(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
Meduńkový sirup
Potřebné ingredience
Čerstvá meduňka i se stonky ( nebo máta, kopřivy...), 1,5 l vody, 1 kg třtinového cukru, 2 bio citrony, 2 lžíce kyseliny citronové.
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu, necháme zchladnout, přidáme meduňku a na kolečka nakrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté síto, přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, snížíme plamen na minimum a mírně zahříváme, než se cukr rozpustí. Teplé plníme do lahví.
Inspiraci jsem čerpala od Terezky z jejího krásného, levandulového blogu:-)
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté síto, přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, snížíme plamen na minimum a mírně zahříváme, než se cukr rozpustí. Teplé plníme do lahví.
Inspiraci jsem čerpala od Terezky z jejího krásného, levandulového blogu:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé