Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Puget růží

0.0
Puget růží

Potřebné ingredience

kulatý korpus: 4 vejce,4 lžíce cukru krupice,vanilkový cukr,3 lžíce hrubé mouky,2 lžíce polohrubé mouky,trošku prdopeče

roláda:5 vajec,5 lžic cukru krupice,vanilkový cukr,3 lžíce hladké mouky,1-2 lžíce polohrubé mouky,trošku prdopeče

krém:2x máslo obyč.,vanilkový cukr,3 lžíce moučkového cukru,1/2 litru mléka,4 lžíce polohrubé mouky,(možno dát rumové aroma)

marcipán falešný- jsem dělala podle receptu Blaničky Boháčové( BUBALKY) ID 38457 - je opravdu skvělý,dobře se tvaruje,brzy tak nevysychá-nejlepší barvivo je od Wilton.cz

Postup přípravy

Korpus i roláda: vejce vyšlehat s cukrem,vanilkovým cukrem,přidáme mouku a prdopeč. Kulatý korpus na tento dort udělám z nerezové půlkulaté misky o průměru 20cm,roláda(klasický rozměr vyššího plechu)..Až roládu promažu a stočím,nedám ji celou,čtvrtku uříznu,jinak by stonky byli moc dlouhé..

Krém: 1/2 litru mléka+ 4 lžíce polohrubé mouky+ vanilkový cukr---uvaříme z toho kaši. Než nám kaše vychladne,dáme si vyšlehat máslo s moučkovým cukrem...poté přimícháme vychladlou kaši a zašleháme(moučkový cukr dejte podle libosti,jak chcete mít krém sladký).....

Korpus a roládu promažeme marmeládou a krémem,pak spojíme do tvaru kytice(rovnou po namazání korpusy nechte na tácu,na kterém bude podáván,aby nedošlo k tomu,že si ho pracně nazdobíte,ale pak už ho nepřendáte-ba si ho celý pomačkáte)

Dáme dort do lednice a připravíme si marcipán...recept dle ID 384 57 (bubalka)

Nejlepší barvivo je gelové od Wilton....

Přípravíme si trávu z marcipánu.......

Lístečky.... a pak růže-jen jsem je zapoměla vyfotit,tak dodám postup růží později....Až budete tvarovat cokoliv z marcipánu -je dobré mít pořád trochu zamaštěné ruce máslem!!! Marcipán se aspon leskne a nelepí...

a stonky jsou vyválené ruličky,každou růži jsem připevnila párátkem,jinak by nedržely.Mezi růže dáme lístečky a trávu,ale to už si určitě poradíte.....je to jednoduché,ale pracné a hlavně zdlouhavé....Přeji ,ať se dortík povede a hlavně pevné nervy,dort jsem i s růžemi dělala 6 1/2 hodiny :-))

a to je závěr po necelých 7 hodinách

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie