Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 395 návštěvníků)

Dokonalé a rychlé rozstřelené PTÁČKY!

4.5
Dokonalé a rychlé rozstřelené PTÁČKY!

Potřebné ingredience

Cca pro 4osoby cca 3/4kg hovězího (přední, či zadní, kdo má rád i kližku, nebo může být i z vepřového, nebo kuřecího masa) // 2 větší cibule // 10-15dkg anglické, či prorostlého špeku // 2nožičky párků // 2větší nakládané okurky // 3vajíčka natvrdo // 2polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl

Postup přípravy

Veškeré ingredience nakrájíme na kostičky, maso na kostky větší. Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda, pak přidáme maso a prudce smažíme ze všeh stran. Maso pustí šťávu a tu skoro vysmažíme a přidáme 2-3pol. lžíce hořčice a krátce zasmahneme, přidáme párek, okurku, pepř a tak kávovou lžičku soli a vše promícháme. Zalijeme vodou, přidáme kostičku hovězího bujonu a dáme vařit do papiňáku (alespoň já to tak vařím) cca na 15-20 min., pak otevřeme a zkusíme maso, zda je už měkké (to mé - hovězí přední - už bylo). Poté zahustíme hl. moukou rozdělanou ve vlažné vodě, přidáme na kostičky nakrájené vejce!!! a cca 7-10min povaříme. Dochutíme. Dobrou chuť a věřte, že si pochutnáte, vše je totiž hotovo max. do 45min.
Příloha: Těstoviny, rýže, knedlík

vše nakrájíme na kostičky a maso na větší kostky

ingredience :-)
2-3polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl

Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda.

přidáme maso a prudce smažíme ze všeh stran. Maso pustí šťávu a tu skoro vysmažíme a přidáme 2-3pol. lžíce hořčice a krátce zasmahneme

přidáme párek, okurku, pepř a tak kávovou lžičku soli a vše promícháme

Zalijeme vodou, přidáme kostičku hovězího bujonu a dáme vařit do papiňáku (alespoň já to tak vařím) cca na 15-20 min., pak otevřeme a zkusíme maso, zda je už měkké (to mé - hovězí přední - už bylo)

Poté zahustíme hl. moukou rozdělanou ve vlažné vodě, přidáme vejce na kostičky a cca 7-10min povaříme a pak dochutíme.

Dobrou chuť a věřte, že si pochutnáte, vše je totiž hotovo max. do 45min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hana19 12. 2. 2008, 18:57
Já ani jiné nedělám (jidlo)jsem líná ^o)
sejstynka 14. 2. 2008, 6:07
@hana19 ;-) ;-) :-D...já se přiznám, že já už také ne (hello) (flower)
maruška 9. 11. 2007, 23:55
(clamp) (clamp) po klasických jsou tyhle hned za nimi co se týče oblíbenosti.......klidně bych je jedla každý den ;-) ;-)
sejstynka 14. 11. 2007, 12:10
@maruška Leni, já také ;-) ;-) a jelikož mám krásný kousek hovězího v lednici, tak hádejte, co bude zítra?? :-D :-D :-D
3kočičáci 25. 10. 2007, 10:19
(clamp) tenhel recept od Evičky miluji, ještě lépe, když mije přijede udělat osobně :-P (L)
sejstynka 28. 10. 2007, 17:48
@3kočičáci (pusa) (pusa) K tobě vždy ráda přijedu na návštěvu (L) , ale abyste to přežili ;-) ;-) ;-) ;-) , jelikož Petřík je (destnik) živelná pohroma ;-) ;-) ;-)
3korka 10. 10. 2007, 16:21
Také je dělám My doma tomu říkáme vysypané ptáčky (jidlo) nemají chybu zase je musím udělat. (clamp)
sejstynka 11. 10. 2007, 6:14
@3korka Jo, jsou (L) a rychlé. Dělám je moc ráda (Y) . Tak i Vám dobrou chuť. (jidlo)
Jitule64 9. 9. 2007, 12:42
:-P :-P :-P Taky je takhle dělám, když spěchám. Miluju je! :-P Hned bych si dala, jak to vidím. (L)
sejstynka 10. 9. 2007, 16:14
@Jitule64 Jituško, já už asi spěchám pořád :-D :-D :-D, už mě neba je dělat jinak. A jsou stejně úžasné jako ty pracně zavinuté (L) (L) (L).
Domkenzon 9. 9. 2007, 12:32
Evo, dnes jsem uvařila obídek podle Vášeho receptu a opravdu jsem nadšená (F)sama mám ptáčky velice ráda a proto jsem je uvařila, dalo to spoustu práce, balení a nevím čeho a děcka to pak nechtěli a všechno vyoperovávali (6) (6) (6)dnes jsem to zkusila Vaši kamufláž a kupodivu ti malí šmejdíci všechno zblajzli a ještě si i přidali |:o) |:o) |:o) |:o)s okamžitou platností zařazuji recept do našich oblíbených (F) (F) Marketa a celá rodinka |:o)
sejstynka 10. 9. 2007, 10:57
@Domkenzon (F) Markétko, moc děkuji za chválu (L) (L) (L) !! Vařila jsem je takhle u kamarádky a její malá, která nic moc nejí, snědla plný talíř a to byla ta nej odměna pro mě! :-$ :-$ :-$. Díky, Evina (F)
jad (upraveno) 9. 9. 2007, 13:13
super recept, super obrázkový postup (Y) (Y) (Y) (Y) Moc nám chutnalo |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) díky (L) (L)
sejstynka 6. 9. 2007, 12:12
@jad Janičko (F) (F) (F) Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo! :-$ :-$ :-$ Evina
Ayra 2. 9. 2007, 14:53
(Y) super. Já jsem se vždycky motala se závitkama a výsledek +o( - na závitku bylo vždycky víc nitě než masa. Už nikdy, nikdy nebudu nic motat (clamp), tenhle nápad je bomba. Díky moc (F) :-)
sejstynka 4. 9. 2007, 7:14
@Ayra (L) Jituš! Děkuji za chválu a věřte, že chutnají stejně (PL) (PL) a v bříšku se to stejně pak smíchá :-D :-D :-D
Zrušený účet 1. 9. 2007, 23:27
(Y) (Y) (Y) (Y)já to dělám stejně ale říkáme tomu ptáčci po výbuchu moc výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (PL) (PL) (PL)
BLANKA 1. 9. 2007, 20:08
(Y)říkám tomu rozdělaný ptáčky a vařím to už dost dlouho a nemá to chybu (clamp) (clamp)
moni10 1. 9. 2007, 19:24
Klobouk dolů,uvařit,vyfotit, a výsledek suprovní (PL).Samé šikulky na tom mimibazaru. (clamp)Dík za typ Monča (Y)
markid 28. 8. 2007, 22:19
dobrý večer, prosím a jak to mám udělat když nemám papinák? díky za případnou radu, mějte se hezky, markéta
sejstynka 29. 8. 2007, 13:07
@markid Markét, vařte to do změknutí masa. Tj. asi cca 40-50min., počítám při malých kostkách masa. Maso prostě v průběhu vaření ochutnejte. :-$ :-$ Nebo jak radí pode mnou, zkuste z kuřecího, čí vepřové panenky. (L) (L) (L)
Casablanka 29. 8. 2007, 10:43
@markid Zkuste jako já použít maso kuřecí nebo vepřovou kýtu,uvaří se i bez papiňáku (kuřecí 15 min,vepřové 30 minut) (PL) (Y)
Marci75 29. 8. 2007, 8:10
@markid Markét, já ten recept dělám už dlouho - u nás se tomu říká ROZLÍTANÝ PTÁČKY :-P Vařím bez papiňáku : Spěnit cibulku na tuku, přidat anglickou nadrobno nakrájenou. Na to hodit maso na plátky, osmahnout z obou stran, osolit, opepřit a podlít vodou. Vařit tak hodinu a půl, než maso změkne. Pak ho vyndám, a omáčku dodělám - rozmíchám plnotučnou hořčici se smetanou a vleju opatrně do omáčky - míchat a lít pomalu, aby se smetana nesrazila. Po ochutnání možno přidat masox pro zvýraznění chuti, nebo jen dosolit a já přilívám ještě lák z okurek- tak 2-3 lžíce. Nechám chvíli povařit - 15 minut asi V tuto chvíli omáčku procedím, abych jí zbavila kousků cibule a slaniny. Pak přidám předem nakrájené okurky, salám ( nebo párek ) a natvrdo vařené vajíčko, omáčku zahustím instantní jíškou - nechat projít varem a hotovo !!! |:o)
petrulka 28. 8. 2007, 11:50
Tohle znám pod názvem divoká roštěná *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie