(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
MEDOVNÍK výborný litý, rychlý hrnkový receptík !!!!
Potřebné ingredience
2 2/3 hrnku hladké mouky,1 hrnek cukru,1hrnek mléka,1hrnek vody,2vejce,14 lžic oleje,4 lžíce medu,2lžíce kakaa,1lžička mleté skořice,1 1/2 prášku do pečiva, můžeme přidat rozinky nebo ořechy dle chuti
Postup přípravy
vše nasypeme do mísy a nebo robota a ušleháme nebo umícháme.Já propracuju elektrickými metlami.
Vše dohromady hned ,žádný první vejce apod.Nádherně vyběhne,je taková mokrá a chutná.Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Já dělám nahoru ještě krém ze salka (mužete i rozkrojit a dát dovnitř)salko bud vylijeme do hrnku a ohříváme ve vodní lázni dokud nezačne houstnout a karamelizovat a potom do horkého vmícháme pulku másla a vymícháme.Nebo vaříme salko i s plechovkou zavřené hodinu ve vodě v hrnci a potom otočíme a zase hodinu vaříme.potom karamel vyjmeme a opět vyšleháme s máslem.
Namažeme na buchtu a polijeme čokoládou.Já jí dělám tak že rozpustím na nejmenší teplotu asi čtvrt másla,čokoládu na vaření(tet jsem rozpustila mikuláše)a trochu horkého mléka.rozmíchám poliju skladím a pak už jen podáváme ke kávě.Dobrou chut.
Vše dohromady hned ,žádný první vejce apod.Nádherně vyběhne,je taková mokrá a chutná.Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Já dělám nahoru ještě krém ze salka (mužete i rozkrojit a dát dovnitř)salko bud vylijeme do hrnku a ohříváme ve vodní lázni dokud nezačne houstnout a karamelizovat a potom do horkého vmícháme pulku másla a vymícháme.Nebo vaříme salko i s plechovkou zavřené hodinu ve vodě v hrnci a potom otočíme a zase hodinu vaříme.potom karamel vyjmeme a opět vyšleháme s máslem.
Namažeme na buchtu a polijeme čokoládou.Já jí dělám tak že rozpustím na nejmenší teplotu asi čtvrt másla,čokoládu na vaření(tet jsem rozpustila mikuláše)a trochu horkého mléka.rozmíchám poliju skladím a pak už jen podáváme ke kávě.Dobrou chut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
alexandra
(upraveno)
18. 2. 2007, 19:02
Dobrý den, ráda bych zkusila Váš receptík, ale chci se zeptat: tady se nepečou postupně placky? prostě jen jedna "buchta"? to by bylo super..... jde to třeba naplnit pudingem?
Petra10
(upraveno)
21. 10. 2008, 13:24
@alexandra
určitě naplnit krémem pudinkem nebo třeba džemem
strip
(upraveno)
21. 2. 2007, 16:17
@alexandra
Katko,já jsem díky této vláčnosti korpus rozkkrájela na 0,5 cm plátky.
Petra10
(upraveno)
18. 2. 2007, 21:01
@alexandra
určitě mužete naplnit pudinkem.Je to lité těsto,žádné placky.Upečete a bud rozříznete a naplníte nebo navršíte krém navrh a polijete řeba čokoládou. Doporučuji do teplého pudinku přimíchat trochu másla nebo jen upect a pocukrovat Pak napište jak chutnalo. :-
ceslo
(upraveno)
18. 2. 2007, 15:53
Upekla jsem -povedlo se.Ale...máte nějakou fintu jak na to salko?Dělala jsem ho v plechovce a na víčku se akorát tak přichytlo a trochu zhoustlo.Jinak nic. Navíc mě pěkně vohodilo při otevírání. Tekže krém mi tekl.Jinak chutná výborně Adriana
Petra10
(upraveno)
18. 2. 2007, 18:11
@ceslo
Vařím ho ponořené a po hodině otočím.Pak ho nechte radši vychladnout. Mě neteče,zatím se mi to nestalo.Papinák je dobrý nápad,taky to zkusím ,to jsem si netroufla.
Atevi
(upraveno)
18. 2. 2007, 17:01
@ceslo
Salko dávám zkaramelizovat do papináku. Je to velmi rychlé a tím pádem i úsporné. Po zacvaknutí pojistky nechám ještě 15-20min. vařit na mírném ohni a je to. Iveta
Petra10
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:54
@Atevi
když já bych se asi bála
Atevi
(upraveno)
17. 2. 2007, 22:46
Dnes jsem vyzkoušela váš receptík. Medovník je vynikající. Vršek jsem potřela karamelovým krémem a do těsta jsem přidala mleté vlašské ořechy. Hned jsem si tento recept zařadila do seznamu mých oblíbených receptů. Mohu opravdu doporučit. Iveta
Petra10
(upraveno)
18. 2. 2007, 18:12
@Atevi
To jsem moc ráda.Oříšky tam patří,ale my jsme na ně alergický
zuzan
(upraveno)
17. 2. 2007, 21:54
Medovník jsem zkusila, je opravdu výborný, dětem chutnal moooc!!! Jen když se promazává tím krémem ze Salka, doporučila bych dát méně cukru. Zdál se mi potom moc sladký, ale jinak - bomba!!! Příště ho dám do formy a upeču jako dortík. Mňam!!! Zuzana
Petra10
(upraveno)
18. 2. 2007, 18:13
@zuzan
To je samozřejmé ,každý si upraví podle chuti.Zkuste dát místo medu povidla je to taky moc dobré
Vikyna
(upraveno)
10. 2. 2007, 16:12
Recept je super, medovník je hit v naší rodině a tento neměl chybu. Moooc děkuji a dávám si to do rodinných receptů. Věrka
Petra10
(upraveno)
10. 2. 2007, 16:19
@Vikyna
moc děkuji za zprávičku,jsem moc ráda že vám chutnalo,.
anaj1
(upraveno)
6. 2. 2007, 11:19
Petro, upekla jsem a druhý den jsem uplácela dceru ať mi nechá poslední kousek (když je maminka těhotná) . Byl vynikající, díky! Jana
Petra10
(upraveno)
7. 2. 2007, 8:58
@anaj1
Tak to jsem strašně moc ráda
marcela
(upraveno)
6. 2. 2007, 11:08
Petro, prosím, co znamená 2 2/3 hrnku mouky, napište i to nějak polopatě, já to nechápu.. Díky, Marcela
Petra10
(upraveno)
7. 2. 2007, 9:00
@marcela
Je to dva celé hrnky a ještě 2/3 (asi třičtvrtě hrnku) navíc.At vám chutná
marcela
(upraveno)
10. 2. 2007, 14:50
@Petra10
já už tady spekulovala, že to budou asi 2 třetinky hrnku..ehm,,,no jo, já jsem fakt kuchařka k pohledání..Tak jdu na to, díky..
Petra10
(upraveno)
12. 2. 2007, 16:15
@marcela
at se povede
Chroustík
(upraveno)
6. 2. 2007, 11:26
@marcela
Marci, myslím, že je to 2 a třičtvrtě .
Petra10
(upraveno)
12. 2. 2007, 20:30
@Chroustík
správně!!
Leňula*B
(upraveno)
31. 1. 2007, 8:50
včera večer jsem upekla a dnes ráno ochutnala a je to paráda, udělala jsem nahoru krém ze salka a polila čokoládou, apovím vám paráda
Petra10
(upraveno)
31. 1. 2007, 10:48
@Leňula*B
tak to jsem hrozně ráda,že chutnal. Je to fakt i rychlé.Díky za zprávičku.
Petra10
(upraveno)
30. 1. 2007, 13:34
vyzkoušejte a napište nám moc chutná