(recept
si oblíbilo 256 návštěvníků)
Vepřové plátky na žampionech
Potřebné ingredience
6 vepřových plátků (kýta)
2 cibule
sádlo
sůl, pepř, kmín
bio bujon
instantní jíška Knorr, světlá i tmavá
žampiony v plechovce, ty větší
Postup přípravy
Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní šťávě. Máme li všechny plátky zatažené, podlijeme horkou vodou.
Přidáme kmín, přiklopíme a dusíme.
Na dochucení použijeme kousek bujonu. Kdo nevaří pro děti, může dát i v kostce šťávu k vepř. masu......
Vysypeme plechovku žampionů. Ještě chvíli povaříme.
Zahustíme světlou jíškou a maličko tmavou. Můžeme i jen hl. moukou zamíchanou ve vodě.
Výborné s rýží.
Přidáme kmín, přiklopíme a dusíme.
Na dochucení použijeme kousek bujonu. Kdo nevaří pro děti, může dát i v kostce šťávu k vepř. masu......
Vysypeme plechovku žampionů. Ještě chvíli povaříme.
Zahustíme světlou jíškou a maličko tmavou. Můžeme i jen hl. moukou zamíchanou ve vodě.
Výborné s rýží.
Orestované maso
Před zahuštěním
Přejeme dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lumka
(upraveno)
2. 4. 2008, 22:39
Taky to tak dělám a musím říct že je to velká mňamka a nejlepší s rýží a k tomu čerstvý hlávkový salát
bubík4
(upraveno)
3. 4. 2008, 12:14
@lumka
arabelka
(upraveno)
1. 4. 2008, 17:52
Dobrý den, dnes jsem dělala, aniž bych věděla, že takový stejný recept máte v albíčku. Je to mňamka. Co?
bubík4
(upraveno)
1. 4. 2008, 17:57
@arabelka
DOBRÝ DEN, ANO MÁME TO RÁDI.
siminek
(upraveno)
1. 4. 2008, 18:21
@bubík4
Dobrý den Jani.Chci se zeptat-píšete bio bujón.Kde ho kupujete a znamená,že je bez chemie a vhodný zejména,když se vaří dětičkám?díky a s pozdravem Simona
siminek
(upraveno)
2. 4. 2008, 22:28
@siminek
díky moc,vyzkoušíme
bubík4
(upraveno)
3. 4. 2008, 14:18
@siminek
není za co
bubík4
(upraveno)
2. 4. 2008, 8:57
@siminek
DOBRÝ DEN, POUŽÍVÁM TENHLE BUJON http://www.edenshop.cz/bruno-fischer/bruno-fischer-wurzl-zeleninovy-bujon-kostky-bio-prod_849.html
arabelka
(upraveno)
1. 4. 2008, 18:01
@bubík4
Koukala jsem, že máte všechny své recepty skvělé. Máte stejné chutě jak u nás doma. VAřím opravdu víc stejných receptů jak vy. TAk přeju hodně spokojených strávníků.
bubík4
(upraveno)
1. 4. 2008, 18:13
@arabelka
TAK TO JE NÁHODIČKA. DĚKUJU, VÁM TAKY
jusinka
(upraveno)
30. 3. 2008, 19:18
Výborné, Jani , dnes jsme měli k obědu . Také děkuji za recept...
bubík4
(upraveno)
30. 3. 2008, 19:47
@jusinka
NENÍ ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALO
Jarra75
(upraveno)
21. 2. 2008, 13:43
Jani bylo to výborné díky za receptík
bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 13:44
@Jarra75
NENÍ ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALO
lenkac
(upraveno)
5. 9. 2007, 17:36
Jani, výborné, rychlé, díky Lenka
bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 13:44
@lenkac
MOC DĚKUJU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SPOKOJENÁ
B.Tumka
(upraveno)
1. 9. 2007, 19:35
Úžasná dobrůtka měli jsme předevčírem. Můžu jen doporučit DĚKUJI VÁM JANIČKO
bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 13:44
@B.Tumka
NENÍ ZA CO JSEM MOC RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI