. A Váš recept byl dobrá volba! Jen jsem váhala, zda je to recept na velký nebo menší plech a když jsem zvolila velký, tak se mi zdálo, že těsta bude málo. Nakonec jsem těsto přece jen roztáhla po celém plechu,ale koláč byl dost křehký, tak možná příště zkusím dát 1 a půl dávky na těsto. Vy to děláte na velký plech? Jinak fakt mňamka, díky za recept!!! (L)
Věrka a Anetka 4. 7. 2007, 22:57
Jsem moc ráda, že má koláč úspěch :-) Moni, linecké těsto se zpracovává jednoduše - uděláte hromádku z hl. mouky, do ní důlek, do důlku žloutky, cukr a máslo a hňácat a hňácat až uhnácáte těsto, které rozválíte na plech a dál pokračujete podle postupu. Tak ať se koláč povede, dejte potom vědět (C)
hallo 4. 7. 2007, 21:18
Prosím jak se zpracovává linecké těsto? ;-) :-$ Nejsem moc zdatná kuchařka-cukrářka (H)
redyx 4. 7. 2007, 20:39
Dnes jsem přečetla a hnedle vyzkoušela,je fakt super mňamózní,papaá se lépe než na kynutém těstě,díky za receptík,Radka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jíta406 3. 7. 2007, 22:12
Dobrý večer Věrko,moc děkuji za recept,dnes jsem upekla (wash) a to byla dobrota všichni jsme se olizovaly :-P až za ušima,hned si mamka brala recept (clamp) (clamp) (clamp),určitě jsem nedělala naposled! (L)
Věrka a Anetka 2. 7. 2007, 22:12
Jéé to jsem ráda, že chutná dieta počká :-) Už jsem taky zkoušela nahradit rybíz třešněma a vůbec to nebylo špatný (Y) Všem přeju dobrou chuť
kumama 27. 6. 2007, 23:15
Tak tu znám a je fakt mňamóózní (PL) (PL) Jsem ráda, že jsem na ni natrefila, protože jsem někde zasela recept *-) už je pečlivě uložen ^o) ^o) (L)
cicmoši 27. 6. 2007, 22:53
(Y) (Y) fakt fantastický........... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) dieta - nedieta som sa šla užrat do bezvedomia........ ;-) ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie