(recept
si oblíbilo 1189 návštěvníků)
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ
Potřebné ingredience
1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s vodou, ještě chvíli povaříme a scedíme přes sítko do jiného hrnce. Já to dělám buď s párkem nebo sekanou, karbanátkama. Podáváme klasika s knedlem nebo těstovinama.
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou. Tak dobré počvachtání !!! :-)
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou. Tak dobré počvachtání !!! :-)
Na oleji zpěnit cibulku....
Pak na to frknout protlak, koření, masox a cukr
Zalít vodou a povařit....
... a je to - dobrou chutinku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pintice
(upraveno)
24. 5. 2007, 22:29
Můžu jen říct a .Dětičkám mooooc chutnala,pak jsme se jen takhle kutáleli,jak jsme se přejedli !!! Díky moc za suprrychlej receptík. .Kačka
tislovka
(upraveno)
25. 5. 2007, 8:32
@Pintice
Jsem ráda, že Vám Kačko chutnalo
dominok
(upraveno)
20. 5. 2007, 23:01
tak jsem dnes dělala na oběd Vaší rajskou a to prosím poprvé v životě Díky za receptík
tislovka
(upraveno)
21. 5. 2007, 11:56
@dominok
A chutnala??? Doufám, že jo Nám chutná vždycky, malej jí zrovna bobruje s kolínkama a má táááákovýhle boule za ušima Lenka