LASAGNE DELLA NONNA-babicciny lasagne
Potřebné ingredience
pro 6 osob - cerstve lasagne,syr grana , RAGU-1/2 kg mleteho hoveziho masa,1/2 kg rajcatoveho pyre,1 cibule,1 mrkev,kousek rapikateho celeru,bujon,1 sklenicku cerveneho vina,2 listy salveje,rozmaryn,1 bobkovy list,2 hrebicky,sul,pepr,olivovy olej, NA BESAMEL-50 g mouky,50 g masla,1/2 litru mleka,muskatovy orisek,sul
Postup přípravy
Cibuli,mrkev a celer nakrajime na drobno a osmazime na oliv. oleji.Kdyz zacne cibule zlatnout,pridame maso a opeceme ho.Pak pridame vino a nechame vyvarit.
Pridame rajcatovou stavu,koreni,bujon,sul a trochu vody.Varime asi 1 1/2 hodiny.
Muze se taky pripravit v pretlakovem hrnci a pote,co pridame pyre zavrit a od pisknuti varit 1/2 hodiny.
priprava besamelu:
Rozpustit maslo,pridat mouku,michame metlickou asi minutu a pak pomalu prilevame mleko,aby se netvorily hrudky.Nesmi byt moc husta.Nakonec osolime a pridame muskatovy orisek.
Vezmeme hranaty pekac a vymazeme ho olejem a zacneme s radami:
prvne dame trochu ragu a na nej polozime lasagne.Na lasagne prijde vrstva besamelu a vrstva ragu.Posypeme syrem granou a tak pokracujeme az do spotrebovani surovin.(max 5 rad).Uplne nahore je vrstva besamelu a ragu,posypane granou.Peceme na 160-180 ° asi 40 min.Po vytazeni z trouby je treba pockat 10 minut,aby se zatahla stava.
Ja podle tchyne pridavam i kousky platkoveho taveneho syru a kdo nema problemy s linii,tak pred pecenim muze poklast kousky masla.Ragu si pripravim vecer,at pak netravim cely den u plotny.Tchyne vetsinou dela ve velkem a pak si i s plechem zamrazi!
potrebne prisady
prvni rada-ragu,pak lasagne
na lasagne prijde besamel a pak ragu
posypeme syrem granou a ja pridavam na kousky platkovy taveny syr
rady opakujeme az do vypotrebovani vsech surovin,max 5 rad.posledni je besamel s ragu,posypany syrem.peceme asi 40 min pri 160 °.
a tady uz upecena dobrota.po vytazeni z trouby pockat 10 min. at se zatahne stava.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé