Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Šunkové lasagne

0.0
Šunkové lasagne

Potřebné ingredience

Lasagne, sýr gouda, 4-5 větších rajčat, 300g šunky, 1 kvalitní rajský protlak, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, trošku oleje, sůl, tymián, oregano, čerstvý mletý pepř 4 barev Na bešamel: máslo, hladká mouka, mléko, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Bešamel:
V kastrůlku pozvolna rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, promícháme a za stálého míchání přilejeme studené mléko. Osolíme a ochutíme mletým muškátovým oříškem a povaříme.

Šunková směs:
Na wok pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidámenastrouhanou mrkev a celer, přidáme rajčata nakrájená na malé kousky (bez slupky a bez semínek) a šunku (tu si necháme v obchodě nakrájet a doma pak nakrájíme na malé kostičky) a za občasného míchání podusíme. Potom přidáme rajský protlak, ochutíme tymiánem a oreganem a dle chuti osolíme a opepříme a ještě chvilku povaříme.

Do zapékací misky nalejeme na dno trochu bešamelu a naskládáme lasagne (ty předem NEVAŘÍME!), na lasagne dáme vrstvu šunkové směsi. Na směs opět bešamel, na bešamel lasagne, na lasagne směs.... a tak pořád opakujeme. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které polijeme lehce bešamelem a na něj dáme vrstvu sýru gouda.

Dáme péct do rozpálené trouby.
Hotovo je ve chvíli, kdy sýr "zezlátne" a když do pokrmu píchnete jehlou nebo vidličkou, tak lasagne budou měkké.

POZOR - používejte opravdu kvalitní a čestvé suroviny (kvalitní šunku - ne šunkový salám, kvalitní protlak - ne kečup, sýr gouda - ne eidam)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 14. 4. 2014, 22:58
(velikonoce7)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie