Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Bratislavská vepřová plec

0.0
Bratislavská vepřová plec

Potřebné ingredience

Vepř. plec,cibule , kořenová zelenina,bob.list, nové koření, šunka , steril. hrášek , kyselá okurka, smetana, hl. mouka

Postup přípravy

Připravíme si celý kus vepřové plece.Ta zůstane po celou dobu vaření vcelku.
Na tuku si osmahneme 1-2 jemně krájené cibule dozlatova a na tomto základu si plec orestujeme.Přidáme hrubě strouhanou mrkev,celer a petržel,krátce ještě orestujeme a zalijeme vodou.
Vložíme bobkový list a nové koření,osolíme a dusíme doměkka.Po uvaření maso z omáčky vyjmeme a vývar z něj zahustíme hladkou moukou a vodou.
Povaříme a omáčku přecedíme přes hustý cedník do jiné nádoby.Vložíme na kamna a na slabém plamínku ještě krátce vaříme,přidáme 1 smetanu,najemno krájenou kyselou okurku,šunku a sterilovaný hrášek.
Dle potřeby dochutíme solí a špetičkou cukru.Pokrájíme si vařené maso na plátky a podáváme.
s housk. knedlíkem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristýnečka 24. 2. 2011, 9:25
Tak jí právě vařím a už to voní krásně :-)
Ada78 18. 1. 2011, 14:03
Milá Laďko,tak děti právě poobědvali a bylo to moc dobré.Díky za inspiraci.Vřele doporučuji všem maminkám (Y) (Y) (clamp)
Kordulka 22. 1. 2011, 13:47
@Ada78 (F)děkuji nám to taky moc chutná, jednoduché , rychlé a výborné (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie