Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 140 návštěvníků)

Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)

0.0
Plnený  °°Točený medovník°° (fajn recept)

Potřebné ingredience

600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy

Postup přípravy

Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!

všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov

tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke...

Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby....

sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti

vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie..

posypeme mletými orechami alebo sekanými...

pridáme hrozienka

stočíme do závinu

tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech.

upečený medovník

prierez ešte raz

už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JANUŠKA. 8. 11. 2009, 16:02
Dobrý den Marti,tak jsem také vyzkoušela :-),přijde mi takový vyloženě vánoční,je dobrý,jen se mi to teda dost špatně dělalo,těsto se mi lepilo k podložce-mám tu z Tupru-hodně jsem musela podsypávat,dala jsem také málo rozinek,příště dám víc (smich) a také podle komentářů jsem tam dala čokolku na kousky a ta mi tam teda přijde nejlepší.Povidlí jsem dala dost,téměř malá sklenka padla (smich) a asi to ještě nestačilo,také by jich snesl víc. (zajic).Ale jinak určitě fajn a dobrý receptík.........díky Míla (D)
JANUŠKA. 17. 11. 2009, 22:28
@JANUŠKA. no udělala jsem ho ráno a navečer stáčela,tak nevím,med jsem neměla tekutý,spíš už trošku cukernatěl. ;-)ale neva,švagrovi a taťkovi tolik chutnal.že musím brzo udělat znovu,tak pak třeba zase písnu.... (clamp)
MR.13 23. 11. 2009, 19:43
@JANUŠKA. Miluška, určite napíšte, budem sa tešiť !! Už ho musím aj ja urobiť, lebo ak by som teraz napiekla medovníky, do dvoch týždňov ich môžem robiť znova. A tak ich aspoň "ošalím" |:o) |:o) |:o)
MR.13 17. 11. 2009, 17:35
@JANUŠKA. Miluška, oddýchlo si cesto v chladničke? Môžete ho tam nechať aj dva dni, bude ešte lepšie. No a niekedy záleží aj na mede. Nech sa Vám darí (F) (vanoce)
Zrušený účet 6. 10. 2009, 13:27
Může být i obyčejná soda??
MR.13 16. 10. 2009, 23:15
@ Ivanka, obyčajná soda bikarbona, ktorú bežne dostať kúpiť v potravinách. Asi to nie je najrýchlejšia odpoveď na svete, ale nemala som čas mrknúť, čo nové na mmb, papa, (F) (F) (F)
Jaryn 31. 7. 2009, 13:57
Marti, je to opravdu skvělá buchta. Místo hrozinek jsem dala sušené švestky (u nás hrozinky nikdo nejí). Vydrží opravdu dlouho krásně vláčná. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp). Děkuji za recept, mějte se Petra
MR.13 1. 8. 2009, 22:10
@Jaryn Peťka, aj ja sa teším na to, že vyskúšam sušené slivky, už by som to mala aj upiecť, ale kedže mám medovníky strašne rada, mám veľký problém sa ovládať a potom ..... (zajic) papa (C)
smatanka-mona 30. 7. 2009, 21:44
Marti,tak včera jsem upekla a dnes už není ani kousek ;-) ;-)Bylo to hrooooozně dobré,nedalo se odolat |:o) |:o)Vynikající dobrůtka,děkujeme za receptík (F) (F) (F) (F) (F) (F)
MR.13 1. 8. 2009, 22:07
@smatanka-mona To som veľmi rada.... (F) (F) (F) (F) (F) (F)
vernav 26. 7. 2009, 12:20
my ještě přidáváme hodně sušeného a nakrájeného ovoce a nejlepší je pomerančová kůra. Doma tomu říkáme perníková roláda. Je vynikající.
MR.13 26. 7. 2009, 17:05
@vernav Ahoj Veronika, práve na slovenskom mmb mi jedna mamina napísala, že pridáva aj čokoládu, takže keď to spojím, tak tam pridám sušené ovocie, pomarančovú kôru a čokoládu na kocky a bude to vynikajúúúúúúce, už teraz sa teším, dík za tip (C) (clamp)
mmatuli 20. 7. 2009, 21:54
je to vynikající, u nás to mizí rychlostí blesku, doporučuji věem vyzkoušet (Y)
MR.13 21. 7. 2009, 14:36
@mmatuli a takmer bez práce (L)
mmatuli 21. 7. 2009, 21:45
@MR.13 jj, už mám nové těsto na odležení a zítra budu péct znovu :-d
MR.13 24. 7. 2009, 12:44
@mmatuli to je super... teším sa !!! dobrú chuť (F) idem si práve uvariť kávu, namojveru, dala by som si, papa (C)
konvalinka30 10. 7. 2009, 12:02
Dobrý den prosím slivkový lekvár jsou povidla?Ne že bych byla blbá, ale raději se zeptám. ;-)
MR.13 10. 7. 2009, 19:49
@konvalinka30 Ano, slivkový lekvár sú povidlá. A najlepšie sú tie Vaše, husté a naozaj "švestkové"" Nech sa podarí, rozhodne vyskúšajte !!!!! (C)
Ilonáček 9. 7. 2009, 9:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
MR.13 10. 7. 2009, 11:50
@Ilonáček ďakujem skúste upiecť, za pár minút budete mať medovníčkov a medovníčkov.... (F) (F) (F) (F) (F)
Ilonáček 10. 7. 2009, 13:06
@MR.13 ano ano znám (hello)
mrakinka 8. 7. 2009, 23:08
hmm, zbíhají se mi sliny,ukládám musím vyzkoušet :-) :-) :-) :-) (zajic)
marbrix 7. 7. 2009, 8:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
bubble 7. 7. 2009, 8:21
Tak, těsto je od včerejška v ledničce, dnes jdu na to!! (hello) Písnu, jak se povedl. (L)
MR.13 7. 7. 2009, 16:40
@bubble už sa teším !!!!!!!! určite napíšte (F) (F) (F)
Vera N 6. 7. 2009, 18:57
Recept mám několik let a pořád mi nebylo jasné jak to má vypadat. Děkuji za fotečky. Půjdu do toho co nejdříve. (Y)
MR.13 7. 7. 2009, 8:19
@Vera N To isté sa stalo aj mne .... (H) Ale bol to omyl, pretože je to jednoduché, nie je to pracné a tu obzvlášť platí " Za málo peňazí veľa muziky " |:o) Včera som ho piekla znova a do posledného medovníčka som dala iba veľa slivkového lekváru, je super !!!! Dajte vedieť ako to dopadlo (F)
Zrušený účet 6. 7. 2009, 16:26
určitě vyzkouším (F) (F) (F)klasický medovník zbožňuji, tak zkusím obměnu :-$
MR.13 6. 7. 2009, 18:43
@ neváhajte, vyskúšajte, je to jednoduchá vec, obzvlášť, ak sa dá cesto pripraviť deň vopred. Na druhý deň je to chvíľočka. A pozdravujem krásnych chlapcov :-)
brzdule 6. 7. 2009, 16:09
vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jenom nevím,co to jsou mleté klinčeky *-) *-). Martina
MR.13 6. 7. 2009, 18:42
@brzdule áno, to sú hřebíčky :-$ stačí ich najemno rozdrviť, dajte vedieť, ako to dopadlo (F)
Zrušený účet 6. 7. 2009, 16:15
@brzdule myslím, že hřebíček :-$
fojaa 5. 7. 2009, 22:32
Na tento medovník jsem měla kdysi recept napsaný,ale nikdy jsem ho nedělala.Jmenoval se "Perník na cesty" a nějak jsem si to nedovedla představit.Vy máte tak krásně nafocený postup,že se do něho snad pustím :-) Jen je škoda,že už ho nebudu mít na dovču do Řecka :-| Díky Martinko (L)
MR.13 6. 7. 2009, 6:57
@fojaa Aj mne trvalo, kým som sa do neho pustila, ale stojí to fakt za to. Teraz ho pečiem častejšie, než sa mi chce ;-) A prajem krásnu dovolenku v Grécku !! papa (child2) (child1) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie