Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

0.0
Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

Potřebné ingredience

Těsto: 30dkg polohrubé mouky,10dkg cukru, 1,5dl oleje, 2 vajíčka, 5 rovných lžic kakaa, 250 ml vody, 1prášek do pečiva - smíchat, dát péct na vymazaný plech s vysokým okrajem (ještě lépe na peč. papír) . _______________________________________________________________________________________________ Ovocná vrstva: 1litr bílého jogurtu, 1litr ovoce (jahody, ale i maliny, rybíz, borůvky, ostružiny - nejlépe směs) - ideálně mražené - urychlí to proces tuhnutí, dva balíčky želatiny Natura - na vaječnou nebo salámovou tlačenku (opravdu doporučuji tuto želatinu - nikdy mě nezklamala, ani nasladko, ani naslano, s ostatními můžou být problémy - obyčejná želatina je určenajen na smíchání s tekutinou a těžkou ovocnou hmotu už nemusí udržet pokupě - http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%C5%BDelatina+kuchy%C5%88sk%C3%A1+%C4%8Dir%C3%A1+20g - děkuji Saweel za odkaz - k dostání např. v Budoucnosti a podle vašich tipů taky v Bille, Tetě, Hrušce), cukr

Postup přípravy

Zalijeme želatinu 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Mezitím rozmixujeme ovoce s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme s želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na vychladlý korpus a uhladíme. Po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou. Pořádně vychladíme. Chutná to jako nanuk Mrož a kalorie to nemá - no skoro vůbec žádné.. ,o)

Ještě dodatek po pokusu Berušky, která dělala z kompotovaného ovoce: To obsahuje víc vody, takže jsem jí navrhla snížit dávku na 800ml a radši ubrat i jogurtu na těch 800ml a vody na želatinu na 250ml. Dle jejího komentáře (4.2. 2010) fungovalo a želé vrstva držela. Děkuji moc za vyzkoušení!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciana de chile 20. 6. 2009, 19:28
(Y) (Y) (Y)
avynka 19. 6. 2009, 1:08
Tak jsem je upekla i já (H). Neměla jsem je tedy dokonalé, protože těsto mi nenaskočilo asi tak, jak mělo a vrch jsem posypala grankem, na kterém se vysrážela patrně voda z želatiny, ale přesto byl dobrý a snědl se do posledního kousíčku (Y). Tady je důlaz mého snažení ^o): http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2060550 (F) (F) (F)
alimama 19. 6. 2009, 12:50
@avynka A jakto že tam nemáte pecičky??? :-$ Jestli máte nějaké odstraňovací kouzlo, sem s ním! (Mému drahému lezou do zubů a to je strašná tragédie.. :-))
alfa12 11. 6. 2009, 13:21
Tak jsem neodolala a už se chladí v lednici |:o) :-D Chuťově moc prima , napadlo mě , že by se ta náplň mohla dát zmrazit jako zmrzlina(asi ale bez želatiny) *-) Pochvala a ukládám mezi oblíbené , děkuji (F)
Lídak 9. 6. 2009, 23:17
Také jsem je dnes dělala z čerstvých jahod. Jsou naprosto vynikající. Z počátku to nechtělo moc ztuhnout, tak jsem nechala náplň v misce v lednici a na těsto vylila až asi po hodině (možná i dýl) a výsledek je naprosto skvělý (Y) (Y) (Y) (Y). Moc děkuji za recept, určitě nedělám naposledy |:o) |:o) |:o)
*poule* 8. 6. 2009, 1:00
(H) (plaz) (cigo) (dance)
Kahra 8. 6. 2009, 0:38
(sampus)
pavcca1 7. 6. 2009, 20:27
Taky jsem je zkoušela,za dvacet minut tedy opravdu nejsou.Už jsem chytala nerva ,že to neztuhne.Než jsem náplň vylila na upečený korpus tak to nejmíň hodinu houstlo v misce.Nakonec dopadlo vše OK (Y) (Y).Dělala jsem z čerstvých jahod a mě chutnali,ale rodině moc ne :-S,takže příště už dělat nebudu.
kyčerka 7. 6. 2009, 19:28
Tak my dnes vyzkoušeli,ale jelikož se nám nechtělo péct,koupili jsme korpus ;-) a na něj dali jen "mroží"náplň. (^) byl výborný,osvěžující a hlavně jednoduchý...budeme brzy opakovat.díky za receptík (flower)
markys (upraveno) 9. 6. 2009, 10:22
:-) Tak já taky dnes vyzkoušela,výsledek nakonec dopadl dobře,na chuť jsou dobré (Y), ale v průběhu procesu jsem chytala nerva 8o|.Nejvíc mi vadí , že z toho sklouzává poleva a nedrží na náplni-takže moc dobře nevypadají .Příště těsto upeču na menším plechu , abych měla korpus vyšší a nebudu panikařit :-p , když mi krém nezačne tuhnout hned ;-) ;-), ale počkám-trvá to docela dlouho, a opravdu ztuhne. |:o) |:o)
jitulka78 7. 6. 2009, 11:19
vypada to nadherne, mam v planu to dnes vyzkouset (clamp) (clamp) (clamp) uz se moc tesim :-) :-)
vladula 6. 6. 2009, 14:34
Tak jsem dnes taky zkusila (Y)čekám návštěvu a povedl se je super (zajic)Uvidíme co na to řeknou hosti :-)ale já jsem ho nedělala určitě naposledy (pusa) (L)
Jance a Elishka 6. 6. 2009, 14:04
Tak jsem je taky vyzkousela. Musim rist, ze jsou opravdu vyborne i kdyz se mi stalo, ze nebyly uplne ztuhle, ale to nevadi. Rada pro ty komu se to taky stalo. Dejte to do mrazaku a mate z toho zmrzly dort. Vzdycky odkrojite a date zpatky. Na talirku se vam to potom postupne roztapi jako zmrzlina. Nikdo nevedel, ze to tak nema byt, Vsichni jsme si posmakli a olizovali az za usima. Takze holky nevahejte to vyzkouset nemaji chybu, urcite se hazet do kose nebudou. To by byla skoda. Hodne stesti vsem, tyhle rezy u nas vedou i nepovedene. (pl) (hello)
Sussan28 6. 6. 2009, 12:46
tak si tady čtu ty komentáře, dle fotky vypadá fantasticky, mrože máme taky rádi, ale nemám moc zkušeností se želatinou, tak mám z toho trochu obavy, zda se dílo povede, ale asi to vyzkouším, vyhodit to můžu vždycky no ne? ;-) ;-) (H)
Axiss (upraveno) 7. 6. 2009, 17:54
Tak ted jsem to dodělala ,ale určitě mi nestačilo těch 20 minut ;-) ;-) ;-) ale jinak výsledek super |:o) |:o) |:o) vše ztuhlo a je to výborné (Y) (Y) (Y) zítra vyfotím a hodím fotku jak se mi to povedlo děkuji za super receptík (L) (L http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2030194 tak pěkně to vypadalo ale už není
Ilonáček 5. 6. 2009, 13:39
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alimama 20. 6. 2009, 8:18
@Ilonáček (hello)
věrush 4. 6. 2009, 15:39
Tak u nás včera po obědě doděláno a dnes už ...... (zajic)není nic .Všem chutnalo (Y) (Y) (Y)
alimama 20. 6. 2009, 8:18
@věrush To jsm moc ráda! (hello)
Kudka 3. 6. 2009, 14:04
Tak už jsem taky vyzkoušela,vršek byl super,i když nebyl úplně tuhý,ale korpus mi vůbec nevyskočil.A to jsem to míchala v mixéru a ne ručně.Ach jo,musím vyzkoušet znovu a zkusím mlíko místo vody. Iva :-S :-S :-S
Zrušený účet 23. 6. 2009, 21:35
@Kudka Mě těsto také nevyskočilo 8o| a protože jsem měla už vše připravené,zkusila jsem ho ještě jednou - takže jsem měla dvě placky :-S - nevím proč....Ale vršek byl super (Y) a to přesto,že želatina nebyla Natura,ale nějaká úplně obyčejná. Chuťově to ale bylo moc dobré (clamp).Lenka
alimama 3. 6. 2009, 19:36
@Kudka Tak že se s jinou želatinou nepovede ovocná složka, to naprosto chápu - ale spodek??? :^) Nezapomněla jste na prášek do pečiva? :-p Tak snad to příště vyjde! (L)
fraan 2. 6. 2009, 21:17
Tak jsem je taky dělala ;-) dělala jsem želatinu Dr. Otker jak jsem to nalila do toho studeného jogurtu s ovocem tak hned ztuhla a udelali se tam hrudky, takze to neztuhlo :-$ tak jsem ji dala znova ohrat i s jogurtem...vubec jsem nevedela jestli se to může ;-) a přidala tam další želatinu tak to nakonec ztuhlo ale asi ne uplne protože tím jogurtem hodně nasákl korpus tak se o láme ale to nevadí protože je dobrej (Y) (Y) opravdu chutna jako mrož (clamp) (clamp)
alimama 11. 6. 2009, 20:39
@fraan Helenko, jak píšu v receptu - mám vyzkoušenou jen tu Naturu na tlačenku - ostatní želatiny jsou asi určeny jen na polévání a nic hustějšího neudrží. Ale je super, že jste se nezalekla a experimentovala! (Y)(Tento recept taky vznikl až na třetí pokus, kdy jsem konečně doladila poměry.. :-p) Tak ať se příště povede na poprvé! (L)
muskat21 2. 6. 2009, 16:43
Dnes jsem mrože udělala, už jsme ochutnali (zajic) (zajic) (zajic)je to dobrůtka, díky za receptík (hello)
alimama 11. 6. 2009, 20:34
@muskat21 Děkuji za pochvalu! (L)
zdenča111 2. 6. 2009, 11:55
Holky, chtěla bych jen prosím vás zeptat, jaký jogurt tam dáváte? Díky moc (L)
alimama 2. 6. 2009, 14:11
@zdenča111 Nejzdravější je to s Hollandií (taky Vian v Kauflandu od stejného výrobce), nejchutnější asi Zott..) :-p
Silvie.G 2. 6. 2009, 12:17
@zdenča111 Zdeňko, já jsem dala jogurt MAX, jiank jsem přemýšlela ještě nad Holandií.. TY velké kelímky jsou i za dobrou cenu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie