(recept
si oblíbilo 1127 návštěvníků)
Luxusní jahodové řezy

Potřebné ingredience
Zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku. Lze dělat s jakýmkoliv ovocem.
Postup přípravy
Těsto: 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 25 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180°C 15 – 20 minut... ..Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené (já krájela polozmrzlé jahody).…..Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat.....Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou......Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně zaležet v ledničce.

s borůvkami

kakaový pudink, ovoce mandarinky a banány

dnešní řezy jsou jen s banány

Ty dnešní jsem udělala s malinami, do pudinků jsem místo zakysané smetany zašlehala 1 tvaroh.

opět s malinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
teoder36
(upraveno)
23. 3. 2009, 12:02









nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
22. 3. 2009, 20:47
Ivi, tak jsem dělala tento skvělý moučník, ale nevím proč měla jsem ten pudink děsně řídký - jak velké zakysané smetany používáte? Já měla větší zakysky a asi to bylo i tím. Jinak chuťově je senzační - jen mi to všecko stékalo z piškotu
ale doma se zblajzne i tak
. Určitě zkusím zase, ale asi zkusím dát jen 3/4l mléka a menší zakysané



nahlásit

spero
(upraveno)
23. 3. 2009, 18:38
@JanaHovor
Janičko, já se omlouvám, že jsem nenapsala do receptu přesnou váhu těch smetan. Používám zakysané smetany o váze 180 nebo 200 gramů, jaké zrovna koupím.
Připadalo mi to samozřejmé a ani jsem si neuvědomila, že někde prodávají i velké zakysané smetany, takové dvojité.
Mrzí mě, že jste měla kvůli tomu zkažený zákusek, ale jsem ráda, že Vás to neodradilo.
Mějte se krásně. Ivana











nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
25. 3. 2009, 11:45
@spero
Zakysky jsem měla 200g, tak to asi bylo pudinkem - použila jsem jiný než používám běžně a zdálo se mi to jaksi řidší - nic, už vím pro příště

nahlásit
Kamila V.
(upraveno)
12. 3. 2009, 9:35
Dobrý den Ivano, v neděli bude naše holčička slavit 3. narozeniny a tento recept se mi móóc zalíbil a chtěla bych ho udělat. Můžu mít prosím dotázek? Pochopila jsem dobře, že když oslava bude v neděli odpoledne, je lepší ho udělat už v sobotu? Jde mi hlavně o tu šlehačku nahoře, se ztužovačem jsem ještě nikdy nedělala, když ho ušlehám dohromady se šlehačkou, opravdu se udrží do druhého dne? Vlastně víc jak 24 hodin? Omlouvám se za asi trochu přihlouplý dotaz, ale moc bych chtěla, aby byl ten můj moučník dokonalý jako ten Váš na obrázku. Děkuju. Kamila
nahlásit

spero
(upraveno)
12. 3. 2009, 12:19
@Kamila V.
Dobrý den Kamilko. Vůbec se nemusíte bát udělat zákusek už v sobotu, spíš naopak. V neděli bude ještě chutnější. Ten můj jsem fotila také 2. den po udělání. Když koupíte šlehačku 33% a dobře ji vyšleháte se ztužovačem, určitě v ledničce vydrží pevná i 2 dni. Řezy půjdou druhý den i líp krájet. Mrkněte sem http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=40843&user=143473, tyhle řezy jsem také fotila 2. den a jak se šlehačka krájí. Tady je ale rostlinná šlehačka Rama cremefine na šlehání. Podle mě je ještě lepší než z mléka a nedává se do ní žádný ztužovač. Tak ať se Vám zákusek povede a ať se celá oslava moc vydaří.
přeji všecko nejlepší.
Ivana




nahlásit
vratka5
(upraveno)
8. 3. 2009, 19:20
Dobrý večer Ivano,musím Vám tenhle recept strašně moc pochválit
je výborný,stejně jako banánové řezy,které jsem podle Vás nedávno dělala
,tento týden se chystám na jablečný zákusek určitě si zase pochutnáme
mějte se moc hezky VRAŤKA



nahlásit

spero
(upraveno)
8. 3. 2009, 19:42
@vratka5
Vraťko, díky.
Asi vám chutnají stejné moučníky jako nám.
Prostě si z toho nepřeberného množství receptů vybereme právě tyto.
Tak doufám, že Vás nezklamu. Přeji krásný večer. Ivana







nahlásit
saninah
(upraveno)
8. 3. 2009, 18:54
Ivano, díky za super receptík
, fakt super. Není náročný na přípravu a je opravdu chutný. Doma jsem si šplhla
sklidila jsem poklonu za Vás
V létě k ledové kávě to nebude mít chybu






nahlásit

spero
(upraveno)
8. 3. 2009, 19:31
@saninah
Haničko, tu pochvalu jste si právem zasloužila, Vy jste tu dobrotku upekla.
Mám radost, že jste si vybrala právě tento receptík a že Vás nezklamal.








nahlásit

mámaaaa
(upraveno)
7. 3. 2009, 20:24
vypadá lákavě






nahlásit

spero
(upraveno)
7. 3. 2009, 22:33
@mámaaaa
Díky.





nahlásit

lachovec
(upraveno)
6. 3. 2009, 20:13
ahoj.tak dnes jsem to udelala
.malej to chtel udelat zitrejsimu svatku
,ale dnes uz to zakrojil,a ja neodolala
a pak dorazil manzel a taky se do toho pustil
.tak jsi myslim ze asi zitra toho moc nezbude pro hosty
.tak vam
a je to
marcela


















nahlásit

spero
(upraveno)
6. 3. 2009, 20:22
@lachovec
Marci, zítra by to ale chutnalo ještě líp.
A synáčkovi gratuluji k svátku. Podle fotky pozná, co je dobré. To má moje sympatie.








nahlásit

lachovec
(upraveno)
7. 3. 2009, 12:21
@spero
musim tedy rict ,ze druhy den jeste lepsi.
.za chvilku dorazi sestra tak ji to dam ke kaficku.
.to bude mit urcite u nas vzdy uspech










nahlásit

spero
(upraveno)
7. 3. 2009, 22:32
@lachovec
Marcelko, jsem ráda, že se mnou souhlasíte.





nahlásit
mišto
(upraveno)
6. 3. 2009, 18:02
vypadá to nádherně za chvilku se na to vrhnu snad se povede

nahlásit

spero
(upraveno)
6. 3. 2009, 20:17
@mišto
Zdeni, určitě se povede, je to jednoduché.
A pochutnáte si.






nahlásit

marcela448
(upraveno)
6. 3. 2009, 13:58
Zítra jdu na něj...přijede nám Tatínek z práce tak mu udělám takovou nádheru
a neni podle receptu ani moc složitý ,myslím že to zvládnu ...








nahlásit

spero
(upraveno)
6. 3. 2009, 14:15
@marcela448
Marcelko, je to fakt jednoduché a moc si pochutnáte.
Díky za odpověď Míše.










nahlásit
Míííša
(upraveno)
6. 3. 2009, 7:28
Vypadá krásně a chci ho vyzkoušet, ale mám problém, a to tak i u všeho, na jaký plech? Jaká velikost? MOc děkuji!
nahlásit

spero
(upraveno)
6. 3. 2009, 14:10
@Míííša
Míšo, Marcelka Vám odpověděla přesně. Normální vysoký plech 30 x 40 cm, co se prodává zároveň s troubou. Dopíšu to do receptu.


nahlásit

marcela448
(upraveno)
6. 3. 2009, 13:59
@Míííša
já myslím že normálně klasickej plech....jinej ani nemám

nahlásit
Záhoráčka
(upraveno)
2. 3. 2009, 8:21
Vyzerajú ozaj "luxusne", isto vyskúšam













nahlásit

spero
(upraveno)
2. 3. 2009, 22:27
@Záhoráčka
Ivetko, a chutnají ještě líp než vypadají.







nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
1. 3. 2009, 20:34
mňaminy mňaminy mňam



nahlásit

spero
(upraveno)
2. 3. 2009, 22:31
@Ilonáček
Ilonko,
a budete se olizovat.





nahlásit
palouk
(upraveno)
1. 3. 2009, 17:16
mňam já mám na to takovou chuť, zítra koupím ingredience a udělám.

nahlásit

spero
(upraveno)
2. 3. 2009, 22:34
@palouk
Nadi, také jste tak rychlá jako já? V pátek mi přišel tento recept mailem, v sobotu jsem upekla a v neděli už byl tady. Tak dejte vědět, jak jste doma pochodila.


nahlásit

GREPIK
(upraveno)
1. 3. 2009, 17:08










nahlásit

spero
(upraveno)
2. 3. 2009, 22:38
@GREPIK
Andrejko, tak do toho. U nás tyto řezy jedlo celkem 15 lidí a všem mooooooc chutnaly.



nahlásit

Dočka
(upraveno)
1. 3. 2009, 16:58
















nahlásit

spero
(upraveno)
2. 3. 2009, 22:39
@Dočka
Martinko, díky.




nahlásit