Ožralé kuře na plechovce
Potřebné ingredience
Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l
Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl
Postup přípravy
Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)
Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))
Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.
Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))
***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)
***
recept převzat z Labužníka :o)
- připravíme si omáčku
- kuře vložíme do pelechu :)
- zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit :)
- po marinování narazíme kuře na plechovku :)
- vložíme do trouby :)
- po upečení vyndáme
- pohled z jiné strany :)
- porcujeme a nakonec sežereme :))))))))))))))))))))))))))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé