(recept
si oblíbilo 236 návštěvníků)
Karlovarský houskový knedlík
Potřebné ingredience
250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř
Postup přípravy
Toto je nejzdravější příprava knedlíku. A musím říct, že i nejchutnější.
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.
Starší housky nakrájíme na kostičky a opražíme v troubě.
Opraženou housku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře........
.....přidáme hrubou mouku...............
.....a zamícháme. necháme 10 min odstát.
Nakonec zlehka vmícháme hutý sníh z bílků.
Hmotu položíme na pomaštěný alobal a utvoříme knedlík. Nakonec zavineme do alobalu, vytvarujeme do tvaru knedlíku a alobal zahneme, aby hmota při vaření nevytekla.
Vaříme. Hmota je na dva knedlíky.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JJB
(upraveno)
1. 9. 2009, 12:23
MUSÍM MOC POCHVÁLIT TENTO RECEPT, JE OPRAVDU RYCHLÝ A CHUTNÝ A TO, ŽE MY NEJSME KNEDLÍKOVÝ" ZKUSILA JSEM JEDEN UDĚLAT S BRUSINKAMI (ZAVAŘENÝMI) A KE SVÍČKOVÉ TO JE SUPER... DOPORUČUJI VŠEM JITKA
*poule*
(upraveno)
5. 9. 2009, 22:38
@JJB
Díky za pochvalu. Jsem ráda, že recept nezklamal.
běláček
(upraveno)
10. 6. 2009, 17:04
Vypadají fakt dobře.
*poule*
(upraveno)
10. 6. 2009, 20:40
@běláček
A nejen vypadají.....
kysi 76
(upraveno)
10. 5. 2009, 9:59
vynikající záležitost dělala jsem ke svíčkové a nezbylo ani ťuk a jednoduchá příprava,to oceňuji obzvlášť
*poule*
(upraveno)
1. 6. 2009, 14:38
@kysi 76
Jsem ráda, že Vám chutnalo.
luccka
(upraveno)
20. 4. 2009, 14:03
TAké děláme, je to výborný lehký oběd, k tomu si dám rajčátka a jím jen tak. Já je vařím v potravinářské fólii, lépe se balí :o)
*poule*
(upraveno)
21. 4. 2009, 20:04
@luccka
Ve fólii je taky super, nám se líbí změna barvy alobalu sbíráme ho do MŠ.
katka45
(upraveno)
11. 4. 2009, 16:04
Mali sme dnes na obed, pridala som do hmoty ešte popraženú cibuľku a anglickú slaninku na kocky -výborné - každému chutilo -
*poule*
(upraveno)
14. 4. 2009, 15:32
@katka45
Jsem moc ráda.....
luna33
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:47
@*poule*
I já jsem vyzkoušela Karlovarský knedlík. Byl skvělý. Radko, díky