(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ŽELATINA - jak na to
Potřebné ingredience
želatina
Postup přípravy
- listy želatiny namočíme na 5 minut do studené vody a nabobtnalé je pomalu za mírného zahřívání rozpustíme
- přidáme trochu krému, rozmícháme a teprve pak zamícháme do zbytku krému
- rozpuštěnou želatinu nikdy nedáváme přímo do studeného krému, nadělaly by se hrudky nebo by se nespojilo a krém by nám neželíroval
- želatinu můžeme nahradit želírovacími a spojovacími přípravky z prodejen BIO - např agar-agar z mořských řas - ten nejdřív rozmíchat ve studené vodě a pak povařit
- přidáme trochu krému, rozmícháme a teprve pak zamícháme do zbytku krému
- rozpuštěnou želatinu nikdy nedáváme přímo do studeného krému, nadělaly by se hrudky nebo by se nespojilo a krém by nám neželíroval
- želatinu můžeme nahradit želírovacími a spojovacími přípravky z prodejen BIO - např agar-agar z mořských řas - ten nejdřív rozmíchat ve studené vodě a pak povařit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Johca
(upraveno)
10. 3. 2012, 18:23
Dobrý den, mohla bych se zeptat. Do jakého množství vody se plátky namočí? Děkuji Monika
Bacilek4
(upraveno)
7. 5. 2013, 14:53
@Johca
To je jedno, můžete dát i víc, paní zapomněla napsat, že se ty nabobtnalé plátky želatiny než se dají do hrnce vyndají z vody a můžou se i trošku vyždímat. Prostě co nenasaje želatina, pryč.