(recept
si oblíbilo 398 návštěvníků)
Hamburská pečeně
Potřebné ingredience
vepřová pečeně
olej nebo sádlo (dala jsem sádlo)
cibule
kořenová zelenina
kyselá okurka
nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl
párek
smetana
hotová jíška světlá
hořčice obyč.
Postup přípravy
Na rozpálený tuk dáme maso vcelku. Zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli na půlkolečka, kořenovou zeleninu, koření, orestujeme. Podlijeme, přidáme párek a kys. okurky i trochu nálevu a trochu hořčice. Dusíme doměkka.
Maso vyjmeme. Necháme trochu vychladnout. Mezitím vybereme bob. listy a nové koření a párek. Vše rozmixujeme, zjemníme trochou smetany. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou nebo hl. moukou. Provaříme, maso nakrájíme na plátky. Na maso přecedíme omáčku. Dochutíme dle chuti.
Maso vyjmeme. Necháme trochu vychladnout. Mezitím vybereme bob. listy a nové koření a párek. Vše rozmixujeme, zjemníme trochou smetany. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou nebo hl. moukou. Provaříme, maso nakrájíme na plátky. Na maso přecedíme omáčku. Dochutíme dle chuti.
opečeme maso na sádle
přidáme koření, cibuli a zeleninu
podlijeme
párek s kys. okurkou
přidáme párek, hořčici, kys.okurku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
trojkolka
(upraveno)
1. 3. 2009, 11:55
Jani, děkujíííííí od manžela jsem sklidila pochvalu za úžasný oběd opravdu byl vylízaný talíř
bubík4
(upraveno)
1. 3. 2009, 12:25
@trojkolka
LENKO TO VĚŘÍM, MY BYCHOM SE TOHO UŽRALI, JSEM RÁDA, ŽE MU CHUTNALO A DÍKY MOC ZA POCHVALU
bubík4
(upraveno)
24. 2. 2009, 21:17
konečně jsem nafotila postup....konec jsem už nestíhala.....zahustila jsem hl. moukou rozmíchanou ve šlehačce
SugarRose
(upraveno)
27. 1. 2009, 11:59
Dobrý den Jani, receptík se mi velice líbí, chtěla jsem se zeptat, koli dáváte té vody na podlití? Díky Eva
bubík4
(upraveno)
27. 1. 2009, 12:22
@SugarRose
dělám to od oka, aby bylo tak 3/4 masa ponořené.....
Žandula
(upraveno)
24. 1. 2009, 23:06
Jani jaký masíčko je nejlepší a jakou všechnu kořenovou zeleninku dáváš? Díky.
bubík4
(upraveno)
25. 1. 2009, 10:37
@Žandula
DĚLÁM Z VEPŘOVÉ PEČENĚ A ZELENINU MRKEV, CELER, PETRŽEL
Kordulka
(upraveno)
27. 1. 2009, 11:00
@bubík4
Jani , ahoj ,ty tam nenecháváš pak plavat kousky okurek , párku ...atd
bubík4
(upraveno)
27. 1. 2009, 11:24
@Kordulka
nene
SONULKA
(upraveno)
9. 1. 2009, 19:24
Dobrý večer Jani nedá mi to a musím vám napsat poděkování za receptík na tuhle super omáčku dneska jsme ji měli k obědu a všichni jsme se olizovali až za ušima a to je u těch našich mlsounů co říct hned jsem ji zařadila do jídelníčku a budu vařit asi hooodně často Soňa
bubík4
(upraveno)
10. 1. 2009, 10:04
@SONULKA
Soni, mockrát děkuju za milý komentář a jsem ráda, že jste si pochutnali