(recept
si oblíbilo 398 návštěvníků)
Hamburská pečeně
Potřebné ingredience
vepřová pečeně
olej nebo sádlo (dala jsem sádlo)
cibule
kořenová zelenina
kyselá okurka
nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl
párek
smetana
hotová jíška světlá
hořčice obyč.
Postup přípravy
Na rozpálený tuk dáme maso vcelku. Zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli na půlkolečka, kořenovou zeleninu, koření, orestujeme. Podlijeme, přidáme párek a kys. okurky i trochu nálevu a trochu hořčice. Dusíme doměkka.
Maso vyjmeme. Necháme trochu vychladnout. Mezitím vybereme bob. listy a nové koření a párek. Vše rozmixujeme, zjemníme trochou smetany. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou nebo hl. moukou. Provaříme, maso nakrájíme na plátky. Na maso přecedíme omáčku. Dochutíme dle chuti.
Maso vyjmeme. Necháme trochu vychladnout. Mezitím vybereme bob. listy a nové koření a párek. Vše rozmixujeme, zjemníme trochou smetany. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou nebo hl. moukou. Provaříme, maso nakrájíme na plátky. Na maso přecedíme omáčku. Dochutíme dle chuti.
opečeme maso na sádle
přidáme koření, cibuli a zeleninu
podlijeme
párek s kys. okurkou
přidáme párek, hořčici, kys.okurku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MartinaH
(upraveno)
14. 2. 2011, 15:55
Jani, vyzkoušela jsem tento receptík od Vás na včerejší nedělní oběd úspěch obrovský, zakládám do oblíbených receptů omáčka němá chťově chybu, mňam
bubík4
(upraveno)
28. 2. 2011, 18:25
@MartinaH
Marti, díky moc za takovou pochvalu, jsem ráda, že jste si pochutnali
kaguschka84
(upraveno)
14. 1. 2011, 20:17
Hned po prohlédnutí vaši fotky, jsem musela recept vyzkoušet, omáčka je opravdu chutná. Děkuji za příjemnou změnu v našem jídelníčku Klára
bubík4
(upraveno)
15. 1. 2011, 13:28
@kaguschka84
Není za co, mějte se hezky a děkuju
venekr
(upraveno)
13. 1. 2011, 13:17
Dobrý den Jani, dělala jsem pečeni o víkendu a byla naprosto úžasná. Recept je schovaný a budu dělat častěji.
bubík4
(upraveno)
13. 1. 2011, 17:27
@venekr
Hezký den, tak to jsem moc ráda, díky, že jste to zkusila a že vám chutnalo!! Mějte se krásně
manhartici
(upraveno)
18. 11. 2010, 7:30
Výborná, určitě budu dělat častěji
bubík4
(upraveno)
24. 11. 2010, 11:15
@manhartici
Děkuji moc . Jsem ráda, že jste si pochutnali.
prcek22
(upraveno)
18. 8. 2010, 15:20
Chystám se vyzkoušet o víkendu, jen mám menší dotaz, ty párky se servírují k masu?Děkuji za odpověď Š
bubík4
(upraveno)
19. 8. 2010, 18:59
@prcek22
Ne párky dáme do omáčky vařit a pak je vyndám a vše rozmixuju.
radka137
(upraveno)
22. 5. 2010, 12:18
Jani dneska jsem udělala hamburskou na oběd a byla vynikající. To jsme si pošmákli. Mnohokrát díky za receptík. S pozdravem Radka
bubík4
(upraveno)
22. 5. 2010, 18:55
@radka137
Radko díky za vyzkoušení receptu a díky taky za milý komentář. Jsem ráda, že vám chutnalo. Mějte se krásně
Mach
(upraveno)
29. 3. 2010, 15:52
Dobrý den Jani,o víkendu jsem hamburskou vařila,díky za recept.
bubík4
(upraveno)
28. 2. 2011, 18:26
@Mach
Nemáte vůbec za co
kspondro
(upraveno)
24. 3. 2010, 16:56
Jani,dělala jsem hamburskou podle Vašeho receptu a byla vynikající Ráda k Vám nakukuju,máte super recepty
bubík4
(upraveno)
24. 3. 2010, 20:41
@kspondro
To mě moc těší, děkuju za komentář, pochvalu a vyzkoušení receptu. Hezký večer
Nikki007
(upraveno)
22. 3. 2010, 14:48
Tak dnes jsem vařila tento recept dle návodu a musím říct, že výsledek stojí za to je to vynikající už ho mám v seznamu oblíbených jídel. Jsem zvedavá co řekne zítra malá na jídlo a manžel. Moc díky za super receptík. Vyzkouším i Váš segedín.
bubík4
(upraveno)
24. 3. 2010, 20:42
@Nikki007
Děkuju moc. Snad bude chutnat i segedín. Mějte se prima
Reggina
(upraveno)
16. 2. 2010, 9:15
Dobrý den Jani , tak jsem opět vyzkoušela recept od Vás opravdu dobrota . Když nevím co vařit jdu kouknout k Vám a vždy něco vyberu . Mějte se krásně
bubík4
(upraveno)
17. 2. 2010, 10:23
@Reggina
Vy se mějte taky moc krásně a děkuju za vyzkoušení receptu a za pochvalu!! Hezký den
kosticka
(upraveno)
14. 2. 2010, 12:33
moc jsme si pochutnali super, doporučuji
bubík4
(upraveno)
14. 2. 2010, 15:29
@kosticka
To jsem moc ráda, díky za vyzkoušení a za pochvalu
calexaci
(upraveno)
14. 2. 2010, 10:10
Paráda tu máme moooc rádi děkuji za inspiraci
bubík4
(upraveno)
14. 2. 2010, 11:12
@calexaci
Nemáte vůbec za co
Bzukova
(upraveno)
11. 2. 2010, 18:35
Měli jsme to dnes k večeři a musím říct, že to bylo dobrý Určitě jsem to nevařila naposledy
bubík4
(upraveno)
13. 2. 2010, 20:07
@Bzukova
Děkuju za pochvalu a jsem ráda, že vám chutnalo!!! Děkuju i za vyzkoušení receptu. Mějte se krásně.
lena82
(upraveno)
20. 11. 2009, 10:33
vypadá to opravdu lákavě, co nejdříve vyzkouším
bubík4
(upraveno)
20. 11. 2009, 10:37
@lena82
máme to moc rádi, snad vám to taky bude chutnat
KLAKLA
(upraveno)
19. 11. 2009, 12:57
Mňam mňam, byla výborná, taková klasická jednoduchá, ale zato chutná majda , díky za recept, zařadíme mezi pravidelné recepty
bubík4
(upraveno)
20. 11. 2009, 10:23
@KLAKLA
v jednoduchosti je krása mám ráda taková obyčejná poctivá jídla Jsem ráda, že vám taky chutnalo
zdee
(upraveno)
11. 4. 2009, 14:33
dnes jsem zkoušela, je , nedávala jsem ani šlehačku a skoro jsem nemusela ani jíšku , jen nevím jak je možné, že vy ji máte tak pěkně tmavou a já světlou manžel řekl, že vypadá radioaktivně
bubík4
(upraveno)
11. 4. 2009, 20:33
@zdee
DĚKUJU ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNALO. BARVA ZÁLEŽÍ NA POUŽITÝCH SUROVINÁCH.....KAŽDÁ ZELENINA, HOŘČICE, MÁ JINOU BARVU A POMĚR SUROVIN NENÍ POKAŽDÝ STEJNÝ. TAK SNAD MANŽELOVY TAKY CHUTNALO
zdee
(upraveno)
12. 4. 2009, 9:09
@bubík4
chutnalo, jen barva se mu nepozdávala , ale zbaštilo se úplně všechno, skoro na mě ani nezůstalo, manža i se cpaly jako najatí
trojkolka
(upraveno)
14. 3. 2009, 19:00
opět úžasné dnes jsem nedávala ani šlehačku ani mouku. jen rozmixovala a podávala
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2009, 10:07
@trojkolka
JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI
Leonteenka
(upraveno)
8. 3. 2009, 18:04
výýýborná omajda....všichni jen mlaskali dělala jsem na dva dny a nezbylo
bubík4
(upraveno)
8. 3. 2009, 23:19
@Leonteenka
TAK TO MĚ TĚŠÍ, MOC DÍKY ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI
Jaňulíček
(upraveno)
4. 3. 2009, 15:16
A ta okurka a párek se také mixují?
bubík4
(upraveno)
4. 3. 2009, 18:35
@Jaňulíček
PÍŠU TO V RECEPTU, OKURKU MIXUJU, PÁREK VYNDAVÁM
jad
(upraveno)
3. 3. 2009, 15:45
Jani, zítra chci uvařit tuhle omajdu, ale koukám na obrázky a je tam jěště pórek?
bubík4
(upraveno)
3. 3. 2009, 17:41
@jad
TEN DEN, KDY JSEM TO FOTILA, JSEM NEMĚLA JINOU ZELENINU, NEŽ JEN MRAŽENOU FRANCOUZSKOU, CELER, MRKEV, PETRŽEL A POREK, TAK JSEM JI TAM DALA A VŮBEC TO NEVADILO, JINAK DĚLÁM Z ČERSTVÉ ZELENINY KOŘENOVÉ NEBO Z MRAŽENÉ NA SVÍČKOVOU.