(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
LOKŠE S POVIDLY A MÁKEM
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 300g hladké mouky, povidla, mletý mák, moučkový cukr, sádlo ( nebo máslo), sůl
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, já strouhala na struhadle s menšími otvory, přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto uválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky.Každý kousek rozválíme na lokšu - placku a na rozehřáté plotně nebo plotýnce upečeme nasucho. Pak potřeme povidly, posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a polejeme rozehřátým sádlem nebo máslem.Stočíme do ruličky a ještě posypeme mákem nebo jen cukrem a podáváme. Jsou vynikajicí:-)
Recept je z pořadu Herbář.
Dobrou chuť.
Recept je z pořadu Herbář.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kolobezka 2
(upraveno)
25. 1. 2014, 16:42
JÓ!!!! Poznala jsem je na Moravě.Tchýně jich dělala kolem stovky.Měla stará kamna tak se jich tam vešlo dost,dnes to dělám na plotýnce na sporáku a tak to jde pomaleji.
cue24
(upraveno)
25. 1. 2014, 16:50
@kolobezka 2
Evi, tak sto jsme jich teda neměli , jen deset, ale jsou dost syté, takže jsme se teda naprali fest
kolobezka 2
(upraveno)
25. 1. 2014, 17:09
@cue24
To je fakt ,ale nás bylo na to 7.Vyvalovala je hodně tenké a jak se to peklo tak jeden mazal sádlem,další mazal povidlama a další sypal mákem a roloval.Pak to odsypávalo.Teď se mi ani do toho nechce protože to jde pomalu ale dala bych si!
koblizek63
(upraveno)
25. 1. 2014, 16:40
Já tomu říkám latky ,je to moje srdeční záležitost na burčákovém pochodě pod šidlenama (Milotice).Já vždycky dělám řidiče,tak nepiju burčák a zato vychutnávám tuto dobrotu
cue24
(upraveno)
25. 1. 2014, 16:47
@koblizek63
Jani, já je dělala poprvé, jinak jsem je teda už jednou jedla v restauraci, ale doma poprvé a všichni jsme se blahem rozplývali Je to fakt dobrota