Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 610 návštěvníků)

♥ღ Plněné kynuté knedlíky(blbouni)-i pro úplné začátečniceღ♥

5.0
♥ღ Plněné kynuté knedlíky(blbouni)-i pro úplné začátečniceღ♥

Potřebné ingredience

VAŘÍ SE V PÁŘE,I ZAČÁTEČNÍKŮM SE POVEDOU těsto:400 g polohrubé mouky, půl kostky kvasnic (21 g), 1 lžička soli, 2 dcl vlažné vody, 1 vejce, náplň:ovoce,povidla

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme kvasnice,posolíme,promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme.
Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.
Je-li třeba,mouky dáme trochu víc,těsto musí být dost husté.
Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.
Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout a pak vaříme v páře asi 10 minut,pak propícháme.
Hotové knedlíky ozdobíme(posypeme) tím co máme rádi a přelijeme máslem.
- z této dávky je cca 15 knedlíků

Do mísy rozdrobíme kvasnice,posolíme,promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme.

Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.

Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.(můžeme si pomoci tím,že dáme těsto kynout do teplejší trouby(tak do 50 stupňů)

Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.

Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout

a pak vaříme v páře asi 10 minut.(utěrku připevníme pomocí gumičky nebo i provázku)

Knedlíky vyndáme z páry a propíchneme(vidličkou,špejlí)

i jahodové

tady jsou ty s mraženými borůvkami.Vyfotila jsem i detail,aby bylo vidět,že nejsou sražené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dastin 25. 7. 2010, 20:17
Tak dnes udělané a jsou supr a moc jednoduché...mnam
Bylinka1 20. 7. 2010, 22:44
Musím sehnat borůvky nebo meruňky a hurá na ně (Y) ^o)
tetinka 20. 7. 2010, 21:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super receptík (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a musím říct,že kvasnice a sůl skutečně spolu fungují a těsto nádherně vykyne (Y) (Y) (Y) díky (L)
Tom3 19. 7. 2010, 13:54
Mirko,moc díky za skvělý recept (jidlo),dnes jsme je dělala k obědu a jsou výborné (Y) (Y) (Y)
karmala 17. 7. 2010, 22:09
ODZKOUŠENÉ A (zajic) ,VÝBORNÉ. (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) DĚLALA JSEM JAHODOVÉ .DĚKUJI ZA BEZVA RECEPT (F) (F) (F) (L)
Vikyna 17. 7. 2010, 12:34
Geniální recept, díííky. (Y) (Y) (Y)
kometka 123 16. 7. 2010, 12:05
(Y) (Y)jsou výborné ted jsem je dovařila,sůl na droždí je lepší jak dělat kvásek (Y)
natynka.z 9. 7. 2010, 13:24
Já se přidávám ke spokojeným strávníkům. ,-) Zrovna se mi knedlíky dělají v hrnci. (Y) (Y) Přiznám se, že i já jsem se bála soli na droždí, ale zkusila jsem a krásně těsto vykynulo. |:o) |:o) Už teď mě mrzí, že jsem rovnou nedělala dvojitou dávku. :^) Vypadají úúúžasně, to bude mňamka. (zajic) (zajic) Děkuji za super jednoduchý recept. (L) (L)
ekejsi 9. 7. 2010, 13:13
Fantazie.... ohromně jednoduché, sůl na droždí funguje a knedle jsou krásně nadýchané, díky za bezva recepis (clamp) (clamp) (hello)
ivina123 9. 7. 2010, 9:21
Vyskúšam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
liberečanda 9. 7. 2010, 9:15
:-)Recept si uložilo přes 50 lidí,tak bych byla ráda,kdyby-až to vyzkouší-sem napsalo víc lidí,že se jim knedlíky povedli,aby"nevěřící Tomášové" uvěřili.Protože ještě nevyzkoušeli a už tu rozebírají, že to není možné-sůl na kvasnice a pod.Nejdřív vyzkoušejte a uvidíte.Nebo si najděte jiný recept. :-p
liberečanda 29. 6. 2010, 17:53
:-$Dnes jsem je vyzkoušela s barůvkama-mraženejma(trochu jsem se toho bála) a knedlíky nejsou sražený (Y)Jsou výborný,pak vložím foto.
uhelenky 27. 6. 2010, 20:03
Dneska jsem je dělala a moooc dobré (Y) děkuji za recept (flower)
pedimi 25. 6. 2010, 19:33
díky za bezva postup..kynutých knedlí se furt bojim,ale tohle vypadá jednoduše...ukládám a vyzkouším (Y)
Dludli 25. 6. 2010, 15:25
no ja teprva varim prvni varku knedliku a to jsem jich dala par pac se me to cele nezda, ale recept se mi moc libil. Muze byt chyba v pouzitem susenem drozdi? Snad by ale melo fungovat stejne ne?
Jitule64 7. 7. 2010, 6:46
@Dludli Sušené kvasnice jsou naprd! Špatně to z nich kyne. Mám s nima jen špatné zkušenosti a nedám dopustit na čerstvé droždí. A nejlepší je prdnout těsto do domácí pekárny, tam se povede vždycky. (Y)
fialka 75 18. 7. 2010, 17:10
@Jitule64 peču většinu věcí ze sušených, mám s nima naopak lepší zkušenost, než z klasických ,-)
Zrušený účet 17. 7. 2010, 20:15
@Jitule64 ja jsem se sušenými spokojená nevidím rozdíl ve kvalitě těsta *-) (Y) (Y) (Y) (Y)
liberečanda 25. 6. 2010, 19:21
@Dludli :^) ,-)v půl dvanáctý jste psala,že už těsto máte a v půl čtvrtý,že děláte první várku? ,-)To jste to nechala kynout 4 hodiny?Tohle je recept z normálních kvasnic,takže nevím,jak se v tomhle případě zachovají ty sušené.Měla byste tedy vyhledat, tady v receptech,těsto na knedlíky ze sušených kvasnic,nebo si kvásek předpřipravit jako obyčejně. :-ojinou radu nemám.
brundice 25. 6. 2010, 11:37
Tak teda nevím nevím,knedle vypadají krásně,nápad s utěrkou super,já teda bez problémů vařím ve vodě,ale nějak mi nesedí ta sůl na kvasnice.Už ve škole nás učili,že sůl a droždí nikdy!DRoždí a cukr samozřejmě,ale solí kvasinky bezpečně zabijete,tak teda nevím. *-) (L) (L) (L) (L)
Jitule64 7. 7. 2010, 6:48
@brundice Hani, ta sůl se nesmí dát přímo na kvasnice!!! Pokud přidáte do mouky špetku soli, tak je to ok. I moje mamka a babičky vždy přidávaly špetku soli do kynutého těsta. Dělám to stejně a nikdy není problém. (Y)
liberečanda 9. 7. 2010, 9:16
@Jitule64 Ta sůl se dává přímo na kvasnice-jak je v postupu. (smich)
Jitule64 11. 7. 2010, 10:21
@liberečanda No mě to nedá, ve středu je vyzkouším. ^o) Pak písnu...my máme vždy ve středu sladký oběd. kluci to tak chtějí...udělám se švestkama, protože potřebuju zdělat z mražáku než budou nové. :-)
brundice 7. 7. 2010, 10:29
@Jitule64 Jitu,díky za radu,tak to dělám právě taky,že dám sůl mimo,solím taktéž dle rad maminky vše a to i korpusy do dortu,je to lepší,mě jen zarazilo,že tady přijde sůl přímo na kvasnice,ale evidentně to funguje,protože knedle vypadají ukázkově.
Jitule64 9. 7. 2010, 8:28
@brundice No, mezi námi...já ji stejně dám vedle do mouky. ,-) (L)
liberečanda 9. 7. 2010, 9:08
@Jitule64 tak ale pak nevím,jak se vám ty kvasnice dobře rozpustěj.Nebojte se a vyzkoušejte to.Uvidíte a budete překvapená :-)
kachnik26 25. 6. 2010, 15:41
@brundice funguje to..nevím tedy,jak u těchto knedlíků,ale dělala jsem jednou kynuté těsto na langoše,droždí se posolilo a opravdu to vykynulo,ačkoliv jsem tomu také nevěřila ,-)...tady podle fotek to vypadá,že se to také povedlo (clamp)
liberečanda 25. 6. 2010, 13:32
@brundice tak tohle nás ve škole neučili ,-),jak vidíte na fotce,těsto krásně vzešlo,cukr tam samozřejmě dát můžete
brundice 25. 6. 2010, 17:47
@liberečanda Mě to učili,protože jsem vyučená pekařka a tam se takové věci prostě učí,ale co...hlavně,že Vám to funguje! (L)
Dludli 25. 6. 2010, 11:23
Tak testo zadelane ale nejak pochybuju ze to vykyne, mam to jak sutr :-o. Mela jsem doma jen susene drozdi ale to snad nevadi ne? A kdyz to uvarim (teda pokud to vubec pujde) v parnim hrnci tak snad taky neva, nidky jsem jeste kynuty ovocny knedliky nedelala (pst) tak mam asi kapanek blbe dotazy (smich)
liberečanda 25. 6. 2010, 13:34
@Dludli nevím,nebyli prošlé?Já to ze sušených teda nedělám,ale snad by v tom neměl být problém.Zkuste dát těsto do teplé trouby(tak do 50 stupňů.)
Hyzule (upraveno) 16. 9. 2012, 11:55
Děkuji za nej nej recept na kynuté knedlíky.Dělala jsem z dvojté dávky a měla jsem 44ks.Plnila jsem švestkama.Opravdu se s těstem dobře pracovalo a knedlíky měli veliký úspěch. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (L) (L) (clamp)
novackova 25. 6. 2010, 8:30
Taky vařím v páře .Jsou lepší než ve vodě ,nejsou mokrý.Já dávám pod útěrku pařáček na knedlíky a pak tu útěrku a když jsou uvařené tak to popadnu za ty rohy a vyklopím do mísy.A tak jedu a jedu ,třeba i hodinu +o( Už jsem je dělala letos 3x z jahod a ti moji žrouti už je ctějí znovu. (F) (F) (F)
Zrušený účet 17. 7. 2010, 20:17
@novackova (Y) (Y)
liberečanda 25. 6. 2010, 8:35
@novackova Jsem na tom podobně.Včera byli jahodový a už se ptají,jestli by nemohli bejt už další-borůvkový +o(
Agasi 24. 6. 2010, 9:15
možna se konečně odhodlám, dělavala je moje starečka,i s tou utěrkou, měli jsme ji permanentně fialovou, ale ja se nějak nemůžu odhodlat, takže jak budou borůvky ,-) ,-) ,-), dik za tip (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie