Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

LASAGNE DELLA NONNA-babicciny lasagne

0.0
LASAGNE DELLA NONNA-babicciny lasagne

Potřebné ingredience

pro 6 osob - cerstve lasagne,syr grana , RAGU-1/2 kg mleteho hoveziho masa,1/2 kg rajcatoveho pyre,1 cibule,1 mrkev,kousek rapikateho celeru,bujon,1 sklenicku cerveneho vina,2 listy salveje,rozmaryn,1 bobkovy list,2 hrebicky,sul,pepr,olivovy olej, NA BESAMEL-50 g mouky,50 g masla,1/2 litru mleka,muskatovy orisek,sul

Postup přípravy

priprava ragu:
Cibuli,mrkev a celer nakrajime na drobno a osmazime na oliv. oleji.Kdyz zacne cibule zlatnout,pridame maso a opeceme ho.Pak pridame vino a nechame vyvarit.
Pridame rajcatovou stavu,koreni,bujon,sul a trochu vody.Varime asi 1 1/2 hodiny.

Muze se taky pripravit v pretlakovem hrnci a pote,co pridame pyre zavrit a od pisknuti varit 1/2 hodiny.

priprava besamelu:
Rozpustit maslo,pridat mouku,michame metlickou asi minutu a pak pomalu prilevame mleko,aby se netvorily hrudky.Nesmi byt moc husta.Nakonec osolime a pridame muskatovy orisek.

Vezmeme hranaty pekac a vymazeme ho olejem a zacneme s radami:
prvne dame trochu ragu a na nej polozime lasagne.Na lasagne prijde vrstva besamelu a vrstva ragu.Posypeme syrem granou a tak pokracujeme az do spotrebovani surovin.(max 5 rad).Uplne nahore je vrstva besamelu a ragu,posypane granou.Peceme na 160-180 ° asi 40 min.Po vytazeni z trouby je treba pockat 10 minut,aby se zatahla stava.

Ja podle tchyne pridavam i kousky platkoveho taveneho syru a kdo nema problemy s linii,tak pred pecenim muze poklast kousky masla.Ragu si pripravim vecer,at pak netravim cely den u plotny.Tchyne vetsinou dela ve velkem a pak si i s plechem zamrazi!

potrebne prisady

prvni rada-ragu,pak lasagne

na lasagne prijde besamel a pak ragu

posypeme syrem granou a ja pridavam na kousky platkovy taveny syr

rady opakujeme az do vypotrebovani vsech surovin,max 5 rad.posledni je besamel s ragu,posypany syrem.peceme asi 40 min pri 160 °.

a tady uz upecena dobrota.po vytazeni z trouby pockat 10 min. at se zatahne stava.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

banker 25. 10. 2013, 17:26
Mohu se zeptat, kde kupujete tyto lasagne a ten sýr. *-)
mirri 76 25. 10. 2013, 19:35
@banker Mirko,ziji v Italii,takze to co je na fotce je nakoupene zde.Presne tyto lasagne asi nesezenete,ale syr grana padano se da urcite sehnat v penny nebo tescu.Nevim,jak je to s temi platy lasagni,ktere se nemusi predvaret... (F)
Vlr.Buckova 23. 10. 2013, 11:45
Musím nekdy zkusit
mirri 76 25. 10. 2013, 19:36
@Vlr.Buckova Urcite!Stoji to za to! (F)
adriM 15. 4. 2013, 11:26
Prosim vas ty lasagne nepredvarujete, skladate do pekacku syrove? Dekuji (F)
mirri 76 18. 4. 2013, 12:36
@adriM Ja kupuji lasagne,ktere se nemusi predvarovat.Takze je skladam primo ze sacku. (F)
Vlr.Buckova 15. 1. 2012, 15:29
Jé, konečně sem dal někdo něco takového zlatíčko (F)
mirri 76 16. 1. 2012, 21:44
@Vlr.Buckova (L)
kubikulka 21. 7. 2011, 23:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie