(recept
si oblíbilo 1975 návštěvníků)
VIETNAMSKÉ NUDLE
Potřebné ingredience
Nudle - jen kulaté, mrkev, pekingské zelí, olej, kuřecí maso, tmavá sójová omáčka, koření (barbecue, směs na kuře)
Postup přípravy
Nudle si spaříme podle návodu, slejeme a dáme stranou. Nakrájíme nadrobno kuřecí prsa, který nakořeníme a zprudka osmahneme na oleji. Koření dáme víc, aby nakonec ochutilo všechnu směs. Nakonec přelijeme tmavou sójovou omáčkou. Opečené maso dáme do velkého kastrolu.
Na pánvi, co jsme smažili maso, chviličku osmahneme nastrouhanou mrkev a pekingské zelí na nudličky (skoro bez oleje, aby zelenina zůstala křupavá), přidáme k masu do kastrolu.
A nakonec osmahneme na pánvi nudle, jen, aby se odpařila z nich voda. Vše smícháme ve velkém kastrolu dohromady a dáme ještě chvíli prohřát na sporák, aby se spojili všechny chutě.
Obnovte si variace s jiným druhem zeleniny..... Jsou taky výborné...
Na pánvi, co jsme smažili maso, chviličku osmahneme nastrouhanou mrkev a pekingské zelí na nudličky (skoro bez oleje, aby zelenina zůstala křupavá), přidáme k masu do kastrolu.
A nakonec osmahneme na pánvi nudle, jen, aby se odpařila z nich voda. Vše smícháme ve velkém kastrolu dohromady a dáme ještě chvíli prohřát na sporák, aby se spojili všechny chutě.
Obnovte si variace s jiným druhem zeleniny..... Jsou taky výborné...
Smažíme zprudka maso (toto je ještě syrové)
Nakrájíme peking. zelí.....
Nastrouháme mrkev.......
Osmahneme.........
Přidáme zelí.................
Vše smícháme dohromady a servírujeme.......
S touhle sojovkou vařím já....
Tady jsou nudle.......:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Suskova
(upraveno)
29. 5. 2007, 19:10
tak jsem je udelala k večeřy a byli mooooc dobrí! manžel sned plnej talíř a to už je co říct díky za receptík
Suskova
(upraveno)
29. 5. 2007, 14:14
chci se zeptat jestli davate neco aj na nudle když je smažíte ,jinak vypadaj jak od vietnamcu a mymu mužskýmu mooooooc chutnaj fakt vypadaj moooc dobře
Vlasta V.
(upraveno)
29. 5. 2007, 9:36
Mnam,také dělám,ještě dávám jidášovo ucho a ústřicovou omáčku,chutná skoro jako sojovka,ale na nudle je jak dělaná , v rodinných
Jitule64
(upraveno)
29. 5. 2007, 10:20
@Vlasta V.
Vypadají fantasticky!
Nikis.
(upraveno)
26. 5. 2007, 11:10
Mňam mňam, taky to tak dělám, někdy přidám i nastrouhaný kedluben, nebo to dělám z normálního zelí, ale je to vážně dobrotka
kasnika
(upraveno)
26. 5. 2007, 9:56
Tak já vařím jedině z těchto nudlí http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=456618 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=456619 už jsme jich vyzkoušeli hrozně moc druhů a tyhle jsou nejlepší, taky kupujeme u vietnamců. v Globusu mají s podobným obalem, ale česky psaný a taky nic moc Luci nejsou to náhodou ty co kupuješ i ty?
Maxinka
(upraveno)
26. 5. 2007, 11:35
@kasnika
Už si to můžeš smáznout, mám to uložený, dííííky
kasnika
(upraveno)
26. 5. 2007, 11:40
@Maxinka
Maxinka
(upraveno)
26. 5. 2007, 10:04
@kasnika
Jse ti psala vzkazík, děkuju Vypadaj jak ty moje, ale jsou víc hranatý - asi jiná odrůda
kasnika
(upraveno)
26. 5. 2007, 10:08
@Maxinka
oni když se uvaří tak jsou kulatý, někdy jsou víc někdy míň vietnamský zboží se v kvalitě nezapře
akdar
(upraveno)
26. 5. 2007, 9:05
Lucko, taky se přidávám, kde kupujete kulaté nudle? U nás mají všude jen ty placaté, a to není ono , sice je používám, ale kdyby byly ty kulaté, manžel by jásal , nemohla byste, prosííííííím , třeba vložit k receptu i fotku balíčku nudlí ? Moc díky
Maxinka
(upraveno)
26. 5. 2007, 9:24
@akdar
Holky, to je mi líto, ale obal je už v popelnici Ale kupuju je normálně u Vietnamců v jejich potravinách, mají tam i všelijaké omáčky.......Nesmí to být ty "naše" bezvaječné.....to jsou právě ty, co se lepí O těch placatých ani nemluvim. Jakmile je budu zase kupovat, fotku přidám k receptu
Mončjatko
(upraveno)
26. 5. 2007, 7:59
Tak toto bych taky ráda zkusila a přidávám se k Malvíně, jaké nudle jsou ideální?
Malvousek
(upraveno)
26. 5. 2007, 7:07
Prosim,o radu,kde se daji ty ťamanské nudle koupit.Díky moc
Maxinka
(upraveno)
26. 5. 2007, 21:55
@Malvousek
Už jsou dofocené
Tominka
(upraveno)
26. 5. 2007, 0:25
Jaktože se Vám ty nudle při restování neslepí? Zkoušela jsem na wok, na normální, teflonové, restovat studený, teplý, prolitý olejem...Když je nechám a nemíchám tak se slepí a když promíchávám jsou na kaši
P.DANYSKA
(upraveno)
25. 5. 2007, 22:33
Mnáááááám,hned bych si to dala,vypadá to skvěle a určitě to tak i chutná. Určitě vyzkouším
Jitule64
(upraveno)
25. 5. 2007, 22:15
Takový nudle miluju!!!!!!!!!!! Určitě vyzkouším!
sulipupi
(upraveno)
25. 5. 2007, 20:42
jo, jo, tohle mňamka, taky dělám obdobně. Jen ty nudle smažím do křupava, tak že mírně promastím olivovým olejem, zakapu ústřicovou omáčkou a hodím do wok pánve.Osmažím pořádně po jedné straně,pak to celé obrátím,pořádně osmahnu po starně druhé a pak ještě promíchám,jsou krásně propečené,až křupavé. Takto podávám jako přílohu k různým masům se šťávou nebo samotné se zeleninkou
jad
(upraveno)
25. 5. 2007, 19:30
Tmavá sojová omáčka je nějaká speciální nebo je to ta klasická od vitany?
Maxinka
(upraveno)
25. 5. 2007, 19:44
@jad
Jani, dofotila jsem jí do receptu - je houbová, ale chuť hub tam cítit není. Mají i bez příchutě. Kupuju jí v Delvitě Je výborná, stačí pár kapek
jad
(upraveno)
25. 5. 2007, 20:58
@Maxinka
Tak tu u nás v krámu nekoupím Ale klasickou sojovkou snad nic nezkazím.
bubík4
(upraveno)
25. 5. 2007, 19:14
Vypadá to výborně