(recept
si oblíbilo 343 návštěvníků)
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE
Potřebné ingredience
1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia
Postup přípravy
Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.
převaříme mléko....
já chladím ve studené lázni....
přidáme jogurt....
zamícháme...
nalijeme do skleniček...
a šup s nimi do peřin !!!!
Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mamina33
(upraveno)
23. 2. 2008, 10:46
Včera jsem dělala a krásně se povedl, dcera ho snídala posypaný kakaem
Nela7
(upraveno)
24. 2. 2008, 8:10
@mamina33
AlenkaL
(upraveno)
19. 2. 2008, 16:37
to je super, taky vyzkouším! jen - nevíte, jak dlouho pak vydrží?
Nela7
(upraveno)
20. 2. 2008, 10:34
@AlenkaL
Alenko v lednici vydrží asi 5 dní
Dulidu
(upraveno)
16. 2. 2008, 20:03
Dobrý den, taky jsem asi před měsícem poprvé zkusila Váš jogurt a nemá chybu. Někdy je řidší, někdy hustší, ale dobrý vždycky. A dělám ho tak dvakrát týdně. Divím se, že dětem pořád nejvíc chutná tak jak je - bílý. Taky jsem zkoušela s vanilkovým cukrem - taky mňam. Děkujeme za recept
Nela7
(upraveno)
17. 2. 2008, 9:55
@Dulidu
Lído děkuji
veronikaplus
(upraveno)
16. 2. 2008, 19:31
Tak, jogurty už odpočívají zabalené v dece a pro sichr ještě v bundě. Ráno dám vědět,jak to všechno dopadlo. Veronika
Nela7
(upraveno)
17. 2. 2008, 9:55
@veronikaplus
Veroniko tak jak???
veronikaplus
(upraveno)
19. 2. 2008, 16:18
@Nela7
Zdravím Jogurtíky se povedly,sice byly trošku řidší,(vina určitě na mé straně)ale chutově výborné! Děkuji za super recept.Mimochodem jsem tu spávnou teplotu měřila dětským teploměrem do vaničky Mějte se fajn
Nela7
(upraveno)
20. 2. 2008, 10:36
@veronikaplus
Verčo díky, příště už bude určitě hustý
zuzaa
(upraveno)
1. 2. 2008, 16:22
Určitě vyzkouším!! Už jsem vyzkoušela domácí Actimel, jogurt musí být také fajn. Akorát vychytávka - také nemám teploměr na potraviny, převařené mléko dám schladit s hrncem do studené vody a když je teplota na prst, tak změřím normálním teploměrem na měření teploty. Většinou mi ukáže něco mezi 38-43°C, tak podle toho buď chvilku počkám nebo mléko naopak maličko přihřeju
Lenpod
(upraveno)
5. 1. 2009, 9:58
@zuzaa
Zuzi, včera jsem zkoušela Actimel přírodní - krásně zhoustl, javascript m(' ')ALE chuť je jako bílý jogurt javascript m(' ')(to by vyšlo dost draho) a navíc dětem Actimel, který u nás nechala babička moc chutnal. Mně to připomínalo dřívější Jovo z 80.let - moc dobré. Takže , prosím, javascript m(' ')čím dosáhneš stejné chutě? Moc dík, Lenča (Lenpod)
Nela7
(upraveno)
3. 2. 2008, 10:06
@zuzaa
Teploměr jsem zatím nezkoušela a vždy se mi povedl Také jsem dělala z Actimelu, přijde mi to spíš jako jogurt, protože je dost hustý, ale je výborný
sisa1
(upraveno)
1. 2. 2008, 10:13
Dobrý den,tak jsem zkusila také Váš recept,tedy,moc jsem tomu nevěřila a super dělám ho z polotuč.mléka z plast.láhve-čerstvého a zkusila jsem s borůvkami a nemá to chybu,jen je opravdu potřeba vychytat tu správnou teplotu,Simona
Nela7
(upraveno)
1. 2. 2008, 15:25
@sisa1
Přesně tak Simono Moc děkuji
Mirďula
(upraveno)
31. 1. 2008, 23:06
Dobrý večer Danielo Jen tak ze zvědavosti a možna spíš jsem tomu nevěřila . Jsem Váš jogurt taky vyzkoušela a musím říct že je famozní Ráno ho snídáme s ovocem a moc nám chutná Díky i za další alternativy které se přidružují.Určitě vyzkouším. Mirka a Nicolka
Nela7
(upraveno)
1. 2. 2008, 8:20
@Mirďula
Děkuji, to je bezva
kocon
(upraveno)
30. 1. 2008, 13:51
Tak dělám pro veliký úspěch znova!!!!! Svařila jsem mléko s pařížskou šleačkou a ledovýma kaštanama+troška cukru! Je to fantazie! Ale už je to spíš dezert, než sváča.....včera na způsob míša desertu(řídká čokoládová poleva na bílý jogurt)všichni se olizovali až za ušima!
Nela7
(upraveno)
31. 1. 2008, 8:23
@kocon
Tak to je paráda, super tip
kocon
(upraveno)
31. 1. 2008, 22:56
@Nela7
ach jooooo už je zase sežranej! Ze 2 a půl litru!!!!!!!!! Strašnýýýýýýýý!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ tak zítra zase! Udělala jsem tak i jogurtové kakaové mléko, vyráběla ho olma, bylo u nás moc, moc oblíbené! Prodávalo se v malých lahvičkách jako actimel a tohle chutná totožně!
Nela7
(upraveno)
1. 2. 2008, 8:20
@kocon
Irenko já už ho jdu taky zase vařit A nad tím kakaovým mlékem jsem taky přemýšlela, asi vyzkouším
geminiMM
(upraveno)
27. 1. 2008, 21:23
Od října je tento super jednoduchý jogurt naší klasikou v kuchyni, dělám obden, chystám se na ten s Actimelem. Do skleniček nepřelévám, nechávám houstnout přes noc v hrnci, ve kterém svařuji mléko. Nechávám přes noc v troubě- vypnuté , dělám z plnotučného mléka, je velmi hustý. Včera jsem ho zapomněla ráno vyndat a nechala do pozdního odpoledne a vůbec to nevadilo, ba naopak. Výsledný jogurt byl velmi hustý.
Nela7
(upraveno)
28. 1. 2008, 8:30
@geminiMM
Markéto děkuji Také jsem zkoušela s Actimelem, je dost hustý, tak jsem ho naředila džusíkem a je výborný
mišus
(upraveno)
26. 1. 2008, 21:06
Tak jsem ho zkusila. Musím říct, že první den nic,moc. Ale měla jsem radost, že je jogurt tuhý. Druhý den nic, moc. Až třetí den byl vynikající. Takže můj poznatek je: čím starší tím lepší!!!!! Určitě ještě někdy vyzkouším!
Nela7
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:08
@mišus
Skvělé
vavrik
(upraveno)
26. 1. 2008, 10:00
Dobrý den, jogurt taky děláme a přídávám do něj ještě půl plechovky kondenzovaného,slazeného mléka,to je pro ty kdo má rád sladší.Ale prvně se musí zamíchat bílý jogurt a hned na to přidáme slaz. mléko a dáme do tepla. Přeji krásný den! Jana
Nela7
(upraveno)
26. 1. 2008, 18:22
@vavrik
Tak to je určitě lahůdka
SyMa
(upraveno)
25. 1. 2008, 9:59
Dobrý den Danielo, včera jsem svařila mlíčko, přidala sladkou aktivíi,zabalila do deky a ještě do péřové bundy aby jim bylo teploučko.....A ráno ....No paráda. Jogurt jedna báseň. Dala jsem si k němu muslli, no to byla mňamka Jen nevím co tomu řeknou mé . Jsou to malý potvůrky,budu si muset schovat pár obalů od jogurtů a přendávat jim to do nich Tak ještě jednou díky za prima recept a přeji krásný den.Sylvie.
Nela7
(upraveno)
26. 1. 2008, 9:19
@SyMa
Katyna72
(upraveno)
21. 1. 2008, 17:59
Danielo,díky, díky, díky za bezva recept! Kam se všechny ty kupované jogurty na tento hrabou! Je jemňoučký, nakyslý tak akorát a s domácí meruňkovou marmeládou je prostě k sežrání! Už se těším, jak budeme s dětmi experimentovat Mějte se hezky! Katka a děti
Nela7
(upraveno)
21. 1. 2008, 19:17
@Katyna72
Katko moc děkuji A pokud vymyslíte nějakou zajímavou variantu, tak se s námi podělte
Zrušený účet
(upraveno)
21. 1. 2008, 9:48
Danielo, včera jsem objevila Váš receptík a nedalo mně to a šla jsem asi ve 22 hodin udělat. Svařila jsem necelý litr mléka, přidala jeden vanilkový cukr, nalila trochu smetany na šlehání, po vychladnutí na cca 40 přidala jogurt Florian - čokoládový s oříšky (taky je bez zahušťovadel apod), zamíchala, sítkem jsem se pokusila sebrat z hladiny oříšky (ale asi by tomu určitě nevadily), nalila do připravených trochu nahřátých skleniček a šup s tím pod polštáře. A ráno nás čekalo milé překvapení - jogurtík pěkně hustý a hlavně moc dobrý. Takže to jenom pro Ty, které nemusí Danone jako my!!! Určo to jde i z jiného jogurtíku. Děkujeme za skvělý receptík!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nela7
(upraveno)
21. 1. 2008, 10:22
@
Tak to je super, díky za tip, já chci vyzkoušet tento recept s Actimelem A děkuji za pochvalu
Zrušený účet
(upraveno)
21. 1. 2008, 10:40
@Nela7
Také jsem ten recept našla, je to vlastně princip dělání jogurtu. Krásný den!
Edicek
(upraveno)
20. 1. 2008, 17:35
Danielko, nedalo mi to a zkusila jsem znova a už se povedl. Chutnalo všem a z toho nepovedeného bylo jogurtové mléko. Edita
Nela7
(upraveno)
21. 1. 2008, 10:20
@Edicek
Tak to je dobře, děkuji
irena49
(upraveno)
20. 1. 2008, 12:18
Vaš recept jsem už dělala dvakrát a vždy se mi povedl.Je super!!!!!!!!
Nela7
(upraveno)
21. 1. 2008, 10:20
@irena49
Irenko díky
krop
(upraveno)
20. 1. 2008, 11:36
Hurá hurá tak nám se taky podařilo hnedle na poprvé a všem chutnalo.Díky za super recept.Určitě zopakujeme. Pavla
Nela7
(upraveno)
21. 1. 2008, 10:19
@krop
To jsem ráda Děkuji
saruse
(upraveno)
18. 1. 2008, 16:29
Dobrý den neodolala jsem a po přečtení Vašeho receptu jsem se na jogurt vrhla hned na poprvé se povedl použila jsem čerstvé mléko,activii+1 vanilkový cukr výsledek výborný ztuhl jak má dnes jsem z něj připravila poháry jogurt + kompotované jahody + piškoty a šup do lednice když piškoty navlhnou bude to asi dobrota děkuji za receptík putuje k nám do oblíbených s pozdravem Šárka
Nela7
(upraveno)
20. 1. 2008, 7:05
@saruse
Děkuji
Edicek
(upraveno)
15. 1. 2008, 8:46
Dobrý den, včera jsem zkoušela dělat Váš jogurt, ale nepovedlo se. Jogurt neztuhl. Kde jsem mohla udělat chybu? Edita
Nela7
(upraveno)
20. 1. 2008, 7:05
@Edicek
Že by špatná teplota? Měla by být těch 40 st. Zkuste to znovu, určo se povede
iskaka
(upraveno)
12. 1. 2008, 19:08
Váš recept mě velmi zaujal,ale nevíte,jak dlouho ten jogurt pak vydrží?
Nela7
(upraveno)
14. 1. 2008, 10:10
@iskaka
Jitko asi 5 dní A omlouvám se za pozdní odpověď, nevšimla jsem si komentáře. Zkuste je pročíst, jsou tam i zajímavé tipy a odpovědi na otázky...