(recept
si oblíbilo 388 návštěvníků)
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks
Potřebné ingredience
ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
těsto na rohlíčky
takhle nějak vypadá příprava
rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
maruška2268
(upraveno)
8. 12. 2008, 20:21
Marcelko ,můžu prosím hned dát krém a polevu vydrží to? pokud to nesníme tedy děkuji Marie
Hyzule
(upraveno)
9. 12. 2008, 7:18
@maruška2268
Paní Maruško s krémem bych ještě minimálně týden počkala.
Vlasta V.
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:23
MARCI,MOHLA BYCH DÁT CUKR MOUČKU ,KRUPICI NEMÁM
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:53
@Vlasta V.
určitě
Lenyela
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:30
Marci jste borka,pak tu dám ty svoje rohlíky. Musím ale pomlet ořechy,to víte už se na to chystám týden. .I u nás jsou ihned pryč.Už se na ně těšíme. At se vám daří další pečení.
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:37
@Lenyela
No ono s nepomletýma ořechama toho moc nesvedete A už se těším na vaše rohlíčky.Tak do práce šup šup ať se můžou dětem sbíhat sliny
Lenyela
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:40
@Hyzule
Jo vše je nachystáno,jen čekám až mi sestra půjči mlýnek. .Ten můj má strhlej závit.Ale zítra už snad budou rohlíky.
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:42
@Lenyela
zítra večer už budete mít nožky na stole a rohlíčky v krabičce
Freman
(upraveno)
8. 12. 2008, 16:55
Marcel prosím kolik tak může být dvě hrsti
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:06
@Freman
Moni zkuste dát hrnek,mouky a hrnek strouhanky a pak když tak přisypat.Aby to těsto hezky drželo pohromadě.
evahos
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:46
Marcelko prosím pomooc, rohlíčky jsou úžasné a ráda bych je také zkusila, jen mi není jasný ten krém ve vodní lázni šleháte celá vejce ? A jak má vypad- bude mi to tuhnout ? Jak poznám, že už je to akorát ? Jsem pečící začátečník, děkuji za odpověď a přeji Vám i rodině krásné svátky
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:50
@evahos
Evi ano celá vejce a budete míchat až se to prostě hezky spojí.To poznáte a pokud si netroufáte(ale nic na tom není) dělávám ještě krém ze salka.Uvařené salko smíchám s kostkou másla.Ten je taky výtečný(karamelový) Každopádně budu ráda když písnete jak to dopadlo.Hezké Vánoce vám všem
evahos
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:55
@Hyzule
Děkuji moc za radu, určitě vyzkouším Krém ze salka jsem dělala a moc nám chutnal. Dám vědět, jak to dopadlo
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:12
Moni je nejvyšší čas upéct rohlíčky a schovat v krabici.Jak je totiž upečete budou hodně tvrdé a potřebují zvláčnět.A plním tak 4-5dní před Vánoci.A před rodinkou je raději střežte jsou totiž k neodolání.Prožíváme to každý rok Také přeji nádherný Advent
wictorie
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:05
Marcelko, můžu je udělat již nyní? Vydrží schované (hlavně před rodinou) do Vánoc? Děkuji moc a přeji nádherný advent celé rodině Monča a a nenarozená
Vojtula
(upraveno)
8. 12. 2008, 11:34
vypadají skvěle receptík ukládám a určitě vyzkouším
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 11:57
@Vojtula
nejen vypadají také chutnají skvěle
Vojtula
(upraveno)
29. 12. 2008, 22:24
@Hyzule
Máte pravdu....byly opravdu výborné sklidila jsem velkou pochvalu po naplnění změkly cca za dva dny a už jsou fuč budu dělat už jen tyto
Hyzule
(upraveno)
30. 12. 2008, 14:16
@Vojtula
Paní Vojtěško tak příště musíte udělat rohlíčky minimálně ze dvou dávek jako já U nás taky kdo ochutnal nezůstal u jednoho. Tak přeji hezkého Silvestra a do Nového roku jen to nejlepší Marcela
KatkaS.
(upraveno)
8. 12. 2008, 9:17
letos je taky dělám v dětství mi moooooc chutnaly. doufám že budou tak výbroné jako ty vaše.
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 10:21
@KatkaS.
výborné budou.Pochutnáte si tak jako my a přeji taky nádherné vánoce
sisimat
(upraveno)
7. 12. 2008, 21:48
Já je dělám taky a těsto válím přes igelitový sáček, potom vykrajuji formičkou na rohlíčky. Jsou u nás vždycky hned pryč. Zrovna dneska jsem je pekla z dvojité dávky.
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 10:05
@sisimat
Silvi u nás to taky mizí jako první z tácku. Ještě asi budu přidělávat.
Ivina1
(upraveno)
7. 12. 2008, 20:59
To těsto lze lehce zpracovat? Nebude moc suché ???
Hyzule
(upraveno)
8. 12. 2008, 9:56
@Ivina1
absolutně nebude suché.Za 3minutky máte uhněteno těstíčko jedna radost.Opravdu.
Dandulee
(upraveno)
7. 12. 2008, 19:57
Vyzkouším
Hyzule
(upraveno)
7. 12. 2008, 19:59
@Dandulee
Paní ilonko opravdu jsou výborné.Manžel je nemohl vynachválit.Letos dělám z dvojité dávky. Pak třeba písněte jak chutnaly.A hezké Vánoce vám přeji