Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 62 návštěvníků)

LOKŠE S POVIDLY A MÁKEM

0.0
LOKŠE S POVIDLY A MÁKEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 300g hladké mouky, povidla, mletý mák, moučkový cukr, sádlo ( nebo máslo), sůl

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, já strouhala na struhadle s menšími otvory, přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto uválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky.Každý kousek rozválíme na lokšu - placku a na rozehřáté plotně nebo plotýnce upečeme nasucho. Pak potřeme povidly, posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a polejeme rozehřátým sádlem nebo máslem.Stočíme do ruličky a ještě posypeme mákem nebo jen cukrem a podáváme. Jsou vynikajicí:-)

Recept je z pořadu Herbář.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kolobezka 2 25. 1. 2014, 16:42
JÓ!!!! Poznala jsem je na Moravě.Tchýně jich dělala kolem stovky.Měla stará kamna tak se jich tam vešlo dost,dnes to dělám na plotýnce na sporáku a tak to jde pomaleji. (Y) (Y) (hello)
cue24 25. 1. 2014, 16:50
@kolobezka 2 Evi, tak sto jsme jich teda neměli ,-), jen deset, ale jsou dost syté, takže jsme se teda naprali fest (H) (hello) (hello)
kolobezka 2 25. 1. 2014, 17:09
@cue24 To je fakt ,ale nás bylo na to 7.Vyvalovala je hodně tenké a jak se to peklo tak jeden mazal sádlem,další mazal povidlama a další sypal mákem a roloval.Pak to odsypávalo.Teď se mi ani do toho nechce protože to jde pomalu ale dala bych si!
koblizek63 25. 1. 2014, 16:40
Já tomu říkám latky ,-),je to moje srdeční záležitost na burčákovém pochodě pod šidlenama :-) (Milotice).Já vždycky dělám řidiče,tak nepiju burčák a zato vychutnávám tuto dobrotu (zajic) (Y) (Y) (Y)
cue24 25. 1. 2014, 16:47
@koblizek63 Jani, já je dělala poprvé, jinak jsem je teda už jednou jedla v restauraci, ale doma poprvé a všichni jsme se blahem rozplývali ,-) Je to fakt dobrota (zajic) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie