(recept
si oblíbilo 412 návštěvníků)
Skvělý rýžový nákyp!!!
Potřebné ingredience
150g rýže,600ml-1litr mléka,meruňky(kompot),1vanilkový cukr,150g cukru,150g másla,4 vejce, na posypání skořice
Postup přípravy
Rýži uvaříme v mléce na kaši.Pak přidáme van. cukr,cukr krupici a po vychladnutí přidáme máslo a vejce.Musí to být vlažné.Vše promícháme.Formu vymažeme máslem dáme hmotu potom ovoce a zase hmotu ,posypeme skořicí a pečeme v troubě asi 30 minut.Je skvělý a není suchý.
Uvařená rýže s cukrem a máslem,to se může dát když je to teplé líp se to rozpusti.Vejce až je to vlažné aby se nesrazily.Když přisipáváte cukr je dobré to ochutnat ,někdo to má rád miň sladké.
Vyskládané meruňky na hmotě
Nákyp posypaný skořicí a šup s ním do trouby.
A tady je upečený,přejeme dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mazlinka28
(upraveno)
7. 8. 2008, 13:00
Ahojky, juhůůůů, to je bomba, už se na něj chystám, udělám ho se švestkami a asi se přecpu
Davidinka
(upraveno)
18. 7. 2008, 13:34
To byla dneska mňamka. Nemohla jsem se odtrhnout od talíře . Téď budu muset dloooouhooo . Ale stálo to za to . Děkuji za receptík
kari
(upraveno)
15. 7. 2008, 14:50
moc děkuji za super recept,nákyp je super
raskynka
(upraveno)
23. 6. 2008, 11:06
ahojky,tak me se zakonite stava u nakypu,ze mi behem chvilky uplne zhoustne a pripali se,ac porad micham.zkusim tu fintu s olejem,tak jsem zvedava jak to zabere
radostznakupu
(upraveno)
17. 6. 2008, 11:20
dneska vařím ze sojového mléka, a to se vůbec nepřychytává k hrnci
radostznakupu
(upraveno)
17. 6. 2008, 14:06
@radostznakupu
ještě bych dodala, že sojové mléko vůbec nevykypí, vařila jsem v teflonovém hrnci a byla jsem asi jen 4x promíchat, protože se to vůbec nepřichytávalo, to sojové mléko v tom není vůbec cítit, je to strašná mňamka, cukru i tuku jsem dala míň
Cella
(upraveno)
10. 6. 2008, 14:35
Děkuji za receptík, je výbornej Dala jsem miň cukru i másla aby to nebyla taková kalorická bomba + třešinky a moooc dobré
Toddy
(upraveno)
20. 5. 2008, 17:25
Dobrý den Blani, od loňskýho léta dělám podle Vás nákyp (a to docela často), že je úžasnej už jsem Vám psala, ale četla jsem komentáře, o spálenejch (připálenejch) hrncích a musím říct, že mě ač nevařičce se to ještě nestalo. Moje babička když vaří mlíko tak na dno dává trošku oleje. Takže než začnu lehce potřu dno olejem a je vyhráno. Hrnec používám ten nejobyčejnější smaltovanej. Doufám, že to alespoň někomu pomůže a já si to nezakřiknu (právě je mlíko na plotně ). Mějte se krásně zdraví Katka s Adámkem
158Petronela
(upraveno)
2. 6. 2011, 11:28
@Toddy
děkuji za radu vyzkoušela jsem podle vás a vyhrála
BLANKA
(upraveno)
21. 5. 2008, 17:22
@Toddy
Dobrý den Kateřino jsem ráda že jste spokojená,já jako dítě si pamatuji nákyp takový suchý a tento je opravdu úžasný,díky za tip zkusím mějte se pěkně Blanka
Pizina
(upraveno)
6. 5. 2008, 15:21
Dobrý den, dnes jsem vůůůůbec nevěděla co mám vařit a zde jsem našla inspiraci sláva nákyp má ráda celá rodina, takže oběd uvítali a já s maldší synem s kterým jsem na mateřské, nikdy neodoláme a dáme si jako předkrm rýžovou kaši posypanou skřic. cukrem taky vyborná mňamka a potom teprve zapékáme, dnes dle Vašeho receptu VÝBORNÉ Děkuji a všem vřele doporučuji Lenka s rodinkou
Andule
(upraveno)
19. 4. 2008, 17:20
Děkujeme za receptík Moc nám chutnalo a určitě budeme dělat častěji!!!!Nic se nám nepřipálilo opravdu jsem míchala,míchala a kaše byla krásně hustá.Musím se přiznat že jsem si sem tam dala jen kaši než vystydla receptík doporučuji všem( peklajsem asi 40-45 minut)
secco
(upraveno)
12. 4. 2008, 16:11
dneska budeme mít na véču vaši rýžovou kaši
-Zuzka-
(upraveno)
26. 3. 2008, 13:03
dobrý den nezlobte se že se tak blbě ptám ale chystámse na váš nákyp a koli to je tak rýže mám jen pytlíkovou děkuji Zuzka
radostznakupu
(upraveno)
17. 6. 2008, 11:19
@-Zuzka-
já teď používala rýži která má 100 g na pytlík, tak jsem tam loupla dva
BLANKA
(upraveno)
30. 3. 2008, 14:06
@-Zuzka-
Dobrý den,já to taky dělávám s pytlíkové a dávám tam jeden a od oka přisypu asi čtvrt sáčku,někdy i víc jeden sáček má 120g aspoň od vitany tak snad jsem pomohla nashle BLANKA
stovka
(upraveno)
9. 3. 2008, 14:47
Sladká jídla u nás moc nefrčí, ale tento nákyp je opravdu vynikající. Jen jsem bohužel také připálila hrnec. Chtělo by to nějaký fígl na vaření rýže Jen jsem se jěště chtěla zeptat, jak dlouho to pečete, myslím orientačně? Já jsem pekla skoro hodinu v el. troubě na horkovzduch 180 stupňů, tak jsme měli oběd později než jsem předpokládala. Ikdyž je to dle mě dost náročné na čas, tak ho určitě zase někdy upeču. Děkuji za dobroučký recept
BLANKA
(upraveno)
11. 3. 2008, 11:51
@stovka
Děkuji za chválu,peču asi těch 30-40 minut dýl ne Blanka
zuzinak
(upraveno)
6. 3. 2008, 17:05
Tak dneska jsme i my delali vas super receptik a mnamka . Akorat teda maminky nedelejte to kdyz mate den Blbec ja dnes takovy mam,mala je od rana protivna jak prd,ja su nejaka podrazdena a taky to tak vypada. Celkove byl nakyp moooc dobry,ale nez jsem uvarila tu ryzi v mlece,to byl horor,dvakrat me to mliko vykypelo a pripalilo se me to,hruza . Takze dva hrnce jsem ted drhla jak blb a pritom varim rada a myslim,ze celkem dobre,ale dneska nemam proste den. Tak radsi uz nic delat nebudu .Zuzana
stava
(upraveno)
21. 2. 2008, 19:28
Dobrý večer Blani, tak mě dnes přemluvila na Váš nákyp a je velice dobrý všem doporučuji vyzkoušet . Jula
lenka620
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:27
Dobrý den Blani, právě jsme dojedli Váš nákyp a můžu říct,že je supééér .Je výborný a vláčný,všem doporučuji!!! Teť ho už budu dělat jen podle Vás a proto Vás chci moc poprosit,zda mi poradíte,jak příště vařit rýži v mléce,aby se mi neustále nepřipalovala? Mějte se moc hezky a děkuji. Lenka.
BLANKA
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:38
@lenka620
Dobrý den Leni s tím mám taky problém a tak Vám nemohu poradit,používala jsem takový ten hrnec co byl dřív na mlíko a taky se mi to v tom připalovalo tak šel z domu Děkuju za chválu BLANKA
Bobášek
(upraveno)
12. 1. 2008, 13:53
Neodolala jsem a dneska jsem taky vyzkoušela, vše dopadlo výborně . Našla jsem v ledničce tvaroh, tak jsem ho přimíchala do rýže a musím říct, že chuť byla super , tvaroh to krásně zjemnil. Vyzkoušejte
Evina6
(upraveno)
18. 9. 2007, 9:32
alenkaelsikova
(upraveno)
25. 8. 2007, 18:54
ted sem se koukla na váš recept a hned mě zaujal tak ho zítra skusím.děkuji za inspiraci ala
Dandulee
(upraveno)
21. 8. 2007, 14:34
Tak nákyp se povedl ,je moc dobrý,akorat musím vydrbat hrnec,protože se mi kapku chytla kaše
Dandulee
(upraveno)
18. 8. 2007, 17:09
Dobrý den,jak dlouho se ta rýže v mléce vaří?Chystám se na tuto mňamku,tak abych to nepokazila.Díky Ilona
BLANKA
(upraveno)
20. 8. 2007, 13:07
@Dandulee
Dobrý den Ilono přesně to nevím 3/4 hodiny až hodinu má z toho být kaše já to vždycky ochutnám Blanka