(recept
si oblíbilo 172 návštěvníků)
Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!
Potřebné ingredience
drůbeží bujón, hrášek (čerstvý nebo zmražený), pórek, cibule, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl, rohlík
Postup přípravy
Na másle osmahneme bílou část pórku, stroužek česneku, půlku větší cibule a hrášek (u zmraženého celý sáček). osolíme, opepříme, přilejeme vývar, tak aby sahal asi 2cm nad zeleninu a chvíli povaříme. potom rozmixujeme a přepasírujeme vše přes sítko. zjemníme smetanou a znovu promixujeme. podáváme s osmaženým rohlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marfanov
(upraveno)
12. 12. 2009, 13:09
Je to naše nejoblíbenější polévka, ani jsem nevěděla, že je od Pohlreicha dělám ji dlouho, a od té doby nikdo klasickou hrachovou (s majoránkou a ze sušeného hrachu) nechce ) Je fakt nejlepší, a hlavně - chutná dětem.
kapricek
(upraveno)
27. 11. 2009, 15:25
Katko dnes jsem uvarila ... za pul hodiny bylo hotovo i s umytym nadobim a vsichni se jen olizovali! Doporucuju vyzkouset . Diky za receptik
Dougie
(upraveno)
2. 12. 2009, 8:38
@kapricek
To jsem ráda Lucie, že chutnalo. Mně neděkujte, to Pohlreich je machr Hezký den